Τρίτη, Μαΐου 27, 2008

Εγώ Είμαι ο Σαμαέλ

Σημείωση: Πολλοί νομίζουν πως το Σαμαέλ Αούν Βεόρ είναι απλώς ένα ψευδώνυμο. Έτσι είναι σημαντικό να ξέρουμε τι είπε ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ για τον εαυτό του. Το ακόλουθο κείμενο προέρχεται από μια διάλεξη που έδωσε στο Civic Auditorium της πολιτείας της Guadalajara το έτος 1975.


Πολλά άτομα πιστεύουν πως το Σαμαέλ είναι απλώς ένα ψευδώνυμο. Όχι! Αληθινά, είμαι ο Σαμαέλ!

Έχετε διαβάσει στην Καμπάλα πως το όνομα Σαμαέλ αναφέρεται ως ο άγγελος αντιβασιλέας του Άρη. Στην Βίβλο, ο Σαμαέλ αναφέρεται ως ένας δαίμονας. Δεν έχει σημασία! Το γεγονός είναι πως εγώ είμαι ο Σαμαέλ! Και το λέω αυτό με πολύ ειλικρίνεια και εντιμότητα, αυτή είναι η αλήθεια, και αν ακόμα με βάλουν μπροστά σε έναν τοίχο για να με εκτελέσουν, εγώ δεν θα αλλάξω γνώμη. Δεν έχω ψευδώνυμο! Επιμένω: Εγώ είμαι ο Σαμαέλ!

Εν τούτοις, γιατί κάποιοι λένε πως είμαι ένας άγγελος και άλλοι πως είμαι ένας δαίμονας; Απλώς επειδή έπεσα στο ξεκίνημα της Άριας Ρίζας Φυλής, όταν ζούσα στην Κεντρική Ασία, στα Ιμαλάια, στο πολύ μακρινό παρελθόν, διέπραξα το ίδιο λάθος του Κόμη Ζανόνι.

Εκείνη την εποχή, είχα ένα Λεμουριακό αθάνατο σώμα. Για πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια ήμουν ένας αυτόπτης μάρτυρας του καταποντισμού ολόκληρης της ηπείρου της Λεμουρίας και είδα την γέννηση της ηπείρου της Ατλαντίδας. Έτσι, γνώρισα όλη την Ατλαντίδα, όπου έζησα με το ίδιο Λεμουριακό σώμα. Ύστερα, είδα επίσης την Ατλαντίδα να βυθίζεται στον ωκεανό. Συνόδεψα τον Μάνου Βαϊμπασμπάτα (Νώε) στην έξοδο του από εκείνη την ήπειρο πριν τον καταποντισμό της. Παρ' όλα αυτά, δυστυχώς, διέπραξα ένα μεγάλο λάθος.

Έτσι συνέβη, ύστερα από την έξοδο, ζούσα σε ένα από τα πολλά βασίλεια εκείνης της περιοχής την εποχή εκείνη. Ήταν απαγορευμένο σε εμένα να έχω μια σύζυγο εκ νέου, λόγω του αθάνατου βαθμού μου. Αν δεν το γνωρίζετε, θα το διευκρινίσω, τα παιδιά του Θεού δεν μπορούν να παντρευτούν. Εν τούτοις, εγώ ερωτεύτηκα μια εξαιρετικά όμορφη γυναίκα και κατέληξα να την παντρευτώ. Ένα μεγάλο σφάλμα!

Μια ημέρα, η Θεϊκή μου Μητέρα με πήρε μέσα σε μια βαθιά σπηλιά. Εκεί μου έδειξε το μέλλον που με περιμένει αν διαλέξω να συνεχίσω στην ίδια κατάσταση. Είδα δάκρυα, βροχή, αρρώστειες, δυστυχίες. Είδα τον εαυτό μου έναν αυθεντικό περιπλανώμενο Εβραίο στον κόσμο. Ζήτησα συγχώρεση για το έγκλημα που διέπραξα, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Αυτή ήταν η πτώση μου. Έχασα εκείνο το αθάνατο σώμα και κατέληξα να υποβάλλω τον εαυτό μου στον τροχό των γεννήσεων και των θανάτων.

Για αυτό λέω σε εσάς: το πραγματικό εσωτερικό μου Είναι είναι η Μονάδα Αντιβασιλέας του πλανήτη Άρη. Όσον αφορά τον εαυτό μου, αυτός που δηλώνει όλα αυτά μπροστά σε εσάς, κατέληξα να μετατραπώ σε έναν πεσμένο άγγελο. Πολλά εγώ ορθώθηκαν ξανά μέσα στο νου μου και μεταμορφώθηκα σε έναν αληθινό δαίμονα. Τώρα, σε αυτήν την παρούσα ύπαρξη, κατανόησα την ανάγκη να εξαλείψω τα εγώ μου, την ανάγκη να εκτελέσω την Μεγάλη Εργασία του Πατέρα. Επομένως, για αυτό σήμερα μιλάω σε όλους εσάς, με το χέρι μου τοποθετημένο στην καρδιά μου.

Σαμαέλ Αούν Βεόρ είναι το αληθινό μου όνομα ως ένας Μποντισάτβα. Σαμαέλ είναι το όνομα της Μονάδας μου. Είμαι τέλεια ενήμερος για την αυγή της ζωής σε αυτό το Ηλιακό Σύστημα! Είδα το ξεκίνημα της Δημιουργίας! Είμαι εδώ με αυτήν την ανθρωπότητα από την πρώτη στιγμή, από όταν η καρδιά αυτού του ηλιακού συστήματος άρχισε να πάλλεται ύστερα από την μεγάλη Κοσμική Νύχτα.

Ήρθα εδώ γιατί ο Εσωτερικός μου Θεός, ο Πατέρας μου που είναι μέσα σε εμένα, με έστειλε! Ο μόνος σκοπός μου είναι να υπηρετώ και να βοηθώ αυτήν την ανθρωπότητα! Αυτός είναι ο λόγος που υπηρετώ τους συνανθρώπους μου. Για αυτό εργάζομαι για χάρη αυτής της ανθρωπότητας!

Ήμουν πεσμένος για πολλούς αιώνες - αυτό είναι η αλήθεια - αλλά τώρα δεν είμαι πεσμένος! Έχω ήδη σηκωθεί από την λάσπη της γης. Τελειοποιώ την Εργασία του Πατέρα μου! Επομένως, μιλάω για αυτό που έχω ζήσει και βιώσει!

Βρίσκομαι σε αυτό το σώμα για να βοηθήσω αυτήν την ανθρωπότητα. Αλλά, στο όνομα της αλήθειας, σας λέω πως είμαι ο Αρχάγγελος Σαμαέλ! Αν οι αγνοούντες θέλουν να γελάσουν σε αυτά που δηλώνω ή αν δεν δέχονται αυτό το γεγονός, δεν έχει σημασία. Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα! Εγώ ενδιαφέρομαι μονάχα να ισχυρίζομαι αυτό που είμαι όταν με ρωτάνε. Ο μόνος σκοπός μου είναι να διδάσκω την διδασκαλία του Πατέρα, του Πατέρα μου που είναι μέσα σε εμένα!

Τώρα, επιτρέψτε μου να διηγηθώ σε εσάς κάτι ασυνήθιστο σχετικά με την παρούσα μου ενσάρκωση. Όταν ξανά-κατέκτησα - πρέπει να δηλώσω πως ήταν μια κατάκτηση ξανά, γιατί τον είχα χάσει και τώρα τον ξανακέρδισα τον βαθμό του Ικανού Μύστη. Φυσικά τιμήθηκα στον Αιτιατό Κόσμο, σε εκείνο το Επίπεδο Κοσμικής Συνείδησης όπου ο ναός της Μεγάλης Λευκής Στοάς βρίσκεται.

Οι Δάσκαλοι της Λευκής Αδελφότητας με καλωσόρισαν με στρατιωτικές παρελάσεις, και όλοι με χαιρέτησαν σαν να ήταν οι Γνωστικοί. Η επισημότητα εκείνης της υποδοχής, που εκτελέστηκε στο ναό, ήταν σε ένα στρατιωτικό στυλ. Μπροστά από το ασήμαντο άτομο μου οι Μύστες παρέλασαν όπως κάνουν οι στρατιώτες όταν δίνουν καλωσόρισμα σε εορταστικές ημέρες ή με τον ίδιο τρόπο όπως όταν οποιοσδήποτε Μυημένος φτάνει έναν καθορισμένο βαθμό ή μέρος μέσα στην Θεϊκή Ιεραρχία.

Το χάρισμα του βαθμού έγινε τηλεπαθητικά. Δεν θυμάμαι να είδα ένα χαμόγελο στα πρόσωπα αυτών που ήταν παρόντες. Υπήρχαν μύστες που ήταν Κινέζοι, Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, ήταν από όλον τον κόσμο, αυτοί που εργάζονταν στο Μεγάλο Έργο του Πατέρα. Κανείς δεν γελούσε. Αντιθέτως, όλα τα πρόσωπα τους είχαν πολύ αυστηρές εκφράσεις.

Σε εκείνη την περίσταση, με ενημέρωσαν τηλεπαθητικά για τα γεγονότα που σύντομα θα συμβούν σε αυτήν την ανθρωπότητα. Εκατομμύρια ανθρώπινα όντα θα χαθούν από φωτιά, από νερό, από τυφώνες, από σεισμούς, από αρρώστειες, από πείνα, και από πολέμους που θα συμβούν πριν από εκείνες τις μεγάλες καταστροφές. Για αυτό κανένας δεν γελούσε, καθώς αυτός δεν είναι λόγος για γέλια. Αντιθέτως, υπήρχε μια τρομερή αυστηρότητα σε όλες τους τις εκφράσεις.

Η κατανόηση της μεγάλης ευθύνης την οποία εγώ αναλάμβανα δόθηκε επίσης σε εμένα, γιατί πάνω στους ώμους μου είναι η ευθύνη της καθοδήγησης του παγκόσμιου στρατού σωτηρίας μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς του τέλους.

Εκείνη την στιγμή μου ειπώθηκε πως τα Γνωστικά Ινστιτούτα που πέφτουν σε αμέλεια ή που εξασθενούν την ψυχολογική τους εργασία θα αποκοπούν. Με άλλα λόγια, θα διακοπούν από την κοσμική δύναμη, εκείνη την απίστευτη ενέργεια που μας βοηθάει να αναπτυχθούμε και να προοδεύσουμε. Προφανώς, άτομα και ομάδες που στερούνται αυτής της ενέργειας θα καταλήξουν μπερδεμένα και θα αποτύχουν στην ατομική και συλλογική εργασία τους.

Επομένως, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε έναν στρατό από άτομα καλής θέλησης πριν από την μεγάλη καταστροφή, και να τους οδηγήσουμε σε ένα ασφαλές μέρος. Γνωρίζω που είναι αυτό το μέρος, αλλά αν το φανερώσω, θα δημιουργήσω ένα εμπόδιο στο Μεγάλο Έργο του Πατέρα.

Τίποτα [καταστροφικό] δεν θα συμβεί σε εκείνο το μέρος. Όλοι αυτοί που το αξίζουν θα μεταφερθούν σε εκείνο το μέρος, αυτοί που πραγματικά θα εργάζονται ψυχολογικά με τον εαυτό τους. Στην ακριβή μέρα, ώρα, και στιγμή, αυτά τα άτομα θα ενημερωθούν για το που πρέπει να πάνε. Και εκεί, όλοι εμείς θα μαζευτούμε μαζί και θα μελετήσουμε την μάχη ανάμεσα στην φωτιά και το νερό η οποία θα κρατήσει για δύο αιώνες, όπως έγινε στην Λεμουρία και στην Ατλαντίδα.

Αφού περάσουν διακόσια χρόνια, νέες ξηρές θα αναδυθούν από τα βάθη της θάλασσας, έτσι, εκείνη η επίλεκτη ομάδα θα οδηγηθεί εδώ, και θα μετατρέψει τους εαυτούς της στον βασικό πυρήνα για την δημιουργία της έκτης μεγάλης Ρίζας Φυλής.

Είναι φανερό πως εν το μεταξύ η Γη θα περικυκλωθεί από φωτιά, καπνό, και ατμό. Έτσι, σε δύο αιώνες αυτά τα άτομα θα πρέπει να εξαλείψουν το ψυχολογικό "Εγώ" από το νου τους, γιατί στην νέα Χρυσή Εποχή ούτε μια ψυχή με εγώ δεν θα λάβει ένα φυσικό σώμα. Ένα άτομο με εγώ θα είναι αρκετό για να διαφθείρει τα υπόλοιπα άτομα και να θέσει την Χρυσή Εποχή σε κίνδυνο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα!

Σύνορα δεν θα υπάρχουν στην Χρυσή Εποχή. Ολόκληρη η γη θα μεταμορφωθεί, και μια καινούργια αναγεννημένη Γη θα αναδυθεί.

Όλα αυτά τα οποία σχολιάζω συμβολίζονται από το Φτερωτό Ταύρο! Ο Φτερωτός Ταύρος είναι το σύμβολο της αναγεννημένης Γης. Είναι το σύμβολο της μελλοντικής Χρυσής Εποχής!

Κάποιοι λένε πως η Χρυσή Εποχή θα είναι εδώ σε λίγα εκατομμύρια χρόνια. Όχι! Είναι τώρα, κατά την διάρκεια της Υδροχοϊκής Περιόδου. Ο Νοστράδαμος αναφέρει πως η Χρυσή Εποχή θα αναδυθεί στον Υδροχόο, και ο Νοστράδαμος ποτέ δεν έπεσε έξω!

Επιπλέον, τα γεγονότα είναι γεγονότα! Ο Ερκόλουμπους είναι ήδη μέσα στην εμβέλεια όρασης των τηλεσκοπίων. Αυτός ο οποίος δεν θέλει να δει, δεν βλέπει.

Επομένως, ο σκοπός των σπουδών μας είναι ακριβώς ο σχηματισμός μιας ομάδας ατόμων τα οποία θα εξυπηρετήσουν ως η βάση για την μελλοντική έκτη μεγάλη Ρίζα Φυλή. Αν συνεργαστείτε με τον ήλιο, με τον Ηλιακό Λόγο, αν εργαστείτε ψυχολογικά πάνω στον εαυτό σας, θα μπορέσετε να είστε τμήμα αυτού του θεμελιώδους πυρήνα. Σίγουρα θα είναι εξαιρετικό να γίνει κανείς τμήμα αυτής της αρχικής ομάδας...

Οι καιροί του τέλους είναι κοντά. Αλλά, όταν οι άνθρωποι βλέπουν, δεν βλέπουν, και όταν ακούν, δεν ακούν!

Πριν πολλά χρόνια, όταν ήμουν πολύ νέος, όλα όσα σχολιάζω εδώ με εσάς σήμερα φανερώθηκαν σε εμένα μέσα στους ανώτερους κόσμους. Γνώριζα τότε πως ο προορισμός μου ήταν να ολοκληρώσω αυτήν την αποστολή. Είδα τον εαυτό ακριβώς όπως είμαι τώρα μπροστά σε εσάς, στο κέντρο ομάδων, δηλώνοντας αυτά που τώρα λέω σε εσάς. Μέσω της αίσθησης της διόρασης είδα τον Ερκόλουμπους. Είδα τον εαυτό μου στους δρόμους και στις αίθουσες διαλέξεων. Είδα άτομα να γελάνε πάνω σε αυτά που έλεγα, και είδα και εκείνους που πίστεψαν στα λόγια μου. Στο τέλος, μπορούσα να προσδοκώ στον εαυτό μου, εκείνον τον καιρό, αυτό που συμβαίνει σήμερα. Όλα αυτά που λέω θα πραγματοποιηθούν, όλα θα συμβούν, μην αμφιβάλλετε!

Στην Ατλαντίδα, όταν πραγματοποίησα την ίδια εργασία την οποία εκτελώ σήμερα, οι άνθρωποι επίσης γέλασαν, με περιγέλασαν και με αποκάλεσαν τρελό, κτλ. Εν τούτοις, πριν εκείνα τα άτομα μπορέσουν να ξυπνήσουν στην επερχόμενη πραγματικότητα, εμείς είχαμε φύγει προς νέες εκτάσεις για να αποφύγουμε την καταστροφή. Όλοι εκείνοι που περιφρόνησαν τις προειδοποιήσεις μας πέθαναν από πνιγμό ή τους κατάπιαν οι σεισμοί. Το ίδιο θα συμβεί τώρα, στην δικιά μας εποχή...

Γνωστικοί αδελφοί και αδελφές της Γης! Ας γίνει γνωστό πως είμαι ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ. Είμαι ο Αβατάρας σας, και είμαι ο Βούδας Μαϊτρέγια σας. Έχω κατέλθει από τους εσωτερικούς κόσμους για να σας βοηθήσω. Είμαι μαζί σας.

Επικαλεστείτε με όταν με χρειάζεστε, δεν είναι δύσκολο πράγμα να συγκεντρωθείτε σε εμένα και να με επικαλεστείτε. Μπορείτε να με επικαλεστείτε νοητικά και θα απαντήσω το κάλεσμα σας για να σας βοηθήσω εντατικά. Επιθυμώ να σας βοηθήσω. Θέλω να σας ξυπνήσω. Θέλω να σας φωτίσω. Καταλαβαίνετε;

Καταλάβετε πως δεν έχω κατέλθει από τους εσωτερικούς κόσμους για να χάσω τον καιρό μου. Κατέβηκα για να σας βοηθήσω. Κατέβηκα από τους εσωτερικούς κόσμους για να εργαστώ για εσάς, για να σας υπηρετήσω. Είμαι ο φίλος σας, ο αληθινός αδελφός σας ο οποίος σας αγαπάει με όλη την καρδιά του. Είναι απαραίτητο να έχετε πίστη σε εμένα. Αυτές οι διδασκαλίες τις οποίες εσείς λαμβάνετε θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη την Γη...

Αδέλφια και αδελφές, η στιγμή έχει φτάσει για να γνωρίσουμε βαθιά, έντονα, και τρομερά τους εαυτούς μας.

Δεν είστε μόνοι, επαναλαμβάνω, δεν είστε μόνοι. Είμαι μαζί σας εν Πνεύμα και Αλήθεια. Ας ακούσουν οι Εποχές: Είμαι μαζί σας εν Πνεύμα και Αλήθεια! Είμαι πολύ κοντά σε εσάς!

Κάθε φορά που με σκέφτεστε, είμαι μαζί σας, και θα είμαι μαζί σας, αδέλφια και αδελφές μου, μέχρι το τέλος του χρόνου!

Συνεχίστε μπροστά, με κουράγιο, θέληση και γενναιότητα!

Σαμαέλ Αούν Βεόρ

Πρόεδρος-Ιδρυτής όλων των Γνωστικών Ινστιτούτων

 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία