Σάββατο, Ιανουαρίου 02, 2010

Μυητική προετοιμασία - 16

Πολλοί Ροδόσταυροι, Θεόσοφοι κ.τ.λ., «αφοσιωμένοι» δεν γνωρίζουν πως να ζούνε και πραγματικά το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να γνωρίζουμε πως να ζούμε. Ο Γκαίτε είπε: «Κάθε θεωρία είναι γκρίζα, και μόνο το δέντρο με τα χρυσά φρούτα της ζωής είναι πράσινο».



Ο Λευκή Αδελφότητα, μας ενημέρωσε πως πολλοί Γνωστικοί «αφοσιωμένοι», (οι οποίοι συνειδητά ή ασυνείδητα είναι στην μαύρη μαγεία) θα πάρουν τις δηλώσεις μας σε αυτό το βιβλίο ως πολύ σκληρές. Έτσι, αυτός θα είναι ο λόγος για αυτούς ώστε να εγκαταλείψουν τη Γνώση και θα αντιδράσουν συκοφαντώντας μας. Αυτοί οι λιποτάκτες θα εξαπλώσουν το δυσφημιστικό κουτσομπολιό τους εναντίον μας.

Επομένως, προειδοποιούμε εκείνους που τους αρέσει να ανακατώνονται εδώ και εκεί, πως ο Γνωστικισμός δεν είναι σαν τις άλλες σχολές στις οποίες έχουν πάει. Πολλοί γίνονται Θεόσοφοι και μετά αποχωρούν, μετά πηγαίνουν στην «Ροδοσταυρική Αδελφότητα» και επίσης αποχωρούν και από εκεί δίχως τίποτα σημαντικό να τους συμβεί. Έτσι είναι πως τους αρέσει να πηγαίνουν εδώ και εκεί σαν πεταλούδες, από σχολή σε σχολή, σε συμφωνία με όλες εκείνες τις παρακμάζουσες διδασκαλίες των Πνευματιστών, Θεόσοφων, Ροδόσταυρων και ψευδο-Υδροχοϊκών, και τίποτα δεν συμβαίνει σε αυτούς όταν αλλάζουν σχολή.

Εν τούτοις, αν νομίζουν πως μπορούν να κάνουν το ίδιο με τη Γνώση, τους προειδοποιούμε πως δεν μπορούν, καθώς όποιος εισέρχεται στη Γνώση, εσωτερικά έρχεται αντιμέτωπος με τη δοκιμασία του Φύλακα του Κατωφλιού. Αν κάποιος πετύχει στη δοκιμασία, τότε εισέρχεται στον ευθύ, στενό και δύσκολο δρόμο που μας οδηγεί στο Νιρβάνα.

Τότε, οι βαθμοί, οι μυήσεις, και οι άλλες δοκιμασίες κ.τ.λ., έρχονται κατόπιν. Έτσι, όσο υψηλότερη είναι η πειθαρχία, τόσο τρομερή είναι και η πτώση. Εκείνοι που δεν έχουν δει το Φως, αγνοούν πολλά πράγματα και επομένως, πολλά συγχωρούνται σε αυτούς, εν τούτοις, όσο μεγαλύτερος ο βαθμός της Συνειδητότητας, τόσο μεγαλύτερος και ο βαθμός της υπευθυνότητας.

Επομένως, εκείνοι που είδαν το Φως και μετά φεύγουν γίνονται δαίμονες. Έτσι είναι πως κέρατα έχουν φυτρώσει στα μέτωπα των Αστρικών σωμάτων πολλών Μποδισάτβας, έτσι είναι πως οι πεσμένοι Μποδισάτβες έχουν γίνει δαίμονες. Επομένως, από τη Γνώση, κάποιος γίνεται είτε ένας Άγγελος είτε ένας Δαίμονας.

Μετά από ένα λανθασμένο βήμα, πολλοί συνεχίζουν κατρακυλώντας προς τα κάτω μέσα στην άβυσσο και τελικά τα κέρατα μεγαλώνουν σε αυτούς και γίνονται δαίμονες. Αυτή είναι η αξιοσημείωτη πραγματικότητα της Γνώσης.



«Γιατί στην πολλή σοφία υπάρχει πολλή λύπη, και αυτός που προσθέτει σε γνώση προσθέτει σε θλίψη» - Εκκλησιαστής 1:18

Επομένως, μείνετε πίσω περίεργοι άνθρωποι!

Επομένως, μείνετε πίσω οι βέβηλοι! Η Γνώση είναι ένα δίκοπο σπαθί, υπερασπίζεται και δίνει ζωή στους ταπεινούς και τους δίκαιους, εν τούτοις, πληγώνει και καταστρέφει τους περίεργους και τους ακάθαρτους.



- Απόσπασμα, από το βιβλίο "Τα Μεγάλα Μυστήρια" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor)



 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία