Παρασκευή, Μαΐου 19, 2006

Εισαγωγή στην Ονειρική Γιόγκα






Ξέρω έναν άνθρωπο του Χριστού, ο οποίος πριν από δεκατέσσερα χρόνια αρπάχτηκε - είτε με το σώμα του είτε χωρίς το σώμα του, δεν το ξέρω, ο Θεός το ξέρει - μέχρι τον τρίτο ουρανό... Απ. Παύλος, Β΄ Προς Κορινθίους 12:2


Εισαγωγή

Αυτή είναι μια δωρεάν σειρά μαθημάτων η οποία παρέχει πλήρης πρακτική καθοδήγηση όσον αφορά την αρχαία οικουμενική γνώση της αφύπνισης στους Εσωτερικούς κόσμους, αλλιώτικα είναι γνωστή ως συνειδητό ονείρεμα, αστρική Προβολή, αστρικό ταξίδι, ή έξω από το σώμα εμπειρίες.

Αυτή η σειρά μαθημάτων βασίζεται πάνω στη παράδοση που ίδρυσε ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor) και είναι έτσι Γνωστική: Γνώση είναι μια ελληνική λέξη η οποία αναφέρεται στη γνώση την οποία αποκτάει κάποιος μέσα από δική του εμπειρία, αντιθέτως με τη γνώση την οποία ακούσαμε ή μας είπαν.

"Γνώση" είναι το όνομα μιας αιώνιας και οικουμενικής διδασκαλίας που ήταν παρόν σε πολλές στιγμές και σε πολλά μέρη σε όλο το κόσμο, εμφανιζόμενη με διαφορετικά ονόματα και πρόσωπα, αλλά πάντα διδάσκοντας την ακριβής επιστήμη της αφύπνισης της Συνείδησης και της πορείας στο Δρόμο προς την Αυτό-πραγμάτωση του Είναι.

Αυτή η σειρά μαθημάτων προσφέρει τις ουσιώδης οδηγίες ώστε οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, ανεξάρτητα από τυχόν διακρίσεις ή προσόντα, να μπορεί να εισέλθει στη δική του άμεση γνώση των ζωντανών πραγματικοτήτων που μας περιβάλλουν, εν τούτοις παραμένουν απρόσιτες στις φυσικές μας αισθήσεις.

Αν και το ενδιαφέρον για αυτό το θέμα μεγαλώνει, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν αποθαρρυνθεί στις προσπάθειες τους να εισέλθουν σε αυτή τη γνώση. Με το να διαβάζει κανείς βιβλία ή να παρευρίσκεται σε σεμινάρια μένει συνήθως με περισσότερες ερωτήσεις, αμφιβολίες, και αντιφάσεις. Για αυτά τα άτομα, δίνουμε την παρακάτω παράθεση:

Έχουμε δώσει πολλά κλειδιά ώστε να ταξιδέψει κανείς συνειδητά με το αστρικό σώμα, έτσι χιλιάδες μαθητές έμαθαν να ταξιδεύουν με το αστρικό τους σώμα. Αλλά, έχουμε δει στην πράξη πως εκείνα τα άτομα που δεν μπορούν να ησυχάσουν το νου τους, ούτε ακόμα για μια στιγμή, που είναι συνηθισμένα να περιοδεύουν από σχολή σε σχολή, από ομάδα σε ομάδα, πάντα εξετάζοντας, πάντα προκατειλημμένοι, δεν είναι ικανοί να κάνουν αστρικό ταξίδι συνειδητά. - Σαμαέλ Αούν Βεόρ, Το Μήνυμα του Υδροχόου


Επομένως, για να συμπληρώσει κανείς τη σειρά μαθημάτων στην Ονειρική Γιόγκα (Αστρικό Ταξίδι), προτείνεται να μάθει πως να καλλιεργεί έναν ήσυχο νου.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, κατανοήστε πως για να ταξιδέψει κανείς συνειδητά με το αστρικό σώμα, η διαδικασία της σκέψης είναι ένα εμπόδιο. - Σαμαέλ Αούν Βεόρ, Το Μήνυμα του Υδροχόου


Για να βοηθηθεί κάποιος στην ανάπτυξη ενός ήσυχου νου και για την εκμάθηση μιας αποτελεσματικής τεχνικής για την κατανόηση του εαυτού του, προτείνεται η σειρά μαθημάτων Εισαγωγή στο Γνωστικό Διαλογισμό.

Οι αληθινά φωτισμένοι δεν έχουν όνειρα. Τα όνειρα είναι για αυτούς που κοιμούνται. Οι αληθινά φωτισμένοι ζουν στους ανώτερους κόσμους, έξω από το φυσικό σώμα, σε μια κατάσταση εντεταμένης επαγρύπνησης χωρίς ποτέ να ονειρεύονται. - Σαμαέλ Αούν Βεόρ, Νοητικές Αντιπροσωπείες


Για να συνεχίσετε στο πρώτο μάθημα πιέστε εδώ.

πηγή: www.gnosticteachings.org

 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία