Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2006

Η Ευτυχία

Οι άνθρωποι δουλεύουν καθημερινά, αγωνίζονται για την επιβίωση, θέλουν με κάποιο τρόπο να επιζήσουν, όμως δεν είναι ευτυχείς.

Αυτά τα της ευτυχίας είναι κινέζικα —όπως λένε εδώ— το πιο σοβαρό είναι ότι οι άνθρωποι το ξέρουν όμως μέσα σε τόσες πίκρες, φαίνεται ότι δεν χάνουν τις ελπίδες τους να την επιτύχουν κάποια μέρα, χωρίς να ξέρουν πώς και με ποιο τρόπο.

Φτωχοί άνθρωποι! Πόσο υποφέρουν! κι όμως θέλουν να ζήσουν, φοβούνται να χάσουν τη ζωή τους...

Αν οι άνθρωποι καταλάβαιναν κάτι πάνω στην Επαναστατική Ψυχολογία, πιθανόν να σκέφτονταν διαφορετικά, όμως στ' αλήθεια δεν ξέρουν τίποτα, θέλουν να επιζήσουν μέσα στη δυστυχία, τους και αυτό είναι όλο.

Υπάρχουν στιγμές απολαυστικές και πολύ ευχάριστες αλλά αυτό δεν είναι ευτυχία, οι άνθρωποι συγχέουν την απόλαυση με την ευτυχία.

Τα πάρτι, οι περιοδείες στα μπαρ, το μεθύσι και τα όργια, είναι ζωικές απολαύσεις, όμως δεν είναι ευτυχία... Εν τούτοις υπάρχουν υγιείς γιορτές χωρίς γλέντια, χωρίς ζωϊσμό, χωρίς οινόπνευμα, κ.λπ. όμως ούτε αυτό είναι ευτυχία.



Είσαι ευγενές πρόσωπο; Πώς αισθάνεσαι όταν χορεύεις; Είσαι ερωτευμένος; Αγαπάς αληθινά; Πώς αισθάνεσαι χορεύοντας με αυτόν που λατρεύεις; Επέτρεψε μου να φερθώ λίγο σκληρά αυτές τις στιγμές λέγοντας ότι ούτε αυτό είναι ευτυχία

Αν είσαι πια γερασμένος, αν δεν σε προσελκύουν τέτοιες απολαύσεις αν σου δημιουργούν γεύση κατσαρίδας, συγχωρά με αν σου πω ότι θα ήταν διαφορετικά αν ήσουν νέος γεμάτος αυταπάτες.

Ούτως ή άλλως ότι και να λέμε, χορεύεις και δεν χορεύεις, ερωτεύεσαι ή όχι, έχεις ή δεν έχεις αυτό που λέγεται χρήμα, εσύ δεν είσαι ευτυχισμένος αν και σκέφτεσαι το αντίθετο.

Περνά κανείς τη ζωή ψάχνοντας την ευτυχία παντού και πεθαίνει χωρίς να την συναντήσει.

Στην Λατινική Αμερική πολλοί είναι αυτοί που ελπίζουν να κερδίσουν κάποτε τον πρώτο λαχνό του λαχείου, πιστεύουν ότι έτσι θα επιτύχουν την ευτυχία, μερικοί στ' αλήθεια τον κερδίζουν, όμως δεν κατορθώνουν μ' αυτό την τόσο επιθυμητή ευτυχία.

Όταν κανείς είναι μικρός, ονειρεύεται την ιδανική γυναίκα, κάποια πριγκίπισσα από τις Χίλιες και Μία Νύχτες», κάτι το εξαιρετικό. "Έρχεται μετά η σκληρή πραγματικότητα των γεγονότων: γυναίκα, μικρά παιδάκια ν' αναθρέψει, δύσκολα οικονομικά προβλήματα, κ.λπ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ενώ τα παιδιά, αναπτύσσονται, τα προβλήματα μεγαλώνουν επίσης μέχρι να γίνονται άλυτα...

Κατά το μέτρο που το μικρό (κορίτσι ή αγόρι) μεγαλώνουν, τα παπούτσια κάθε φορά γίνονται πιο μεγάλα και η τιμή πιο ψηλή, αυτό είναι ξεκάθαρο.

Όπως τα πλάσματα μεγαλώνουν, ο ρουχισμός ανεβαίνει όλο και περισσότερο, αν υπάρχει χρήμα δεν υπάρχει σ’ αυτό το σημείο πρόβλημα, όμως αν δεν υπάρχει, τα πράγματα γίνονται σοβαρά και υποφέρουν φοβερά...

Όλα αυτά γίνονται πιο υποφερτά λίγο πολύ, αν η γυναίκα είναι καλή, όμως αν ο φτωχός άντρας είναι απατημένος, να βάζω τα κέρατα σημαίνει να απατάει ο ένας τον άλλον με έναν άλλον άνθρωπο στο γάμο. «Όταν του βάζουν τα κέρατα», τί του χρησιμεύει τότε να αγωνιστεί για να κερδίσει χρήματα;

Δυστυχώς υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις, θαυμάσιες σύζυγοι, αληθινές συντρόφισσες, τόσο στην ευημερία όσο και στην δυστυχία. Όμως, στην άκρη των ακρών, το πιο χειρότερο απ' όλα είναι ότι τότε ο άνδρας δεν ξέρει να την εκτιμήσει και μέχρι και την εγκαταλείπει για άλλες γυναίκες που θα του πικράνουν τη ζωή.

Πολλές είναι οι κόρες που ονειρεύονται έναν «γαλάζιο πρίγκιπα», δυστυχώς στ' αλήθεια, τα πράγματα γίνονται πολύ διαφορετικά και στο πεδίο των γεγονότων (της πραγματικότητας) παντρεύεται η φτωχή γυναίκα ένα δήμιο...

Η μεγαλύτερη αυταπάτη μιας γυναίκας είναι να καταλήξει να έχει ένα όμορφο σπιτικό και να γίνει μητέρα: «θείος προορισμός», όμως και να της τύχει σύζυγος πολύ καλός, πράγμα ασφαλώς πολύ δύσκολο, στο τέλος όλα τελειώνουν: οι γιοι και οι κόρες παντρεύονται, φεύγουν ή το κακοπληρώνουν στους γονείς και το σπιτικό κλείνει οριστικά.

Γενικά σ' αυτόν τον σκληρό κόσμο όπου ζούμε, δεν υπάρχουν ευτυχισμένοι άνθρωποι. Όλα τα φτωχά ανθρώπινα οντά είναι δυστυχισμένα.

Στη ζωή γνωρίσαμε πολλούς «γαϊδάρους» γεμάτους λεφτά, γεμάτους προβλήματα, αγωγές κάθε είδους, υπερφορτωμένους με φόρους, κ.λπ. Δεν είναι ευτυχισμένοι.

Σε τί χρησιμεύει να είσαι πλούσιος αν δεν στέκεσαι καλά στην υγεία σου; Φτωχοί πλούσιοι! μερικές φορές είναι πιο δυστυχισμένοι από οποιονδήποτε αλήτη.

Όλα είναι περαστικά σ' αυτή τη ζωή: περνάνε τα πράγματα, τα πρόσωπα οι ιδέες κ.λπ. Αυτοί που έχουν το χρήμα περνούν και αυτοί που δεν το έχουν επίσης περνούν και κανείς δεν γνωρίζει την αληθινή ευτυχία.

Πολλοί θέλουν να δραπετεύσουν από τον εαυτό τους μέσα από το οινόπνευμα ή τα ναρκωτικά, όμως στην πραγματικότητα όχι μονό δεν πετυχαίνουν μια τέτοια φυγή, αλλά το χειρότερο, μένουν πιασμένοι μέσα στην κόλαση του βίτσιου (ελαττώματος).

Οι φίλοι του αλκοόλ ή του χασίς ή του «L.S.D» κ.λπ. χάνονται σαν από γοητεία, όταν ο διεφθαρμένος καταλήγει ν' αλλάξει ζωή.

Αποφεύγοντας τον εαυτό μας, το εγώ μας, δεν επιτυγχάνεται η ευτυχία, θα ήταν ενδιαφέρον να «αρπάξει κανείς τον ταύρο από τα κέρατα», να παρατηρήσει το «ΕΓΩ» κανείς, να το μελετήσει με σκοπό να ανακαλύψει τις αιτίες του πόνου.

Όταν ένας ανακαλύπτει τις πραγματικές αίτιες τόσων δυστυχιών και πίκρας, είναι σαφές ότι μπορεί να κάνει κάτι...

Αν ήταν δυνατόν να τελειώσουμε με τον «εαυτό Μας» με τα «μεθύσια Μας», με τα «βίτσια Μας», με τη «στοργή Μας» που τόσο πόνο προκαλούν στην καρδιά μας, με τα προβλήματα μας που μας κομματιάζουν το νου και μας αρρωσταίνουν κ.λ.π. κ.λ.π., κ.λ.π είναι ξεκάθαρο ότι έρχεται προς εμάς τότε αυτό που δεν ανήκει στον χρόνο, αυτό που βρίσκεται πέρα από το σώμα των συγκινήσεων και του νου, αυτό που πραγματικά είναι άγνωστο για την νοημοσύνη και λέγεται: ΕΥΤΥΧΙΑ!

Ασυζητητί, όσο η Συνείδηση συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένη, μπλοκαρισμένη μέσα στον «ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ», το «ΕΓΩ ΜΟΥ», με κανένα τρόπο δεν θα μπορέσει να γνωρίσει την νόμιμη ευτυχία.

Η ευτυχία έχει μια γεύση που το «ΕΓΩ ΜΟΥ» ο «ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ», ποτέ δεν γνώρισε.

- Η Ευτυχία, από το βιβλίο "Η Μεγάλη Ανταρσία" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor)

 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία