Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2006

Ονειρική Γιόγκα: Δεύτερο μάθημα

Πρώτα, ας θυμηθούμε πως ο Δρόμος της Αυτό Πραγμάτωσης είναι ο δρόμος της συνείδησης μας ώστε να ενωθεί με το Θεό.

Μην ξεχνάτε πως κάθεστε εδώ σε αυτή την καρέκλα και σε αυτό το δωμάτιο μπροστά από τον υπολογιστή σας. Πρέπει να εξασκούμε τη συνείδηση.

Δεν είναι καλό να τοποθετούμε τη συνείδηση έξω από το σώμα μας γιατί πρέπει να είμαστε ξύπνιοι. Χρειάζεται να είμαστε στο εδώ και στο τώρα.

Θυμηθείτε τον αληθινό Εαυτό σας με την συνείδηση σας που δονείται στον αδένα της επίφυσης στο κέντρο του εγκεφάλου, η έδρα του Ατόμου του Αγίου Πνεύματος, η έδρα της ψυχής μας. Έτσι χρειάζεται να είμαστε στο εδώ και στο τώρα, μέσα στο φυσικό μας σώμα, παρατηρώντας κάθε λεπτομέρεια αυτής της διάλεξης ώστε να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε με τη συνείδηση.

Μην αφήνετε το νου να σας οδηγεί έξω από το σώμα σας. Θυμηθείτε πως είστε στο εδώ και στο τώρα και χρησιμοποιήστε την συνειδητή φαντασία σας ώστε να κατανοήσετε.

Κάντε το θέλημα του Θεού σας, αυτός είναι ο μοναδικός Νόμος.

Πρέπει να μάθουμε πως να κάνουμε το θέλημα του Θεού.

Για να κάνουμε το θέλημα του Θεού πρέπει να είμαστε στο εδώ και στο τώρα.

Είναι αδύνατο να κάνουμε το θέλημα του Θεού αν είμαστε ταυτισμένοι με το νου.

Αν δεν θυμόμαστε πως είμαστε μέσα στο σώμα, αν δεν νιώθουμε τους εαυτούς μας στο κέντρο του εγκεφάλου στον αδένα της επίφυσης, τότε κοιμόμαστε, ακόμα και αν έχουμε τα φυσικά μας μάτια ανοιχτά. Το να είμαστε ξύπνιοι σημαίνει να θυμόμαστε πάντα πως είμαστε μέσα στο σώμα. Τότε μπορούμε να κάνουμε το θέλημα του Θεού. Αυτό το θέλημα είναι, φυσικά, να είμαστε ένα με Αυτόν, ώστε να ελέγχουμε τους κατώτερους νόμους, ώστε να εισέλθουμε στους ανώτερους νόμους.

Όσον αφορά αυτά τα τέσσερα παιδιά, ο Θεός τους έδωσε γνώση και επιδεξιότητα σε κάθε μάθηση και σοφία: και ο Δανιήλ είχε κατανόηση σε όλα τα οράματα και τα όνειρα. - Δανιήλ 1:17


Ο βασιλιάς απάντησε και είπε στον Δανιήλ, του οποίου το όνομα ήταν Βαλτασασάρ, είσαι ικανός να φανερώσεις σε εμένα το όνειρο που είδα, και την ερμηνεία αυτού;

Ο Δανιήλ απάντησε ενώπιον του βασιλιά, και είπε, το μυστήριο που ο βασιλιάς απαίτησε δεν μπορούν οι σοφοί, οι αστρολόγοι, οι μάγοι, οι μάντεις, να φανερώσουν στο βασιλιά,

Αλλά υπάρχει ένα Θεός στον ουρανό που αποκαλύπτει τα μυστήρια, και κάνει γνωστό στον βασιλιά Ναβουχοδονόσωρ τι θα συμβεί στις έσχατες μέρες του. Το όνειρο σου, και τα οράματα του κεφαλιού σου στο κρεβάτι σου, είναι αυτά:

Βασιλιά, οι σκέψεις σου ανέβηκαν στον νου σου στο κρεβάτι σου, για το τι θα συμβεί μετά από αυτά, και αυτός που αποκαλύπτει τα μυστήρια σου έκανε γνωστό τι θα συμβεί.
- Δανιήλ 2: 26-29


Ας φανταστούμε, καθώς θυμόμαστε πως βρισκόμαστε στο εδώ μέσα στο σώμα μας, ο πρώτος νόμος, που είναι το Απόλυτο, όπου βρίσκουμε το αγνό φως, αυτό που καλούμε ΑΟΥΡ, το φως. Το απεριόριστο φως είναι το Αιν Σοφ Άουρ. Μέσα σε αυτό το φως, μέσα σε αυτό που είναι το Ηλιακό Απόλυτο, βρίσκουμε την ελευθερία γιατί το θέλημα του Θεού εκτελείται. Αυτό που είναι Θεός δεν είναι ένα άτομο, αλλά το φως που λάμπει σε αυτή τη διάσταση.



Από αυτό το φως αναδύονται τρία φώτα, που είναι αυτά που καλούμε το Άγιο Τριαματζικάμνο, ο Νόμος του Τρία, θετικό, αρνητικό, ουδέτερο, η ενεργητική ενέργεια, η παθητική ενέργεια και η ενέργεια που συμβιβάζει την ενεργητική με την παθητική.

Οι τρεις κύριες δυνάμεις του σύμπαντος πάντα διεισδύουν στο βάθος κάθε κοσμικής μονάδας. Βρίσκουμε πως στο βάθος κάθε κοσμικής μονάδας υπάρχουν πάντα αυτές οι τρεις κύριες δυνάμεις.

Συνεπώς, για να ξεκινήσουμε βρίσκουμε αυτές τις τρεις κύριες δυνάμεις σε αυτό που καλούμε Μεγαλόκοσμος. Ο Μεγαλόκοσμος είναι αυτό που καλούμε ο πελώριος κόσμος, ή η ατέλειωτη τάξη των κόσμων, όπου βρίσκουμε όλους τους πλανήτες, ήλιους, αστέρια, κομήτες, κτλ. Αυτοί στηρίζονται από τους τρεις νόμους. Έτσι βρίσκουμε τον Μεγαλόκοσμο να σχετίζεται με όλες τις άπειρες κοσμικές ενότητες που υπάρχουν στο διάστημα.

Οι τρεις κύριες δυνάμεις κατέρχονται από τον τεράστιο Μεγαλόκοσμο και δημιουργούν αυτό που καλείται Μακρόκοσμος, ο κύριος κόσμος. Ο Μακρόκοσμος είναι ο γαλαξίας αυτός καθ' αυτός. Έτσι, οι τρεις κύριες δυνάμεις: Θετική, αρνητική, ουδέτερη διεισδύουν και στηρίζουν τον γαλαξία. Αλλά αφού είναι η δεύτερη τάξη κόσμων αυτός ο κόσμος επηρεάζεται από τις τρεις κύριες δυνάμεις του Μεγαλόκοσμου. Έτσι βρίσκουμε πως ο Μακρόκοσμος ελέγχεται από έξι νόμους.



Μέσα στον γαλαξία βρίσκουμε αυτό που καλούμε τα Ηλιακά Συστήματα (ο Δευτερόκοσμος). Τα Ηλιακά Συστήματα υπάρχουνε μέσα σε κάθε γαλαξία. Τα Ηλιακά Συστήματα πάντα βρίσκονται σε δραστηριότητα λόγω των τριών νόμων: θετικού, αρνητικού και ουδέτερου. Ο Νόμος του Τριαματζικάμνο πάντα σχετίζεται με κάθε κόσμο. Το ηλιακό σύστημα σχετίζεται με τους δικούς του τρεις νόμους, αλλά επηρεάζεται από τους έξι νόμους του γαλαξία και τους τρεις νόμους του Μεγαλόκοσμου, έτσι βρίσκουμε πως το ηλιακό σύστημα ελέγχεται από δώδεκα νόμους.



Αναρίθμητοι πλανήτες περιστρέφονται τριγύρω στα Ηλιακά Συστήματα. Κάθε πλανήτης περιστρέφεται, χορεύει γύρω από το κέντρο κάθε συγκεκριμένου ηλιακού συστήματος και στηρίζεται, διαπερνάται από τους τρεις νόμους: Θετικός, αρνητικός και ουδέτερος μέσα στο κέντρο κάθε πλανήτη. Καθώς οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από το κέντρο του ηλιακού συστήματος, προφανώς επηρεάζονται από τους δώδεκα νόμους του ηλιακού συστήματος, συν του έξι νόμους του γαλαξία, συν τους τρεις νόμους του Μεγαλόκοσμου. Έτσι σχετίζονται με είκοσι-τέσσερις νόμους. Χρησιμοποιήστε την κατανόηση και την αντίληψη σας για να δείτε πως κάθε πλανήτης στηρίζεται από είκοσι-τέσσερις νόμους.



Μέσα σε κάθε πλανήτη βρίσκουμε τον Μικρόκοσμο, αυτό που καλείται το ανθρώπινο ον. Τα ανθρώπινα όντα πάντα στηρίζονται, διαπερνούνται, από τους τρεις νόμους: θετικός, αρνητικός και ουδέτερος, η οποίοι τοποθετούνται στο εγκεφαλονωτιαίο νευρικό σύστημα, στο μεγάλο συμπαθητικό νευρικό σύστημα και στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα (το οποίο επίσης καλείται νευρικό σύστημα των σπλάχνων).

Καθώς το ανθρώπινο ον στηρίζεται, διαπερνάται, από τους τρεις νόμους, συν είκοσι-τέσσερις νόμους του πλανήτη, συν δώδεκα νόμους του ηλιακού συστήματος, συν έξι νόμους του γαλαξία και τρεις νόμους του Μεγαλόκοσμου: βρίσκουμε το ανθρώπινο ον να σχετίζεται με σαράντα-οκτώ νόμους.



Έτσι προσέξτε την συνείδηση μας. Είμαστε σε αυτό τον κόσμο (φυσικό σώμα) των σαράντα-οκτώ νόμων. Αυτοί οι σαράντα-οκτώ νόμοι σχετίζονται με τα σαράντα-οκτώ χρωμοσώματα των ανθρώπινων κυττάρων. Εμείς καταλαβαίνουμε πως φυσικά μιλώντας, οι επιστήμονες λένε πως έχουμε σαράντα-έξι χρωμοσώματα μέσα στα κύτταρα, αλλά το Ζωτικό Σώμα, το οποίο είναι το ανώτερο μέρος του φυσικού σώματος, το αιθερικό μέρος που έχει σχέση με την ενέργεια (το τσι, πράνα, η αύρα) σχετίζεται με δύο ζωτικά χρωμοσώματα. Φυσικά, η υλιστική επιστήμη δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη τους λόγω της άγνοιας της αιθερικής, ή ζωτικής όψης όλων των πραγμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέμε πως υπάρχουν σαράντα-οκτώ χρωμοσώματα σε σχέση με τους σαράντα-οκτώ νόμους που κυβερνούν το ανθρώπινο σώμα.

Έτσι εμείς βρισκόμαστε πολύ μακριά από το φως του Απόλυτου, πολύ μακριά από αυτό το θέλημα. Για αυτό σχετιζόμαστε με τόσους πολλούς νόμους, πολλούς αυτοματισμούς. Έτσι εδώ και τώρα πρέπει να παρατηρήσουμε όλους τους μηχανικούς νόμους στους οποίους υποβαλλόμαστε.



Δείτε τους τρεις εγκεφάλους σας από μέσα: τον διανοητικό, τον συγκινησιακό και τον κινητικό-ένστικτο-σεξουαλικό σας εγκέφαλο.

Σε κάθε εγκέφαλο έχουμε τις ζωτικές αξίες. Αυτές οι ζωτικές αξίες λέγονται Bobbi-Kandelnosts, και είναι οι ζωτικές αξίες που έχουμε ώστε να ζούμε στην επιφάνεια αυτού του πλανήτη. Έχουμε Bobbin-Kandelnosts στο εγκεφαλονωτιαίο νευρικό σύστημα, στο μεγάλο συμπαθητικό νευρικό σύστημα και στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Αυτοί οι τρεις εγκέφαλοι (διανοητικός, συγκινησιακός και κινητικό-ένστικτο-σεξουαλικός εγκέφαλος) σχετίζονται με τους πέντε κυλίνδρους ή κέντρα μέσα από τα οποία δρα πάντα η συνείδηση.

Έχουμε το διανοητικό κέντρο στο κεφάλι.

Έχουμε το συγκινησιακό κέντρο ανάμεσα στη καρδιά και στον αφαλό.

Έχουμε το κινητικό κέντρο εκεί που τελειώνει η σπονδυλική στήλη στο λαιμό μας.

Έχουμε το ένστικτο κέντρο στη βάση της σπονδυλικής μας στήλης, στον κόκκυγα μας.
Και έχουμε το σεξουαλικό μας κέντρο στα γεννητικά μας όργανα.

Κάθε κέντρο έχει τις δικές του συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να είναι σε λειτουργία. Είναι φανερό πως κάθε κέντρο σχετίζεται με τους τρεις εγκέφαλους.

Κάθε κέντρο έχει το δικό του διανοητικό τμήμα, το δικό του συγκινησιακό τμήμα, και το δικό του κινητικό-κτλ. τμήμα.



Όταν χρησιμοποιούμε το διανοητικό κέντρο, είναι φανερό πως οι κινήσεις που κάνουμε με το φυσικό σώμα είναι πολύ αργές γιατί το διανοητικό κέντρο είναι το πιο αργό από όλα τα κέντρα: για παράδειγμα, όταν μαθαίνουμε πως να χορεύουμε. Όταν μαθαίνουμε πως να χορεύουμε χρησιμοποιώντας το συγκινησιακό κέντρο, τότε οι κινήσεις μας είναι ταχύτερες. Τότε κινείσαι στο ρυθμό εκείνης της μουσικής (με τα κινητικό-ένστικτο-σεξουαλικό κέντρα), τα οποία δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το διανοητικό. Αν αρχίσεις να αναλύεις την κίνηση αυτού του χορού (την αναλύεις με το διανοητικό) τότε θα χορεύεις πολύ αργά, ή θα πατήσεις το πόδι του συνοδού σου. Αληθινά, αυτός είναι ο λόγος που πολλά άτομα είναι αδέξια ή κακοί χορευτές (ή τον αποφεύγουν): δεν χρησιμοποιούν τα κατάλληλα κέντρα.

Ας εξετάσουμε το κινητικό κέντρο. Όταν πληκτρολογείς, χρησιμοποιείς το διανοητικό τμήμα του κινητικού κέντρου, το οποίο είναι ταχύτερο από το διανοητικό αυτό καθ’ αυτό. Αν αρχίσεις να χρησιμοποιείς το κινητικό του διανοητικού σου κέντρου τότε θα πληκτρολογείς πολύ αργά.

Ας δούμε τώρα το ένστικτο κέντρο. Είναι προφανώς ταχύτερο από το κινητικό κέντρο. Όταν χρησιμοποιείς το ένστικτο κέντρο, τότε το διανοητικό τμήμα αυτού του κέντρου είναι πολύ ταχύ γιατί το ένστικτο κέντρο είναι 90,000 φορές ταχύτερο από το διανοητικό.

Το σεξουαλικό κέντρο έχει το δικό διανοητικό, τα δικά του συναισθήματα και κινήσεις, είναι 120,000 φορές ταχύτερο από το διανοητικό κέντρο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι δυνατό να ελέγξουμε το σεξουαλικό κέντρο ή το ένστικτο κέντρο στην κατάσταση που είμαστε αυτή τη στιγμή. Όταν αρχίσουμε να βαδίζουμε σε αυτό το δρόμο της Αυτό-πραγμάτωσης του Είναι πρέπει να αντιληφθούμε πως είμαστε μόνο ικανοί να ελέγξουμε το διανοητικό και το συγκινησιακό κέντρο γιατί είναι πιο αργά σε σύγκριση με το κινητικό, το ένστικτο και το σεξουαλικό κέντρο.

Κάθε κέντρο έχεις τις δικές του ζωτικές αξίες, τις δικές του ενέργειες. Εν τούτοις, τί γνωρίζουμε για αυτές τις ενέργειες; Είμαστε ενήμεροι για το πως τις χρησιμοποιούμε;

Είμαστε οι ιδιοκτήτες του φυσικού σώματος, αυτού του Μικρόκοσμου που η Μητέρα Φύση μας έδωσε ως δώρο; Είναι ένα δώρο γιατί σε αυτόν το κόσμο, κανένας δεν αγόρασε το φυσικό σώμα. Είναι ένα δώρο που λάβαμε από τη Μητέρα Φύση, ένα δώρο ελεγχόμενο από σαράντα-οκτώ νόμους. Αλλά αληθινά κατέχουμε αυτό το δώρο; Προφανώς όχι, ο χρόνος μας εδώ είναι άγνωστος, και πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν έχουμε κατανόηση για την μεγαλύτερη πλειοψηφία των λειτουργιών του. Εν τούτοις αυτό συνεχίζει να λειτουργεί, παρά την κατάχρηση που του κάνουμε...

Χρησιμοποιούμε τις ενέργειες του για να θρέψουμε τις επιθυμίες μας, να εκφράσουμε τον θυμό και τον φόβο μας, και αγνοούμε τις κρυφές κινήσεις που συμβαίνουν από στιγμή σε στιγμή μέσα στα δικά μας φυσικά σώματα... Είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, κάποια στιγμή αυτό θα παρθεί από εμάς...

Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, να ελέγξουμε αυτά τα πέντε κέντρα με τους τρεις εγκεφάλους μας ώστε να εισέλθουμε στις ανώτερες διαστάσεις κάνοντας χρήση της ενέργειας του Τριαματζικάμνο, του Νόμου του Τρία. Αυτές οι τρεις κύριες δυνάμεις είναι τοποθετημένες στο κεφάλι, στην καρδιά και στα σεξουαλικά μας όργανα. Εάν δεν αποταμιεύσουμε αυτές τις ενέργειες δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα σε καθέναν από εμάς εκείνα τα οχήματα που χρειαζόμαστε ώστε να ελευθερωθούμε από τους σαράντα-οκτώ νόμους.

Κάτω από τον Μικρόκοσμο, μέσα στο υποσυνείδητο μας, υπάρχει ένας ακόμα κόσμος, μια ακόμα τάξη. Αυτός σχετίζεται με ενενήντα-έξι νόμους γιατί αυτός ο κόσμος σχετίζεται με τρεις νόμους συν σαράντα-οκτώ νόμους συν είκοσι-τέσσερις κτλ. οι οποίοι σαν άθροισμα δίνουν ενενήντα-έξι νόμους. Αυτός ο κόσμος είναι ακόμα πιο μηχανικός. Ο υλισμός αυτού του κόσμου είναι κάτω από τον φυσικό κόσμο, είναι η Κόλαση, είναι το εγώ.



Το Εγώ μας ανήκει στους ενενήντα-έξι νόμους και κάνει την συνείδηση μας δυστυχισμένη, μια σκλάβα της αμαρτίας, σκλάβα της διαφθοράς, της μωρίας, και σκλάβα των νόμων της κόλασης.

Αν θέλουμε να ελευθερωθούμε από την Κόλαση, ή αν δεν θέλουμε να κατέλθουμε σε αυτόν τον κόσμο των ενενήντα-έξι νόμων ώστε να κάνουμε τη ζωή μας πιο άθλια από ότι είναι αυτήν την στιγμή, πρέπει να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από το Εγώ και από τους σαράντα-οκτώ νόμους ώστε να εισέλθουμε στο βασίλειο που ελέγχεται από είκοσι-τέσσερις νόμους: με λιγότερους νόμους, υπάρχει λιγότερη πυκνότητα και συνεπώς περισσότερη ελευθερία, περισσότερη ευτυχία.

Για να εισέλθουμε στο βασίλειο των είκοσι-τεσσάρων νόμων πρέπει να αποταμιεύουμε τις ενέργειες των πέντε κέντρων, πρέπει να αποθηκεύουμε την ενέργεια των τριών εγκεφάλων. Είναι αδύνατο να φτιάξουμε ένα σώμα (εσωτερικά μιλώντας) για την ψυχή ή την συνείδηση (που είναι το ίδιο) ώστε να βιώσουμε τις ανώτερες διαστάσεις αν καταναλώνουμε την ενέργεια των τριών εγκεφάλων μέσα από τα πέντε κέντρα.

Δυστυχώς, πάντα καταστρέφουμε την ενέργεια των πέντε κέντρων. Για να σταματήσουμε την κατάχρηση αυτής της ενέργειας στον οργανισμό μας πρέπει να είμαστε στο εδώ και στο τώρα. Πρέπει να ξυπνήσουμε. Πρέπει συνειδητά να διευθύνουμε τα πέντε κέντρα και τους τρεις εγκεφάλους μας από στιγμή σε στιγμή, από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο. Αυτός είναι ο δρόμος της επανάστασης της συνείδησης, γιατί θα γνωρίσουμε τους εαυτούς μας με την μελέτη των πέντε κέντρων και των πέντε εγκεφάλων, τα οποία τα περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν μηχανικά. Αγνοούν πως χρησιμοποιούν αυτά τα κέντρα και εγκεφάλους αυτόματα.

Όταν ασυνείδητα χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε από τα πέντε κέντρα, δημιουργούμε μέσα μας τα ψυχολογικά ακόλουθα. Τί είναι ένα ψυχολογικό ακόλουθο; Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε τον Λόγο: Τί είναι η ψυχή; Ο Λόγος σχετίζεται με τις Τρεις Κύριες Δυνάμεις, ο Λόγος, το Ρήμα, η δόνηση, από την εσωτερική άποψη. Η ψυχολογία περιγράφει την σχέση ανάμεσα στην ψυχή και τους Λόγους: οι Τρεις Κύριες Δυνάμεις. Η ψυχή, μέσα από τους τρεις εγκεφάλους και τα πέντε κέντρα, λαμβάνει την ενέργεια των Λόγων και την μετατρέπει. Ένα ψυχολογικό ακόλουθο είναι το αποτέλεσμα μιας κακής μετατροπής αυτής της ενέργειας. Με άλλα λόγια, η λανθασμένη μετατροπή των ενεργειών μέσα σε αυτά τα πέντε κέντρα θα δημιουργήσει ακόλουθα (εγώ) τα οποία παγιδεύουν την συνείδηση μας, και αυτό θα βλάψει την αρμονική ισορροπία του φυσικού οργανισμού μας, της ψυχής μας, της συνείδησης μας και των πάντων που έχουμε μέσα μας. Έτσι είναι απαραίτητο να είμαστε εδώ και τώρα ώστε να μετατρέπουμε αυτές τις ενέργειες σωστά.

Μέσα στο σεξουαλικό κέντρο έχουμε τις ενέργειες του Τριαματζικάμνο (Τρεις Δυνάμεις) πολωμένες διπλά στις ωοθήκες και στους όρχεις. Μια ωοθήκη ή ένας όρχης έχει θετική ενέργεια. Ο άλλος έχει αρνητική ενέργεια. Έτσι η δημιουργική ενέργεια είναι διπολικά πολωμένη στα σεξουαλικά όργανα, στους όρχεις και στις ωοθήκες. Αυτή η ενέργεια δημιουργείται σε εμάς μέσα από αυτό που τρώμε, αναπνέουμε και μέσω του τρόπου που συμπεριφερόμαστε, είτε είμαστε ξύπνιοι είτε κοιμισμένοι. Αν είμαστε στο εδώ και στο τώρα, ελέγχοντας το φυσικό μας σώμα μέσω της συνείδησης, η ενέργεια που θα λάβουμε θα είναι πολύ δυνατή. Αν είμαστε κοιμισμένοι και μηχανικά ακολουθούμε μόνο το νου, τότε θα δημιουργήσουμε μια λανθασμένη δύναμη στους σεξουαλικούς αδένες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η σεξουαλική ενέργεια είναι πολύ ισχυρή, είναι καύσιμο με μεγάλη δύναμη.



Ας μιλήσουμε για το διανοητικό κέντρο. Αν, για παράδειγμα, είμαστε στη δουλειά και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το κέντρο αρκετά, το χρησιμοποιούμε μέχρι το σημείο που είμαστε νοητικά κουρασμένοι. Αν υπερεργαστούμε με το διανοητικό κέντρο και αυτό κάνει χρήση όλης της φυσικά διαθέσιμης ενέργειας που έχει, της ενέργειας για την οποία είναι σχεδιασμένο, τότε αναγκάζουμε αυτό το κέντρο να κλέψει ενέργεια από το πιο δυνατό κέντρο που έχουμε, που είναι το σεξουαλικό κέντρο. Όταν καταχρώμαστε το διανοητικό, είναι φανερό πως η υψηλής ισχύος σεξουαλική ενέργεια θα περάσει στο διανοητικό κέντρο και θα καταστρέψει το διανοητικό. Αυτό συμβαίνει γιατί η σεξουαλική ενέργεια είναι πολύ δυνατή και όταν αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται από σε κέντρα με τα οποία δεν σχετίζεται, τότε καταστρέφει τα διάφορα κέντρα. Το αποτέλεσμα είναι νοητική ανισορροπία: διάφορες μανίες.

Αυτές οι μανίες στο διανοητικό δημιουργούν νοητικές ασθένειες. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι στο ψυχιατρείο για να είσαι ένα νοητικά άρρωστο άτομο. Ακόμα και αν νιώθουμε πως αυτό θα πληγώσει κάποια άτομα, είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς ένα υγιές άτομο νοητικά μιλώντας σε αυτόν τον φυσικό κόσμο. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε νοητικά άρρωστοι λόγω του γεγονότος ότι καταχρώμαστε το διανοητικό. Αυτές οι μανίες που ο καθένας έχει στο διανοητικό είναι αυτά τα ψυχολογικά ελαττώματα, βίτσια, τραύματα, που οι ψυχολόγοι σήμερα μελετούν.

Τα άτομα που υποφέρουν από νοητικές αρρώστιες μολύνουν τους νόες των άλλων που επίσης καταχρώνται διανοητικά. Όταν καταχρώμαστε το διανοητικό καταχρώμαστε και την σεξουαλική ενέργεια επίσης.

Παρατηρήστε σήμερα όλα τα άτομα που βρίσκουμε στην κοινωνία πως λατρεύουν το έγκλημα. Οι άνθρωποι κάνουν τέχνη από το έγκλημα. Αυτό το βλέπουμε στις ταινίες, στα βιβλία, στην τηλεόραση, στα περιοδικά. Αυτοί που δημιουργούν εκφυλισμένες ταινίες ή βιβλία, λαμβάνουν διαφόρων ειδών βραβεία γιατί το έγκλημα είναι μια «τέχνη». Και εμείς τους λατρεύουμε επειδή και εμείς είμαστε άρρωστοι. Αν ήμασταν υγιής δεν θα λατρεύαμε αυτού του είδους έργα.

Ένα νοητικά ανισόρροπο άτομο λατρεύει άλλα νοητικά ανισόρροπα άτομα.

Παρατηρήστε τον εαυτό σας, γιατί όταν κάποιος καταχράται το διανοητικό υπάρχει πάντα πολύ αυτό-αγάπη, υπερηφάνεια, κενοδοξία, και πάντα δημιουργεί προβλήματα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Οι αποκαλούμενοι «πολιτικοί» εκμεταλλεύονται το νου ώστε να βρουν περισσότερους τρόπους να σκοτώσουν περισσότερα άτομα και να φυτέψουν τις ιδέες τους για επανάσταση, για αίμα και ποτό, γιατί είναι άρρωστοι. Αυτοί καταχρώνται την σεξουαλική ενέργεια μέσα στο διανοητικό.

Δυστυχώς, ο πλανήτης μας ελέγχεται από άρρωστα άτομα, σε όλες τις χώρες.

Αυτοί που προσπαθούν να διδάξουν πώς να είμαστε υγιής στο νου σταυρώνονται ή πετροβολούνται γιατί οι άνθρωποι αγαπούν τον εκφυλισμό.

Δείτε την ποσότητα της πορνογραφίας που φτιάχτηκε από άρρωστα άτομα… Όλοι την λατρεύουμε γιατί είμαστε νοητικά άρρωστοι επίσης. Η σεξουαλική ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιείται μέσα από τους σεξουαλικούς αδένες, μέσα από τα σεξουαλικά όργανα, όχι από το νου, με την αποκρουστική φαντασία μας. Είναι άγνοια να δέχεται ή να ανέχεται κανείς την πορνογραφία. Δεν είναι αυτός ο τρόπος για να ξοδέψει κανείς την σεξουαλική ενέργεια. Όταν κοιτάμε λάγνες εικόνες καταχρώμαστε το διανοητικό. Είναι φανερό πως όταν κάνουμε αυτό τότε δημιουργούμε ψυχολογικά ακόλουθα. Αυτά τα ψυχολογικά ακόλουθα δηλητηριάζουν το νου όλων μας σήμερα.

Ας μιλήσουμε για το συγκινησιακό κέντρο. Το συγκινησιακό κέντρο έχει επίσης την δική του ενέργεια. Όταν καταχρώμαστε ή καταστρέφουμε το συγκινησιακό κέντρο με οποιονδήποτε τύπο υπέρ-διεγερτικής δόνησης ή δραστηριότητας το συγκινησιακό κέντρο κλέβει ενέργεια από το σεξουαλικό κέντρο, το οποίο είναι το πιο δυνατό κέντρο που έχουμε.

Υπάρχουν πολλές αρρώστιες του συγκινησιακό κέντρου, όπως η σχιζοφρένεια. Η ζήλια είναι μια αρρώστια του συγκινησιακό κέντρου, όπως είναι το μίσος, ο θυμός, ο φόβος… Τα αποκαλούμενα «ανθρώπινα ελαττώματα» που δεν έχουν τίποτα ανθρώπινο μέσα τους. Αλλά φυσικά, εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά τα ελαττώματα, γιατί μας αρέσει να καταχρώμαστε το συγκινησιακό μας κέντρο.

Οι ηθοποιοί καταχρώνται το συγκινησιακό κέντρο.

Πρέπει να ισορροπούμε στο συγκινησιακό κέντρο. Όταν απολαμβάνουμε ροκ-εντ-ρολλ και όλη αυτήν την μοντέρνα «μουσική» καταστρέφουμε το συγκινησιακό κέντρο. Τα αρνητικά συναισθήματα που διεγείρονται από αυτού του τύπου την μουσική (η οποία είναι πολύ φανερά μια ισχυρή δόνηση) καταστρέφει το συγκινησιακό κέντρο. Είναι προφανές πως καταστρέφουμε την ενέργεια του συγκινησιακού μας κέντρου.

Δυστυχώς αυτός είναι ο τύπος της ζωής που μας αρέσει σε αυτόν τον πλανήτη Γη. Στους ανθρώπους αρέσει να καταστρέφουν την ζωή τους, για αυτό είναι γεμάτοι με αρρώστιες και δεν τους αρέσει να ακούνε πως αυτό δεν είναι καλό για αυτούς.

Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς κάποιον με ένα πολύ ισορροπημένο συγκινησιακό κέντρο.

Όταν νιώθεις πως το συγκινησιακό σου κέντρο είναι κουρασμένο, πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς αυτό το συγκινησιακό κέντρο αμέσως και να βάλεις σε δραστηριότητα άλλες ενέργειες, όπως περπάτημα, ή διαβάζοντας ένα ωραίο βιβλίο, όχι ένα βιβλίο για έγκλημα που θα δηλητηριάσει το νου σου περισσότερο. Έχουμε ήδη πολύ σκουπίδι μέσα στο νου μας. Πρέπει να διαλέγουμε όμορφα βιβλία που θα αυξήσουν την συνείδηση μας, όχι να την καταστρέψουν.

Ας ερευνήσουμε τώρα το κινητικό κέντρο. Το κινητικό κέντρο είναι καλό για να ασκούμε τους εαυτούς μας. Αλλά σήμερα οι άνθρωποι είναι πολύ ταυτισμένοι με το κινητικό κέντρο και επινοούν πολλές διαφορετικές συσκευές για να γυμναστούν, και να υπέρ-ασκήσουν τους εαυτούς τους όπως οι body builders. Εμείς δεχόμαστε πως πρέπει να ασκούμαστε για να είμαστε υγιής. Αλλά να αναπτύξουμε τους μυς μας ώστε να δείξουμε σε ένα αθλητικό τουρνουά πως έχουμε το πιο όμορφο σώμα στον κόσμο είναι κενοδοξία. Σημαίνει να τοποθετούμε την σεξουαλική ενέργεια σε λάθος μέρος. Αυτά τα άτομα που είναι γοητευμένα με την γυμναστική, με το να εστιάζονται έντονα σε αυτό, καταχρώνται το κινητικό κέντρο, και κλέβουν την ενέργεια από το σεξουαλικό κέντρο ώστε να θρέψουν την κενοδοξία τους, την υπερηφάνεια τους, έπαρση, κτλ. Φυσικά, σήμερα προγραμματιζόμαστε καθημερινά να τρέφουμε την κενοδοξία μας, να ανησυχούμε συνεχώς για την εμφάνιση μας, για το σώμα μας, και να καταχρώμαστε το κινητικό κέντρο με υπέρ-άσκηση.

Κάθε τύπος κατάχρησης του κινητικού κέντρου αποτελεί σεξουαλική κατάχρηση. Βρίσκουμε τους παίκτες του ποδοσφαίρου, του μπέζιμπολ, άτομα που τους αρέσει να σπάνε τα ρεκόρ ώστε να πάρουν ένα μετάλλιο. Αυτοί υπέρ-ασκούνται. Επίσης βρίσκουμε το αντίθετο, εκείνα τα άτομα που τεμπελιάζουν.

Πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι, πρέπει να ξέρουμε πως να χρησιμοποιούμε το κινητικό κέντρο κατάλληλα ώστε να μην το καταχρώμαστε. Αν το καταχρώμαστε τότε έχουμε διάφορες αρρώστιες όπως παράλυση, ασθένειες των αρθρώσεων, μυϊκές, κτλ. γιατί το κινητικό κέντρο καταστρέφεται λόγω της κατάχρησης του.

Θυμηθείτε πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κέντρα, όχι να τα καταχρώμαστε.

Τα αποκαλούμενα αθλήματα σήμερα είναι αθλήματα που καταστρέφουν το κινητικό κέντρο. Είμαστε ταυτισμένοι με αυτό και δημιουργούμε και γονιμοποιούμε διάφορα ψυχολογικά ακόλουθα σε καθ’ ένα μας.

Σχετικά με το ένστικτο κέντρο; Έχουμε διάφορα ένστικτα που πρέπει να ελέγξουμε. Δυστυχώς είμαστε ασυνείδητοι αυτών των ενστίκτων. Τον περισσότερο καιρό είμαστε σκλάβοι των ενστίκτων, γιατί τα περισσότερα από αυτά είναι ζωικά ένστικτα.

Θυμηθείτε πως αυτό το κέντρο σχετίζεται με τις αισθήσεις του φυσικού σώματος: μάτια, μύτη, στόμα, αυτιά, χέρια. Έχουμε πολλές λειτουργίες μέσα στον οργανισμό μας που αποτελούν ένστικτες λειτουργίες τις οποίες δεν αντιλαμβανόμαστε, όπως η πέψη, η εργασία της καρδιάς, των πνευμόνων κτλ. Αυτές οι ένστικτες λειτουργίες, όταν τις καταχρώμαστε, δημιουργούμε επίσης αρρώστιες. Για παράδειγμα: εμμονή με το αδυνάτισμα, όταν τρώμε πολύ, το βλαβερό φαγητό (ή το ψεύτικο φαγητό, το οποίο είναι τόσο διάσημο σήμερα), η εμμονή της κατάκτησης του ένστικτου φόβου μέσα από τα ακραία αθλήματα ή τις επικίνδυνες δραστηριότητες, κτλ.

Πρέπει να είμαστε στο εδώ και στο τώρα ώστε να μην καταχρώμαστε το ένστικτο κέντρο. Υπάρχουν τόσες πολλές και διαφορετικές δίαιτες σήμερα, όλοι είναι ταυτισμένοι με την δίαιτα τους, γιατί όλοι θέλουν να έχουν ένα υγιές σώμα. Αυτό είναι καλό, αλλά όχι όταν είμαστε ταυτισμένοι με αυτό και έχουμε ανορεξία γιατί τότε είμαστε ταυτισμένοι με την κενοδοξία μας. Έτσι ερευνήστε τα ένστικτα σας γιατί όταν καταχρώμαστε αυτό το κέντρο τότε έχουμε σεξουαλική κατάχρηση επίσης.

Το ένστικτο είναι πολύ ανεπτυγμένο στα ζώα, και περιλαμβάνει τέτοιες συμπεριφορές όπως η συντήρηση της ζωής μας. Αλλά δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με αυτό. Κάποια άτομα υπέρ-αντιδρούν σε μια στιγμή κινδύνου, και μπορεί να μην υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος και αυτοί σκοτώνουν γιατί δεν ελέγχουν το ένστικτό τους.

Όταν θέλεις να βάλεις μια εικόνα πάνω στον τοίχο και καρφώνεις με το σφυρί και από ατύχημα χτυπήσεις το δάχτυλο σου, έλεγξε το ένστικτο σου και μην εκστομίσεις αισχρές λέξεις. Αυτό είναι μια υπέρ-αντίδραση του ένστικτου κέντρου σου, το οποίο είναι ζωώδης.

Για να ελέγξει κανείς το ένστικτο κέντρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα γιατί τα περισσότερα από τα ένστικτα είναι ζωώδη ένστικτα. Πρέπει να μετατρέψουμε αυτό σε διαίσθηση. Όταν ελέγχουμε τέλεια το κέντρου του ενστίκτου, δημιουργούμε διαίσθηση. Η διαίσθηση είναι μια δύναμη που μας δίνει πρόσβαση στο να βιώσουμε την αλήθεια των άλλων διαστάσεων, όταν ξεπερνούμε τους σαράντα-οκτώ νόμους αυτού του φυσικού επίπεδου. Αν δεν ελέγξουμε τους σαράντα-οκτώ νόμους εδώ, τότε πολλαπλασιάζουμε τα ελαττώματα μας, τις εξαρτήσεις μας και τα λάθη μας και θα υποβληθούμε σε περισσότερους νόμους. Για να το υπερβούμε αυτό πρέπει να είμαστε στο εδώ και στο τώρα, να θυμόμαστε τον εαυτό μας, να είμαστε μέσα στο σώμα. Αλλιώτικα είναι αδύνατο.

Όσον αφορά το σεξουαλικό κέντρο; Ποιές είναι οι λειτουργίες του σεξουαλικού κέντρου; Αν καταχράται κανείς το σεξουαλικό κέντρο τότε καταχράται και τα άλλα κέντρα επίσης, γιατί όπως και η κατάχρηση των άλλων κέντρων καταλήγει σε κλοπή ενέργειας από το σεξουαλικό κέντρο, το αντίστροφο είναι αλήθεια επίσης. Έτσι όταν το σεξουαλικό κέντρο δραστηριοποιείται με λανθασμένο τρόπο κλέψει ενέργεια από τα άλλα κέντρα. Ως εκ τούτου το σεξουαλικό κέντρο δρα με ενέργεια που δεν ανήκει σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι διάφορες ασθένειες του σεξουαλικού κέντρου.

Ας ερευνήσουμε την πορνεία. Τί είναι η πορνεία; Είναι ο φόβος του σεξουαλικού κέντρου γιατί μαθαίνουμε σε διάφορα σχολεία, πανεπιστήμια, τηλεόραση, κτλ. πως αν είμαστε φτωχοί είμαστε αποτυχίες. Τότε για να είμαστε επιτυχημένα άτομα θέλουμε λεφτά, γιατί φοβόμαστε την φτώχια. Η πορνεία φαίνεται ως ένας καλός τρόπος για να βγάλει κανείς λεφτά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμα άλλοι λόγοι, μπορεί να είναι από άλλα κέντρα. Μπορεί να είναι πλύση εγκεφάλου από διάφορες πηγές ώστε να πέσει κανείς στην πορνεία. Με αυτήν καταχρώνται το σεξουαλικό κέντρο και καταστρέφουν τους εαυτούς τους. Και όταν καταστρέφουν τους εαυτούς καταστρέφουν και άλλους γιατί οι άντρες που πηγαίνουν με πόρνες καταχρώνται το σεξουαλικό κέντρο και τα άλλα κέντρα. Αμοιβαία καταστρέφουν τις ζωές τους, και η ψυχή δημιουργεί άλλες μανίες που γνωρίζουμε πολύ καλά και δεν χρειάζεται να ονομάσουμε.

Θυμηθείτε πως αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της επανάστασης της συνείδησης. Είναι απαραίτητο να έχουμε ισορροπία στους τρεις εγκεφάλους και στα πέντε κέντρα.

Έτσι πρέπει να τοποθετήσουμε την συνείδηση σε κάθε κέντρο και να καθαρίσουμε κάθε κέντρο από κάθε μανία, από κάθε ψυχολογικό ερέθισμα που έχουμε μέσα μας. Σήμερα, λόγω της άγνοιας και του γεγονότος πως ο καθένας κάνει το ίδιο πράγμα, μαθαίνουμε να καταχρώμαστε το σεξουαλικό κέντρο από την παιδική ηλικία.

Ο αυνανισμός είναι μια κατάχρηση του σεξουαλικού κέντρου, παρά όλες τις δηλώσεις των γιατρών και των ψυχολόγων. Πρέπει να καταλάβουμε πως και αυτοί είναι σκλάβοι των πέντε κέντρων. Αν αυτοί καταχρώνται τα πέντε κέντρα, οι δηλώσεις τους θα σχετίζονται με αυτή την κατάχρηση.

Όλοι σε αυτήν την κοινωνία χτίζουν τις ζωές τους πάνω στην κατάχρηση της δικιάς τους ψυχής. Η θεμελίωση αυτής της κοινωνίας είναι σάπια. Παντού βλέπεις όλους να λατρεύουν το έγκλημα, τον εκφυλισμό και ότι είναι σάπιο, και βλέπουν με περιφρόνηση ότι είναι ανώτερο. Αυτό που είναι χειρότερο είναι πως μερικές φορές τα άτομα που ζουν καταστρέφοντας τα πέντε κέντρα νιώθουν ανώτερα από αυτά που δεν κάνουν αυτό. Έτσι η αρρώστια είναι ήδη ριζωμένη στα βάθη της συνείδησης.

Πρέπει να αντιληφθούμε και να καταλάβουμε τι σημαίνει ελευθερία. Ελεύθερος από τι; Ελεύθερος από τους νόμους.

Όλοι μιλούν για απελευθέρωση: απελευθέρωση από τι; Από το εγώ. Από την δυστυχία. Από την μηχανικότητα των τόσων πολλών νόμων.

Όλοι μιλούν για Φώτιση: αλλά πως θα γεμίσουμε από φως, όταν αυτή τη στιγμή είμαστε γεμάτοι από τόσο πολύ αυτού που είναι σκοτεινό και αηδιαστικό; Με την εξάλειψη των ψυχολογικών μας ακολούθων.

Ακούς σε πολλές θρησκείες, ιδιαιτέρως στον Χριστιανισμό, που λένε πως πρέπει να «σωθούμε». Να σωθούμε από τι; Όταν καταλαβαίνουμε πως πρέπει να σωθούμε από τους σαράντα-οκτώ νόμους, και χειρότερα, από όλα αυτά τα σκουπίδια που δημιουργήσαμε μέσα μας, τα οποία διοικούνται από ακόμα περισσότερους νόμους.

Χρειάζεται να σωθούμε, και για αυτό πρέπει να είμαστε στο εδώ και στο τώρα. Πιστεύοντας σε αυτό ή σε εκείνο δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Αν δεν εργαστούμε με τους εαυτούς μας, αν δεν καθαρίσουμε τους εαυτούς μας, αν δεν είμαστε στο εδώ και στο τώρα, αν δεν ελέγχουμε τα πέντε κέντρα και τους τρεις εγκεφάλους μας, δεν θα γίνουμε ελεύθεροι και απελευθερωμένοι, ακόμα και αν πιστεύουμε σε όλες τις θρησκείες της γης, κτλ. Για να σωθείς απαιτείται ψυχολογική εργασία την οποία πρέπει να κάνουμε εδώ και τώρα.

Ξυπνήστε στην δικαιοσύνη, και μην αμαρτάνετε, γιατί κάποιοι δεν έχουν την γνώση του Θεού: Το λέω αυτό προς ντροπή σας. – Α΄ Προς Κορινθίους 15:34


Επειδή, μέσα στην πληθώρα των ονείρων, και στην πληθώρα των λόγων, υπάρχουν ματαιότητες. Εσύ, όμως, να φοβάσαι τον Θεό. – Εκκλησιαστής 5:7




Πρέπει να σώζουμε ενέργεια ώστε να εισέλθουμε στο Βασίλειο του Ουρανού. Τι είναι το Βασίλειο του Ουρανού; Είναι οι ανώτερες διαστάσεις.

Αυτός ο φυσικός κόσμος είναι η τρίτη διάσταση. Πάνω από την Τρίτη διάσταση έχουμε την 4η, 5η, 6η, και 7η.

Αλλά δεν γνωρίζετε τίποτα για την 4η, 5η, 6η και 7η διάσταση γιατί δεν κάνετε το θέλημα του Θεού σας. Σας είπα, «Κάντε το θέλημα του Θεού σας, αυτός είναι ο μόνος νόμος». Αλλά, κάνετε το θέλημα του Είναι σας ή κάνετε το θέλημα του εγώ κάποιου;

Είστε ο ιδιοκτήτης του σώματος σας;

Ως ψυχή, είστε ο ιδιοκτήτης της ζωής σας, εννοώντας μπορείτε να ελέγξετε την ζωή σας, ή η ζωή σας, σας ελέγχει;

Ακολουθείτε τις δηλώσεις άρρωστων ατόμων; Ή ζείτε μέσα στην αρρώστια και το αγνοείτε;

Σας αρέσει να είστε άρρωστοι; Αν είναι έτσι, δεν χρειάζεται να ασκήσται ώστε να ξυπνήσετε την συνείδηση.

Αν θέλετε να είστε υγιείς ψυχολογικά μιλώντας πρέπει να είστε στο εδώ και στο τώρα. Πρέπει να νιώθετε τον εαυτό σας μέσα στο σώμα. Πρέπει να σταματήσετε να καταχράστε τα πέντε κέντρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα κέντρα του γείτονα σας γιατί ο γείτονας σας θα φροντίσει για αυτά, ανησυχήστε για τα δικά σας. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για εσάς, μόνο εσείς, αν εργαστείτε ψυχολογικά. Αν δεν εργαστείτε, θα βυθιστείτε στην λάσπη, αλλά ΕΣΕΙΣ θα το κάνετε αυτό. Κανείς δεν θα σας πιέσει.

Πρέπει να καταλάβετε πως πρώτα πρέπει να ξυπνήσετε, ώστε να αντιληφθείτε τι είδους μανίες έχετε μέσα σας. Μετά πρέπει να κάνετε το θέλημα του Θεού σας. Για να κάνετε το θέλημα του Θεού σας πρέπει να είστε στο εδώ και στο τώρα. Είναι αδύνατο να ελευθερωθεί κανείς από αυτές τις μανίες αν ξεχνάει τον εαυτό του. Αν ξεχνάτε τον εαυτό σας θα ελέγχεστε από αντικειμενικά στοιχεία μέσα στο νου σας και θα επαναλαμβάνετε τα ίδια λάθη δημιουργώντας έτσι περισσότερα ακόλουθα στην ψυχή σας. Αυτά τα ακόλουθα, ελαττώματα, εξαρτήσεις και λάθη είναι αυτά που είναι γνωστά ως τα επτά κύρια αμαρτήματα. Πρέπει να ανακαλύψουμε και να αντιληφθούμε τι έχουμε μέσα μας.

Ζώντας με αυτόν τον τρόπο, με το να θυμόμαστε τους εαυτούς μας από στιγμή σε στιγμή, δίνουμε στους εαυτούς μας ένα συνειδητό σοκ.

Όταν θα αρχίσουμε να εγκαθιδρύουμε την αυτό-ενθύμηση στην καθημερινή ζωή, τότε δίνουμε το δεύτερο σοκ ώστε να ξυπνήσουμε εσωτερικά, ώστε να ξυπνήσουμε στον κόσμο της Ονειρικής Γιόγκας. Αυτή η Γιόγκα είναι η ένωση της συνείδησης με το πνεύμα, μέσα από τον έλεγχο των ονείρων μας, τα οποία είναι επιθυμίες, η αρρώστια που έχουμε στα πέντε κέντρα. Όταν είμαστε σε ισορροπία ψυχολογικά τότε θα αποταμιεύουμε ενέργεια. Αν αποταμιεύουμε ενέργεια τότε θα μπορέσουμε να ξυπνήσουμε στο αστρικό επίπεδο, το μοριακό επίπεδο, ή αυτή η διάσταση που καλούμε Αιωνιότητα, όπου όλοι πηγαίνουμε όταν κοιμόμαστε σωματικά.

Έτσι πρέπει να σώζουμε την ενέργεια μας. Αν σώζουμε την ενέργεια μας μέσα από την επιστήμη της Αλχημείας, μέσα από την επιστήμη της μετατροπής, τότε δημιουργούμε στο εσωτερικό μας μια δεύτερη φύση. Αυτή η δεύτερη φύση θα δημιουργηθεί όταν σώζουμε ενέργεια. Είναι αδύνατο να σώζουμε ενέργεια αν καταχρώμαστε τα πέντε κέντρα. Αν καταχρώμαστε τα πέντε κέντρα τότε προξενούμε σεξουαλική κατάχρηση.

Θυμηθείτε πως υπάρχει σεξουαλική κατάχρηση στο διανοητικό, συγκινησιακό, ένστικτο, κινητικό, και σεξουαλικό κέντρο. Η κοινωνία πάντα αλληλεπιδρά γύρω από το σεξ. Τα πάντα κινούνται γύρω από το σεξ, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Έτσι πρέπει να σώζουμε την δημιουργική μας ενέργεια. Τότε θα γνωρίζουμε πως το να γεννηθούμε ξανά σημαίνει να δημιουργήσουμε μέσα σε εμάς μια διαφορετική φύση. Τότε θα ανακαλύψουμε τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου. Τότε ο φόβος του θανάτου θα εξαφανιστεί γιατί θα γνωρίζουμε με την συνείδηση μας, θα αναγνωρίζουμε τα μυστήρια, γιατί θα είμαστε ξύπνιοι. Η δημιουργία αυτής της δεύτερης φύσης απαιτεί να είμαστε του καθήκοντος, να έχουμε πειθαρχία, και να εισέλθουμε στην διάσταση των ονείρων για να μελετήσουμε τους εαυτούς μας με αφυπνισμένη συνείδηση. Αλλά για να το επιτύχουμε αυτό, η Ονειρική Γιόγκα είναι πολύ αυστηρή.

Η κρεβατοκάμαρα μας θα πρέπει να είναι διακοσμημένη με τα τρία κύρια χρώματα: μπλε, κίτρινο και κόκκινο. Αυτά τα τρία κύρια χρώματα σχετίζονται με τις τρεις κύριες δυνάμεις: θετική, αρνητική και ουδέτερη, ή όπως ο Χριστιανισμός τις αποκαλεί: Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Αυτές οι δυνάμεις δεν είναι άτομα.

Μετά την επεξήγηση των τριών εγκεφάλων και των τριών δυνάμεων σε σχέση με τους διάφορους κόσμους, πρέπει να καταλάβετε πως χρειαζόμαστε αυτές τις τρεις δυνάμεις στο δωμάτιο μας ώστε να επωφεληθούμε αυτήν την ενέργεια που σχετίζεται με τους άλλους κόσμους. Τότε θα τοποθετήσουμε αυτήν την ενέργεια μέσα στο σώμα μας: Χρωματοθεραπεία – η δύναμη του χρώματος. Τα τρία κύρια χρώματα είναι απαραίτητα.

Θα πρέπει να ακούμε κλασσική μουσική. Γιατί; Πάνω από αυτά τα πέντε κατώτερα κέντρα έχουμε δύο Ανώτερα Κέντρα: το Ανώτερο Συγκινησιακό κέντρο και το Ανώτερο Διανοητικό Κέντρο. Αυτά τα δύο κέντρα δεν σχετίζονται με όλες τις αρρώστιες που έχουμε μέσα στην ψυχή μας. Σχετίζονται με αυτό που καλούμε Πνεύμα, η Μονάδα, αυτό που καλούμε ο Θεός μέσα μας. Έτσι όταν ακούμε κλασσική μουσική βάζουμε σε δραστηριότητα το ανώτερο συγκινησιακό κέντρο και τότε γινόμαστε ικανοί να εισέλθουμε έστω και για μια στιγμή σε εκείνες τις διαστάσεις ώστε να έρθουμε σε επαφή με τα ανώτερα όντα. Έτσι πρέπει να έχουμε μια προτίμηση για την κλασσική μουσική, όπως του Σοπέν, του Μότσαρτ, του Βάγκνερ. Η μουσική του Μπετόβεν είναι ιδιαίτερα καλή για το ανώτερο συγκινησιακό κέντρο.

Ωστόσο, αν θέλεις να καταστρέψεις το συγκινησιακό σου κέντρο πρέπει να πας σε συναυλίες ροκ κάθε εβδομάδα ή να ακούς μουσική ραπ, κτλ. και τότε θα πετύχεις την ολοκληρωτική καταστροφή του συγκινησιακού σου κέντρο σε χρόνο μηδέν. Η κατώτερη μουσική αναπόφευκτα θα καταστρέψει το συγκινησιακό σου κέντρο, θα φέρει την συντριβή της ψυχής σου και η ζωή σου θα πάει πολύ εύκολα κάτω στο Κλίποτ, έτσι θα γίνεις ένας σκλάβος περισσότερων νόμων.

Σε πολλά άτομα αρέσει η μουσική ροκ-εντ-ρολ και καταφρονούν την μουσική των μεγάλων κλασσικών δασκάλων. Γιατί; Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι είναι σε μια κατάστασης εκφυλισμού. Ο εγκέφαλος τους δεν εργάζεται κανονικά. Αν ήταν καλά, τότε θα τους άρεσε η κλασσική μουσική, τα συναισθήματα που διεγείρει μέσα μας, και δεν θα ένιωθαν καλά να ακούσουν τον άλλο τύπο μουσικής. Έτσι ας αναπτύξουμε αυτήν την συνήθεια, να ακούμε τον Μπετόβεν συγκεκριμένα, και θα αυξήσουμε τα ανώτερα συγκινησιακά κέντρα μας και θα δούμε πως οι εμπειρίες μας έξω από το σώμα θα αυξάνονται και θα βιώσουμε όμορφα πράγματα σε σύνδεση με το πνεύμα μας, τον Θεό, την Αλήθεια, τους Αγγέλους, τους Αρχαγγέλους, κτλ.

Το Ανώτερο Διανοητικό Κέντρο πρέπει να τεθεί σε δραστηριότητα με την ανάγνωση καλών αντικειμένων, όχι σκουπιδιών. Πρέπει να τοποθετήσουμε το νου μας σε όμορφα πράγματα. Υπάρχει αρκετή αξιόλογη βιβλιογραφία που μπορείτε να προμηθευτείτε ώστε να θρέψετε την ψυχή σας, την συνείδηση σας. Εν τούτοις, το να θρέψετε το εγώ σας, τα ελαττώματα σας, τις εξαρτήσεις σας, είναι πολύ εύκολο. Μπορείτε να πάτε στο βιβλιοπωλείο και θα βρείτε χιλιάδες από βιβλία που θα καταστρέψουν τον νου σας.

Αν έχουμε μια εργασία, κάποια δουλειά όπου συνεχώς καθόμαστε, τότε είναι καλό πριν πάμε για ύπνο να πάμε για έναν περίπατο και να ασκηθούμε ώστε να χρησιμοποιήσουμε το κινητικό κέντρο. Δεν είναι καλό να αμελούμε την χρήση αυτού του κέντρου. Για αυτό ένας περίπατος ή λίγη γυμναστική είναι χρήσιμη, αλλά όχι να πάμε στα άκρα. Αν το καταχρώμαστε δεν είναι καλό.

Πρέπει να τρώμε ελαφριά το βράδυ. Αλλιώτικα θα έχουμε δυσπεψία και θα έχουμε εφιάλτες. Αν θέλεις να έχεις ένα μεγάλο γεύμα, τότε φάε αυτό στο πρωινό ή στο μεσημεριανό. Δεν είναι καλό να έχουμε ένα μεγάλο γεύμα το βράδυ.

Πρέπει να αξιοποιούμε τις μαγνητικές δυνάμεις των πλανητών. Θυμηθείτε πως η γη περιστρέφεται και δημιουργεί δύο δίνες: στον Βόρειο Πόλο και στον Νότιο Πόλο. Η μαγνητική πυξίδα πάντα δείχνει προς τον βορρά. Οι μαγνητικές δυνάμεις έρχονται από τα βόρεια, έτσι πρέπει να θέσουμε το κεφάλι του κρεβατιού μας προς τον βορρά ώστε να λάβουμε την βοήθεια του μαγνητισμού των διάφορων κόσμων. Αυτό συμβαίνει διότι από τον βόρειο πόλο εισέρχεται η δύναμη του ηλιακού συστήματος, του γαλαξία κτλ., και μπαίνει μέσα στον Μικρόκοσμο, ο οποίος είναι το φυσικό μας σώμα. Έτσι τοποθετείστε το κεφάλι του κρεβατιού σας προς τον βορρά ώστε να εκμεταλλευτείτε αυτό. Όπως ξέρετε, τα σεντόνια του κρεβατιού μας πρέπει να είναι καθαρά, και από φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι.

Το μαξιλάρι μας θα πρέπει να αρωματίζεται με το αγαπημένο μας φυσικό άρωμα ώστε να κοιμόμαστε άνετα. Προσέχετε το κρεβάτι σας να μην έχει θορυβώδη ελατήρια. Τα πάντα πρέπει να ελέγχονται ώστε να έχουμε μια καλή εμπειρία.

Είναι απαραίτητο να έχετε ένα σημειωματάριο ώστε να γράφετε τις εμπειρίες που έχετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Για να έχουμε καλές εμπειρίες και να γνωρίζουμε τα νοήματα των συμβόλων των ονείρων μας χρειάζεται να επικαλούμαστε τον Θεό Μορφέα. Όταν λέω «Θεό», ας θυμηθούμε πως ο Μορφέας είναι απλώς ένα όνομα ενός από τα μέρη του Είναι μας γιατί το Είναι μας είναι η Πολλαπλή Τέλεια Μονάδα.

Και ο άγγελος του Θεού μου είπε στο όνειρο: Ιακώβ (ξύπνα!): Και εγώ είπα, εδώ είμαι (εδώ και τώρα). – Γέννηση 31:11


Όταν ήσασταν παιδιά ακούγατε για τον Φύλακα Άγγελο σας. Ο Φύλακας Άγγελος είναι ένα κομμάτι του Είναι σας. Ο καθένας από εμάς έχει τον δικό του ιδιαίτερο Φύλακα Άγγελο και επίσης ο καθένας από εμάς έχει εκείνο το μέρος του Είναι που καλείται Μορφέας. Αυτός είναι ο Θεός των Ονείρων, ή το μέρος του Είναι που σχετίζεται με την γνώση των συμβόλων των ονείρων μας. Έτσι όταν είμαστε στο κρεβάτι μας πρέπει να ξαπλώσουμε στην πλάτη μας και να προσευχηθούμε σε εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας που είναι ο Μορφέας και να του ζητήσουμε να μας παραχωρήσει την χάρη να μας διδάξει έξω από τα σώματα μας την επιστήμη των ονείρων, η οποία αφορά τα νοήματα που κρύβονται πίσω από οποιοδήποτε όνειρο ώστε να αφυπνίσουμε την συνείδηση έξω από το σώμα μας.

Πρέπει να επικαλούμαστε τον Μορφέα στο όνομα του Χριστού, με την δύναμη του Χριστού, με το Μεγαλείο του Χριστού. Πρέπει να κάνουμε αυτήν την επίκληση πολλές φορές μέχρι να νιώσουμε πως αρχίζουμε να κοιμόμαστε. Όταν νιώσουμε πως αρχίζουμε να κοιμόμαστε πρέπει να πάρουμε την στάση του λιονταριού. Ξαπλώστε προς την δεξιά σας πλευρά, αναδιπλώστε το δεξί σας πόδι, βάλτε το αριστερό σας πόδι πάνω στο δεξί σας και βάλτε το δεξί μάγουλο του προσώπου σας πάνω στην παλάμη του δεξιού σας χεριού. Αυτή είναι η στάση του λιονταριού. Κοιμηθείτε σε αυτήν την στάση. Η στάση του λιονταριού συνδέεται με τις δυνάμεις της φωτιάς στο κεντρικό πλέγμα, το οποίο θα είναι σε λειτουργία την νύχτα. Δεν έχει σημασία αν αλλάξετε στάση αφού κοιμηθείτε. Αλλά πρέπει να πέσετε για ύπνο σε αυτήν την στάση ώστε να αφήσετε τον Μορφέα σας να δράσει μέσα στην συνείδηση σας.

Έτσι ο Μορφέας, εκείνο το μέρος του Είναι σας, θα σας διδάξει έξω από το σώμα σας. Αλλά πρέπει να θυμηθείτε κάθε λεπτομέρεια και για αυτό χρειάζεστε ένα σημειωματάριο για να γράφετε τις λεπτομέρειες των ονείρων σας. Έτσι είναι πως θα γνωρίσετε τον εαυτό σας. Θυμηθείτε πως τα όνειρα σας είναι μια έκφραση των εγκλωβισμένων σας επιθυμιών που νιώθετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή των εγκλωβισμένων σας αρρωστιών, ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι είναι που θα γνωρίσετε όλες τις ψυχολογικές αξίες που έχετε μέσα σας, αρνητικές και θετικές αξίες, και εάν σχετίζονται με το σεξουαλικό κέντρο, με το ένστικτο κέντρο, με το συγκινησιακό κέντρο, με το κινητικό κέντρο, ή με το διανοητικό κέντρο.

Θυμηθείτε πως αν αφήσετε τον εαυτό σας να ακούσει κλασσική μουσική τότε ίσως θα λάβετε μια καλή εμπειρία μέσα από το ανώτερο συγκινησιακό κέντρο. Το Πνεύμα σας θα σας διδάξει μέσα από αυτό το κέντρο και θα σας επισημάνει τις μανίες σας και τι χρειάζεστε ώστε να βαδίσετε προς αυτόν. Θυμηθείτε πως η Ονειρική Γιόγκα είναι ένωση. Θέλουμε να ενωθούμε με το Πνεύμα μας μέσα από την γνώση της αφύπνισης της συνείδησης στα όνειρα μας.

Για να συνεχίσετε στο τρίτο μάθημα πιέστε εδώ.

πηγή: www.gnosticteachings.org

 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία