Δευτέρα, Απριλίου 14, 2008

Ονειρική Γιόγκα: Τρίτο μάθημα

Συνεχίζουμε τις διαλέξεις μας πάνω στην Ονειρική Γιόγκα. Αυτή είναι η τρίτη διάλεξη από το σεμινάριο της Ονειρικής Γιόγκας.

Θυμηθείτε ότι Γιόγκα είναι "Yug", "'ένωση". Έτσι, για να εκτελέσουμε την Ονειρική Γιόγκα πρέπει να είμαστε ενωμένοι με το δικό μας ιδιαίτερο Είναι, το οποίο είναι η Μονάδα μας, ο δικός μας Θεός, το Πνεύμα μας.

Επομένως το να είμαστε στο εδώ και στο τώρα είναι απολύτως αναγκαίο γιατί δεν είναι δυνατό να ξυπνήσουμε συνείδηση αν δεν αναγνωρίζουμε πως κοιμόμαστε ψυχολογικά. Ο μόνος τρόπος για να αναγνωρίσουμε πως κοιμόμαστε είναι μέσα από την ενθύμηση του Θεού μας, με το να κάνουμε υπέρ προσπάθεια για να είμαστε εδώ και τώρα μέσα σε αυτό το φυσικό σώμα που χρησιμοποιούμε στην τρίτη διάσταση.

Η συνείδηση είναι αυτό που η θρησκεία καλεί ψυχή, είναιη δική μας πραγματικότητα μέσα σε αυτό το φυσικό σώμα. Δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με το νου μας, γιατί ο νους είναι μονάχα ένα όχημα που πρέπει να χρησιμοποιούμε ώστε να αναλύουμε, να σκεπτόμαστε.

Πρέπει να περπατάμε στον δρόμο της Αυτό-πραγμάτωσης ώστε να κατορθώνουμε την ένωση με τον Θεό. Δεν μπορούμε να περπατάμε στον δρόμο της Αυτό-πραγμάτωσης αν είμαστε έξω από τους εαυτούς μας γιατί η διαδρομή, ο δρόμος, είναι μέσα, ποτέ έξω. Αν δεν βλέπουμε τον δρόμο μέσα, δεν πρόκειται να περπατήσουμε πάνω στον δρόμο της Αυτό-πραγμάτωσης γιατί δεν είναι ο νους αλλά η συνείδηση, η ψυχή, που πορεύεται προς το Είναι.

Είναι φανερό πως η κακόμοιρη η συνείδηση μας δεν είναι στο εδώ και στο τώρα σε όλο της το μέρος γιατί τμήμα αυτής είναι παγιδευμένο μέσα στο νου. Αυτός ο νους, ή νοητική ονότητα, είναι αυτό που καλούμε το εγώ. Έτσι όταν λέμε πως πρέπει να θυμόμαστε το Είναι μας δεν αναφέρομαι στο εγώ γιατί το εγώ δεν είναι το Είναι και το Είναι δεν είναι το εγώ.

Σας είπα πως πρέπει να εργαζόμαστε με την Μνήμη Έργασίας ώστε να ξεκινήσουμε να έχουμε σύνδεση ή εντυπώσεις από το εσώτερο Είναι μας. Έτσι το να θυμόμαστε τους εαυτούς μας εδώ και τώρα καθώς διαβάζουμε αυτήν την διάλεξη είναι απολύτως αναγκαίο ώστε να καταλάβουμε και να πιάσουμε ολόκληρο το νόημα του δρόμου της Αυτό-πραγμάτωσης.

Καθώς θυμόμαστε τους αληθινούς μας εαυτούς, καθώς θυμόμαστε τον Θεό μας, δίχως να ταυτιζόμαστε με το νου, μελετάμε τους τρεις εγκέφαλους.

Είμαστε όντα ή πλάσματα με τρεις εγκέφαλους στο φυσικό μας σώμα: το εγκεφαλονωτιαίο νευρικό σύστημα, το οποίο σχετίζεται με αυτόν τον εγκέφαλο μέσα στο κεφάλι που είναι το διανοητικό.

Το μεγάλο συμπαθητικό νευρικό σύστημα σχετίζεται με τον συγκινησιακό εγκέφαλο.

Το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι εκείνος ο εγκέφαλος που σχετίζεται με τις κινήσεις, τα ένστικτα και τις σεξουαλικές δραστηριότητες.

Ο εγκέφαλος είναι εκείνο το όργανο ή σύστημα μέσα σε κάθε φυσικό οργανισμό που δίνει στη συνείδηση την δυνατότητα να καταλάβει τις διάφορες διαστάσεις του σύμπαντος.

Υπάρχουν επτά βασικές διαστάσεις στο σύμπαν. Αλλά υπάρχουν μερικά Όντα ή πλάσματα που έχουν μόνο έναν εγκέφαλο. Έτσι αυτά τα πλάσματα είναι ικανά να συλλαμβάνουν μόνο μια διάσταση, ή να αντιλαμβάνονται μόνο μια διάσταση. Ψυχολογικά μιλώντας είναι μονοδιάστατα πλάσματα. Για παράδειγμα: το σαλιγκάρι. Είναι ένα πλάσμα με έναν μόνο εγκέφαλο. Καθώς έχει μόνο έναν εγκέφαλο η ύπαρξη του σχετίζεται μόνο με τις αισθήσεις. Πόνος και ευχαρίστηση σχετιζόμενα με το φυσικό του σώμα, ζέστη και κρύο. Αυτό το πλάσμα ζει μόνο σε μια γραμμή. Θυμηθείται πως όταν ένα σημείο κινείται σε ένα διάστημα σχηματίζει μια γραμμή. Αυτή η γραμμή είναι η πρώτη διάσταση. Έτσι ο κόσμος του σύμπαντος του σαλιγκαριού είναι μόνο η γραμμή, γιατί έχει έναν μόνο εγκέφαλο. Αυτός ο εγκέφαλος σχετίζεται με αυτό που εμείς καλούμε κινήσεις, ένστικτα και σεξουαλική δραστηριότητα.

Αλλά επίσης βρίσκουμε στη φύση πλάσματα με δύο εγκεφάλους. Πλάσματα με δύο εγκέφαλους είναι για παράδειγμα: το άλογο, η γάτα, το σκυλί, το λιοντάρι, ο τίγρης. Έχουν αισθήσεις και αναπαραστάσεις. Μέσα από τις αισθήσεις τους έχουν την αναπαράσταση του τάδε αντικειμένου, ή πράγματος το οποίο τους δίνει αίσθηση. Για αυτό αυτά τα ζώα μέσα από την συνείδηση τους πάντα αισθάνονται αίσθηση και αναπαραστάσεις και η συνείδηση τους γνωρίζει ποια αναπαράσταση τους δίνει ευχαρίστηση ή πόνο, ποια αναπαράσταση τους δίνει ευτυχία ή δυστυχία. Το γνωρίζουν αυτό από ένστικτο. Έτσι αυτή η γραμμή που κινείται σε ένα διάστημα σχηματίζει αυτό που καλούμε επίπεδο. Το επίπεδο είναι αυτό που σχηματίζεται από δύο διαστάσεις: μήκος και πλάτος.

Ας εισέλθουμε τώρα στον κόσμο του διανοητικού ζώου. Είναι φανερό πως έχουμε τρεις εγκεφάλους. Έχουν τον κινητικό-ένστικτο-σεξουαλικό εγκέφαλο, έχουμε τον συγκινησιακό εγκέφαλο ο οποίος σχετίζεται με αυτό που καλούμε αναπαραστάσεις, αισθήματα. Και έχουμε τον διανοητικό εγκέφαλο. Εμείς, τα διανοητικά πλάσματα, έχουμε αισθήσεις, αναπαραστάσεις και σκέψεις. Έχουμε το διανοητικό που μας δίνει την δυνατότητα του συλλογισμού. Συλλογιζόμαστε και από αυτήν την άποψη αντιλαμβανόμαστε τις τρεις διαστάσεις. Το επίπεδο που κινείται σε ένα διάστημα σχηματίζει το στερεό και για αυτόν τον λόγο, μέσα από τους τρεις εγκεφάλους, η συνείδηση μας είναι ικανή να βλέπει μήκος, πλάτος και ύψος. Αντιλαμβανόμαστε πράγματα και με άλλους τρόπους. Αισθανόμαστε τις αισθήσεις, βλέπουμε τις αναπαραστάσεις και αναλύουμε με το διανοητικό μας και λέμε, "αυτό το άτομο που με πληγώνει το κάνει αυτό γιατί με μισεί." "Αυτό το φαγητό που τρώω είναι γευστικό και έχει αλάτι και πολλά άλλα συστατικά που γεύομαι, και μου αρέσει. Θα ήθελα να είχα την συνταγή ώστε να επαναλάβω αυτήν την αίσθηση γιατί μου αρέσει."

Σταθείτε εδώ και καταλάβετε με την συνείδηση σας αυτό που καλούμε διανοητικό πως μας δίνει την δυνατότητα να αναλύουμε ώστε να επαναλαμβάνουμε αυτό που μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Φυσικά, όταν η συνείδηση οδηγείται από το διανοητικό, όταν η συνείδηση δεν ελέγχει το διανοητικό, πέφτουμε ως σκλάβοι, παγιδευμένοι από το νου ο οποίος επιθυμεί του ίδιου είδους αισθήσεις μέσα από εκείνες τις αναπαραστάσεις που σύμφωνα με την ανάλυση μας είναι καλές για εμάς ή κακές για εμάς. Έτσι "καλό και κακό" είναι σχετικό με τους τρεις εγκεφάλους. Αυτό που είναι καλό για κάποια άτομα είναι κακό για άλλα.

Αυτό που άτομα από διάφορες περιοχές αυτού του πλανήτη λένε "ηθικό" είναι απλώς ένα παράγωγο του διανοητικού τους, η ηθική τους επεξεργάζεται σύμφωνα με τους τρεις εγκέφαλους τους, τα ήθη αλλάζουν σύμφωνα με αρέσκειες και αντιπάθειες των διαφόρων ατόμων. Αυτό που είναι καλό σε κάποιες περιοχές αυτού του πλανήτη είναι κακό σε άλλες περιοχές. Έτσι δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με την σκέψη του "καλού και του κακού" γιατί αυτά είναι απλώς προβολές του διανοητικού. Αυτό είναι εγώ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι καλά για το νου, αλλά είναι αρνητικά πράγματα για την συνείδηση, και υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι διεφθαρμένα για το νου που είναι επίσης αρνητικά για την συνείδηση.

Η συνείδηση πρέπει πάντα να θυμάται το δικό της Είναι, το δικό της Θεό, η συνείδηση δεν πρέπει να ταυτίζεται με το εγώ γιατί το εγώ είναι παγιδευμένο ανάμεσα στο "καλό και στο κακό". Το καλό και το κακό του νου δεν έχει καμία αντικειμενική πραγματικότητα. Είναι απλώς μια προβολή, μια επινόηση του νου.

Για να περπατήσουμε στον δρόμο της Αυτό-πραγμάτωσης πρέπει να ακολουθήσουμε την ηθική της συνείδησης, όχι του νου, γιατί ο νους δεν γνωρίζει τίποτα. Ο νους είναι εκατό τοις εκατό στην άγνοια. Για αυτό ο νους πάντα ρωτά πως να κάνει κάτι.

Το Είναι γνωρίζει τα πάντα, για αυτό ο Θεός δεν ψάχνει εξωτερικά για γνώση, ο Θεός μόνο θέλει την δική του Αυτό-πραγμάτωση, γιατί γνωρίζει τα πάντα. Δυστυχώς δεν είμαστε ενωμένοι με τον Θεό και για αυτό χρειαζόμαστε καθοδήγηση ώστε να λάβουμε την γνώση από τον Θεό. Ο Θεός είναι πέρα από το νου. Αλλά μόνο η συνείδηση, η οποία είναι πέρα από το νου, μπορεί να ενωθεί με το Θεό. Ο νους πάντα θα είναι απλώς ένα όχημα, ένα εργαλείο της συνείδησης.

Δυστυχώς, αυτήν ακριβώς την στιγμή, αυτή η συνείδηση, που είναι η ψυχή, δεν οδηγεί το νου. Το αντίθετο συμβαίνει. Ο νους οδηγεί την συνείδηση, και για αυτό βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση της άγνοιας, διότι με αυτόν το νου νομίζουμε πως μπορούμε να αποκτήσουμε ευτυχία η Αυτό-πραγμάτωση κτλ., ότι αυτό θα το κάνουμε με το διανοητικό. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Για αυτό πρέπει να ελέγχουμε το νου, αλλά όχι το νου του γείτονα, πρέπει να ελέγχουμε τον δικό μας νου. Αυτός που θέλει να ελέγχει το νου του γείτονα είναι ο εγώ-νους που έχουμε, και όχι η συνείδηση.

Όταν η συνείδηση δεν είναι στο εδώ και στο τώρα, τότε είμαστε παγιδευμένοι σε αυτόν τον τρισδιάστατο κόσμο του διανοητικού, που είναι ο νους, έτσι, σκεπτόμαστε όπως πολλοί επιστήμονες σκέπτονται: ότι το σύμπαν έχει μόνο τρεις διαστάσεις γιατί με τις φυσικές αισθήσεις βλέπουμε μόνο τρεις διαστάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί η συνείδηση, η οποία παρατηρεί το σύμπαν μέσα από τις πέντε αισθήσεις, είναι μποτιλιαρισμένη μέσα στο διανοητικό, μέσα στο εγώ, μέσα στο νου. Ξανά, ο νους είναι μόνο ένα εργαλείο.

Δεν χρειάζεται να είμαστε σκλάβοι του νου. Αλλά είμαστε, δυστυχώς.

Το να ονειρεύεσαι δεν είναι να είσαι στο εδώ και στο τώρα.

Στον αδένα της επίφυσης έχουμε την αίσθηση που ονομάζουμε η "διαστημική αίσθηση" που σχετίζεται με το διάστημα. Όταν ένα άτομο έχει τον αδένα της επίφυσης σε μια καλή κατάσταση τότε αυτό το πλάσμα αντιλαμβάνεται με την συνείδηση του τις επτά διαστάσεις.

Δυστυχώς, ο αδένας της επίφυσης έχει ατροφήσει σε όλους μας. Έχει ατροφήσει επειδή δεν τον χρησιμοποιούμε. Ένα όργανο όταν δεν το χρησιμοποιούμε τότε ατροφεί. Για αυτό πάντα επιμένουμε πως πρέπει να θυμόμαστε τους εαυτούς μας, πρέπει πάντα να νιώθουμε πως είμαστε μέσα στο σώμα.

Όταν αισθανόμαστε, όταν κάθε στιγμή αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε μέσα στο σώμα, τότε η συνείδηση το αντιλαμβάνεται μέσα από τον αδένα της επίφυσης, γιατί ο αδένας της επίφυσης είναι η έδρα της ψυχής, η έδρα της συνείδησης.

Το να είμαστε ξύπνιοι είναι το ίδιο με το να θέτουμε σε δραστηριότητα την δύναμη των δυνάμεων, η οποία είναι η πολυόραση, που είναι επίσης η διαισθητική διόραση ή η διαστημική αίσθηση μέσω της οποίας μπορούμε να αισθανόμαστε και να αντιλαμβανόμαστε όλες τις διαστάσεις. Έτσι αν θυμόμαστε τους εαυτούς μας εδώ και τώρα, θα αρχίσουμε να αναγεννάμε τον αδένα της επίφυσης, ο οποίος καλείται επίσης το "Μάτι του Ντάνγκμα".

Καθώς η συνείδηση που πρέπει να θυμάται πως είναι ένα παιδί του Θεού είναι ελεύθερη μόνο κατά τρία τοις εκατό, είναι φανερό πως πρέπει να κάνουμε υπέρ-προσπάθειες, γιατί το υπόλοιπο της συνείδησης, που είναι παιδί του Θεού, είναι παγιδευμένο μέσα στο εγώ κατά 97 τοις εκατό.

Το εγώ, όπως εξηγήσαμε σε άλλες διαλέξεις, είναι μονάχα επιθυμία. Επιθυμία είναι η προβολή του νου στο παρελθόν ή στο μέλλον, δίχως την αντίληψη του παρόντος, δίχως την ενθύμηση του αληθινού εαυτού.

Η συνείδηση κοιμάται όταν η συνείδηση δεν είναι εδώ και τώρα. Για να ξυπνήσει η συνείδηση, πρέπει να είναι στο εδώ και στο τώρα, πρέπει να αντιλαμβάνεται την παρούσα στιγμή, το αιώνιο τώρα, πρέπει πάντα να θυμάται τον Θεό, έτσι αυτή η γιόγκα, αυτή η ένωση, yug, από στιγμή σε στιγμή, από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο, ακτινοβολεί από τον αδένα της επίφυσης.

Δυστυχώς, η συνείδηση ονειρεύεται μέσα στο εγώ. Έτσι, αυτός είναι ο λόγος που δεν γνωρίζουμε αυτόν τον επτά-διάστατατο διαστημικό κόσμο.

Αν η συνείδηση μας είναι πάντα στο εδώ και στο τώρα, πάντα στο παρόν, ζώντας σε αυτήν την παρούσα στιγμή, σταδιακά θα αντιληφθούμε τις διαστάσεις πέρα από την τρίτη διάσταση, τότε θα αντιληφθούμε, για παράδειγμα, την τέταρτη διάσταση.

Όταν ένα στερεό κινείται στο διάστημα σχηματίζει ένα υπέρ-στερεό. Είναι φανερό πως η τέταρτη διάσταση στην κοσμική της άποψη είναι χρόνος. Ο χρόνος είναι κυκλικός και δεν είναι μια ευθεία γραμμή.

Ο χρόνος ως μια διάσταση είναι μονάχα δυνατόν να αποδειχθεί όταν εμείς αισθανόμαστε την τέταρτη διάσταση μέσω του αδένας της επίφυσης, με την συνείδηση μας. Δεν είναι ο νους που θα το αντιληφθεί, αλλά η συνείδηση, γιατί ο νους σχετιζόμενος με το διανοητικό είναι παγιδευμένος, μποτιλιαρισμένος μέσα στο τρισδιάστατο σύμπαν.

Παρομοίως, δεν αντιλαμβανόμαστε πως πέρα από τον χρόνο υπάρχει μια άλλη διάσταση που είναι η αιωνιότητα (η πέμπτη διάσταση). Η αιωνιότητα δεν είναι χρόνος. Η αιωνιότητα είναι αιωνιότητα. Έτσι μπορούμε να πούμε πως ο κύκλος του χρόνου είναι μέσα στον κύκλο της αιωνιότητας.

Πέρα από τον χρόνο και την αιωνιότητα βρίσκουμε την έκτη διάσταση, τον αιτιατό κόσμο, ο οποίος είναι πέρα από τον χρόνο και την αιωνιότητα.

Υπάρχει επίσης η έβδομη διάσταση ή η μηδενική διάσταση, ο κόσμος του Πνεύματος, όπου βρίσκουμε την πραγματικότητα, αυτό που είναι η αλήθεια και παίρνει διάφορα ονόματα σε διάφορες θρησκείες.

Αλλά, ο νους, μέσα από τον διανοητικό εγκέφαλο, δίνει στο φυσικό σώμα την δυνατότητα να οπτικοποιεί τρεις διαστάσεις.

Η συνείδηση παγιδεύτηκε στο διανοητικό λόγω της γοητείας με τις διάφορες αισθήσεις μέσα από τις αναπαράστασεις που ο νους ανέλυε και έδιναν ευχαρίστηση στην συνείδηση. Αυτή η γοητεία με τις αισθήσεις γέννησαν την επιθυμία, έτσι είναι πως το εγώ δημιουργήθηκε. Για αυτό η συνείδηση κοιμάται ή ονειρεύεται μέσα από το νου ή το εγώ, πάντα επιθυμώντας τις ίδιες αισθήσεις του παρελθόντος και παγιδευμένη στον χρόνο. Κανείς δεν μπορεί να ονειρευτεί αν ζει στο παρόν και μόνο μέσω της αντίληψης του παρόντος αντιλαμβάνεται κανείς πόσο η συνείδηση του κοιμάται.

Όταν η συνείδηση αντιλαμβάνεται το εδώ και το τώρα, δεν μπορεί να είναι σκλάβος του νου που είναι υπερηφάνεια, ματαιοδοξία, απληστία, κτλ. Αυτή η στιγμοσύνη είναι μια κατάσταση έκστασης, μια ευλογημένη ένωση με τον Θεό, είναι μια συνείδηση που δεν είναι σκλάβος του νου.

Για να εισέλθουμε ή να βιώσουμε τις άλλες διαστάσεις χρειάζεται να το κάνουμε με την συνείδηση. Μην περιμένετε να βιώσετε την 4η, 5η, 6η και μηδενική διάσταση με το νου σας γιατί όταν ο μαθητής προσπαθεί να βιώσει τις άλλες διαστάσεις με το νου του πάντα αποτυγχάνει. Αυτό συμβαίνει γιατί το διανοητικό δεν μπορεί να πάει πέρα από την τρίτη διάσταση. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν είμαστε έξω από το φυσικό σώμα σε εκείνη την διάσταση που καλούμε αιωνιότητα, που ονομάζουμε επίσης αστρική διάσταση, δεν αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε έξω από το σώμα, γιατί είμαστε ταυτισμένοι με τον τρισδιάστατο κόσμο, γιατί το εγώ είναι παγιδευμένο μέσα στην οντότητα που σχετίζεται με τρεις διαστάσεις: σκέψεις, συναισθήματα και κινήσεις.

Για αυτό τον λόγο για να καταλάβουμε ή να κατανοήσουμε το εγώ πάντα πρέπει να το αναλύουμε σε τρεις κατευθύνσεις: σκέψεις, συναισθήματα και κινήσεις, γιατί το εγώ είναι πάντα εκείνο το τμήμα που σχετίζεται με τον τρισδιάστατο κόσμο. Είναι πάντα ένα όνειρο, ταυτισμένο με τις αισθήσεις, τις αναπαραστάσεις, κτλ. και με τον δικό του κόσμο, με το δικό του σύμπαν.

Έξω από το σώμα, η συνείδηση που είναι παγιδευμένη μέσα σε οποιοδήποτε από τα δικά μας εγώ πάντα προβάλει τον ίδιο τρισδιάστατο κόσμο, και για αυτόν τον λόγο δεν αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε στην πέμπτη διάσταση γιατί η συνείδηση δεν αντιλαμβάνεται την πέμπτη διάσταση αλλά είναι ταυτισμένη με τις επιθυμίες του εγώ-νου.

Βρίσκεστε εδώ αυτήν την στιγμή μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας, αλλά η ερώτηση μου είναι - είναι η συνείδηση σας πραγματικά εδώ; Αν η συνείδηση σας είναι πραγματικά εδώ είναι γιατί θυμόσαστε τον αληθινό σας εαυτό και νιώθετε και αντιλαμβάνεστε πως βρίσκεστε μέσα στο σώμα σας.

Αν είστε συνηθισμένοι να εξασκείτε την συνείδηση σας να ζει στο παρόν, τότε είναι φανερό πως αν προβάλλετε τον εαυτό σας έξω από το τρισδιάστατο σώμα που ονομάζεται φυσικό σώμα, θα είστε στην πέμπτη διάσταση, στην αιωνιότητα, και εκεί θα αντιληφθείτε άλλα φαινόμενα, έτσι, θα γνωρίζετε πως βρίσκεστε σε μια άλλη διάσταση.

Δυστυχώς, η συνείδηση είναι παγιδευμένη μέσα στο διανοητικό, μέσα στο τρισδιάστατο διανοητικό, έτσι, όταν είμαστε έξω από το σώμα νιώθουμε πως είμαστε στον φυσικό κόσμο.

Η συνείδηση μέσα στους διάφορους τύπους ονείρων που έχουμε, πολύ σπάνια ανακαλύπτει πως είμαστε έξω από το σώμα γιατί το εγώ πάντα προβάλλει τις ίδιες επιθυμίες οι οποίες σχετίζονται με τον φυσικό κόσμο, ο οποίος είναι τρισδιάστατος. Έτσι αν η συνείδηση είναι ταυτισμένη με τον τρισδιάστατο κόσμο τότε πάντα θα είναι στον τρισδιάστατο κόσμο. Αν ένας Δάσκαλος, Άγγελος μας έπαιρνε στο Απολύτο Δίχως Μορφή Διάστημα ώστε να έχουμε την εμπειρία αυτού που είναι Θεός, η Αλήθεια, δεν θα αντιλαμβανόμασταν το Απολύτο Δίχως Μορφή Διάστημα, δεν θα βιώναμε Αυτό γιατί η συνείδηση μας είναι παγιδευμένη μέσα στον τρισδιάστατο κόσμο του διανοητικού, εμείς κοιμόμαστε, είτε στο φυσικό σώμα, είτε στην αιωνιότητα, είτε σε οποιαδήποτε άλλη διάσταση.

Έτσι όπως βλέπετε, το πρόβλημα δεν είναι το μέρος, είναι η συνείδηση μας. Είναι όπως ένα τυφλό άτομο - αν βάλεις ένα τυφλό άτομο στο Παρίσι ή στην Ιταλία ή στο Ισραήλ ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ώστε να δει την ομορφιά αυτών των τοποθεσιών πάντα θα είναι τυφλός. Αν είμαστε παγιδευμένοι στον τρισδιάστατο κόσμο, αν ένας Άγγελος ή Δάσκαλος μας πάρει σε μια άλλη διάσταση, εμείς πάντα θα είμαστε σε αυτόν τον τρισδιάστατο κόσμο.

Πρέπει να αφήσουμε την μάχη που βρίσκεται μέσα στο διανοητικό. Δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με το διανοητικό, δεν πρέπει να επαινούμε το διανοητικό. Αυτοί που δοξάζουνε το διανοητικό δοξάζουνε το εγώ και το εγώ είναι τρισδιάστατο.

Έτσι αυτή είναι η μελέτη των ονείρων.

Η διαστημική αίσθηση, ο αδένας της επίφυσης, αρχίζει να μπαίνει σε δραστηριότητα όταν θυμόμαστε τον πραγματικό μας εαυτό. Έτσι είναι πως αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε πως ονειρευόμαστε, με άλλα λόγια, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε ταυτισμένοι και γοητευμένοι με αυτόν τον φυσικό κόσμο, ότι συμπεριφερόμαστε σαν τεμπέληδες, γιατί δεν συνειδητοποιούμε πως πέρα από αυτόν τον φυσικό κόσμο υπάρχει η 4η, 5η, 6η και 7η διάσταση.

Στα εσωτερικά επίπεδα, το δικό μας Πνεύμα, ο δικός μας Θεός, όταν αντιλαμβάνεται ότι επιθυμούμε την ένωση μαζί Του, πως θέλουμε να αυτό-πραγματοποιηθούμε, τότε Αυτός αρχίζει να μας οδηγεί από τον κόσμο του, που είναι το Πνεύμα, στέλνοντας μας τις σωστές διδασκαλίες, την σωστή καθοδήγηση για εμάς ώστε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι. Στο αστρικό επίπεδο τα μηνύματα, οι εικόνες που έρχονται από το Πνεύμα έρχονται πάντα ως διάφορα σύμβολα. Μην περιμένετε το Πνεύμα να μας διδάξει στην δική του γλώσσα, γιατί η δική μας γλώσσα είναι φτωχή, δεν είναι πλούσια. Η γλώσσα του Θεού, η γλώσσα του Πνεύματος, σχετίζεται με αριθμούς. Ας δώσω ένα παράδειγμα ώστε να γίνει κατανοητή αυτού του τύπου η γλώσσα. Αν έχετε ένα σκύλο και θέλετε να εκπαιδεύσετε το σκύλο ώστε να σας υπακούει, αυτός ο σκύλος πρέπει να μάθει τους διάφορους τόνους της φωνή σας ώστε να ξέρει τί είναι αυτό που θέλετε. "Κάθησε" και τότε αυτός θα καθήσει. "Περπάτα" και τότε αυτός θα περπατήσει. Αλλά δεν πρόκειται εσείς να μάθετε πως να γαβγίζετε, γιατί αυτός πρέπει να υπακούσει εσάς, αυτός είναι ο σκύλος σας. Κατά τον ίδιο τρόπο, μην περιμένετε το Πνεύμα σας να κάνει ότι θέλετε γιατί εσείς πρέπει να μάθετε την γλώσσα του. Αν Αυτός έρθει στο επίπεδο σας και μιλήσει στο επίπεδο σας τότε πάντα θα είστε στο επίπεδο που είστε τώρα. Αν γαβγίσετε στο σκύλο, εκείνος ο σκύλος δεν θα μάθει ποτέ πως να σας υπακούει γιατί απλώς γαβζίζεται όπως ένα άλλο σκυλί. Αλλά αν αυτός ο σκύλος αισθανθεί πως είστε ο ιδιοκτήτης του τότε θα υπακούσει στις διαταγές σας, θα αισθανθεί πως είστε ανώτεροι και είστε πάνω από αυτόν γιατί έχει δύο εγκεφάλους και εσείς είστε ένα τρι-εγκέφαλο ον.

Κατά τον ίδιο τρόπο, το Πνεύμα έχει την δική του γλώσσα, η οποία είναι ανώτερη, πολύ ανώτερη της δικιάς μας γλώσσας, είτε είναι Αγγλικά, είτε Ισπανικά είτε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Εκείνη η γλώσσα είναι σε σύμβολα. Κάθε σύμβολο εσωκλείει πολύ γνώση. Δεν είναι δυνατόν να καταλάβετε, να πάρετε όλη την γνώση από το δικό σας Πνεύμα αν δεν βάλετε σε δραστηριότητα την συνείδηση σας, γιατί δεν είναι μέσα στο νου όπου θα μάθετε την γλώσσα του Πνεύματος. Ο νους σας είναι τρισδιάστατος και θα μάθει μόνο σχετικά με τον τρισδιάστατο κόσμο. Αλλά η συνείδηση σας (γιατί είστε συνείδηση) είναι αυτή η οποία θα μάθει την γλώσσα του δικού σας Πνεύματος, του δικού σας Θεού. Η γλώσσα του Πνεύματος σας θα αρχίσει από την μηδενική διάσταση να στέλνει στο επίπεδο σας τα μηνύματα του. Για αυτό στην ονειρική γιόγκα πρέπει να έχει κανείς ένα σημειωματάριο ώστε να γράφει με λεπτομέρειες όλων των τύπων τα όνειρα που έχει, γιατί κατά την διάρκεια εκείνων των ονείρων (τα οποία είναι απλώς προβολές του δικού σας εγώ) μερικές φορές το Πνεύμα σας θα τοποθετήσει σύμβολα, ή διαφόρων τύπων καταστάσεις, μέσα στις οποίες Αυτός θα σας διδάξει αυτό που χρειάζεστε. Εκείνες οι εμπειρίες θα σχετίζονται με τα δύο ανώτερα κέντρα που δεν έχουν να κάνουν με το εγώ. Έχουμε επτά κέντρα, πέντε κατώτερα (το διανοητικό, το συγκινησιακό, το κινητικό, το ένστικτο και το σεξουαλικό κέντρο) και δύο ανώτερα (το Ανώτερο Συγκινησιακό κέντρο και το Ανώτερο Διανοητικό κέντρο). Θυμηθείτε πως υπάρχει ο Αντικειμενικός Συλλογισμός του Είναι. Αυτός σχετίζεται με το Ανώτερο Συγκινησιακό κέντρο το οποίο δεν έχει τίποτα να κάνει με τον τρισδιάστατο νου που έχουμε σε αυτό το φυσικό σώμα. Είναι ένα άλλο είδος νου).

Με το να θυμόμαστε τους αληθινούς εαυτούς μας και με το να είμαστε στο εδώ και στο τώρα είναι πως θα βάλουμε σε λειτουργία αυτά τα δύο ανώτερα κέντρα. Αν κοιμόμαστε, αν δεν θυμόμαστε τους αληθινούς εαυτούς μας, δεν θα σχετιζόμαστε με αυτά τα δύο ανώτερα κέντρα. Όταν θυμόμαστε τους αληθινούς μας εαυτούς μας τότε λαμβάνουμε βοήθεια σε αυτό το φυσικό σώμα που ζούμε εδώ και τώρα. Το Είναι μας, ο Θεός μας, θα τοποθετήσει σοφία, γνώση, στο Ανώτερο Διανοητικό μας κέντρο και θα βάλει εκείνες τις αναπαραστάσεις στο Ανώτερο Συγκινησιακό μας κέντρο, που σχετίζονται με την διαστημική αίσθηση, η οποία σχετίζεται με το διάστημα, μέσω της οποίας η συνείδηση θα μαθαίνει και θα βλέπει λίγο λίγο πέρα από τις τρεις διαστάσεις. Καθώς ο αδένας της επίφυσης μας έχει ατροφήσει, θα αναγεννηθεί με αργό ρυθμό. Μην περιμένετε να αναγεννήσετε το τρίτο μάτι σας, το Μάτι του Ντάνγκμα, σε ένα χρόνο ή σε μερικά χρόνια, γιατί έχουμε πολλά χρόνια που δεν το χρησιμοποιούμε. Έτσι πρέπει να έχουμε υπομονή γιατί αυτό το μάτι, αυτή η αίσθηση, θα αυξάνεται λίγο λίγο και τότε θα δείτε την πραγματικότητα του σύμπαντος. Θα αντιληφθείτε πως ήσασταν τυφλοί.

Εδώ είναι απαραίτητο να εισέλθουμε στην Ταντρική άποψη του θέματος. Πρέπει να καταλάβουμε τον Ταντρισμό. Πρέπει να θυμηθούμε πως το να θέσουμε σε δραστηριότητα ή να αναγεννήσουμε τον αδένα της επίφυσης είναι αδύνατον να το κάνουμε αυτό με το νου. Πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από μια δύναμη η οποία είναι ανώτερη του νου. Αυτή η δύναμη είναι η Θεϊκή Μητέρα Κουνταλίνη. Αυτή δεν έχει μορφή, αλλά είναι η πηγή όλων των μορφών. Είναι στον εαυτό της η πηγή όλων των πραγμάτων. Μπορεί να πει κανείς πως είναι ύλη στην δική της έννοια δίχως μορφή.

Αυτή η ενέργεια, την οποία ονομάζουμε Κουνταλίνη, είναι σε αδράνεια στον κόκκυγγα και είναι αδρανής επειδή εμείς κάνουμε κατάχρηση της σεξουαλική ενέργειας. Θυμηθείτε πως ήδη αναφέραμε πως εξαιτίας της σεξουαλικής κατάχρησης έχουμε πολλά λάθη και ελαττώματα στα διάφορα κέντρα. Για αυτό η λαγνεία καλείται η πρωταρχική αμαρτία γιατί αυτή η αμαρτία έδωσε αρχή στις άλλες αμαρτίες, ή στα άλλα λάθη, ελαττώματα, στις λανθασμένες διαστροφές που έχουμε στο νου και οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον τρισδιάστατο κόσμο.

Για να αφυπνίσουμε την δύναμη που είναι η Κουνταλίνη πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε κατάχρηση της σεξουαλικής ενέργειας. Είναι αδύνατον να θέσουμε σε δραστηριότητα την διαστημική αίσθηση που σχετίζεται με τον αδένα της επίφυσης αν καταχρώμαστε την σεξουαλική ενέργεια γιατί στον αδένα της επίφυσης έχουμε ένα άτομο ευφυίας, το οποίο στην Καμπάλα λέγεται Μπινά. Για να αφυπνίσουμε την ευφυία, το Μπινά, πρέπει να θέσουμε σε δραστηριότητα την Κουνταλίνη.Έτσι προσοχή, η ευφυία δεν σχετίζεται με το διανοητικό. Το να γίνεις ένας διανοητικός βιβλιοφάγος είναι εύκολο, απλώς βάλε ολόκληρη την πληροφόρηση μιας βιβλιοθήκης μέσα στο νου σου και είσαι έτοιμος. Εν τούτοις, το να είναι κανείς ευφυής είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείς να φανταστείς. Σε αυτούς τους καιρούς οι άνθρωποι ονομάζουν ευφυή κάποιον που είναι πολύ διανοητικός, αυτός είναι ένας πολύ λανθασμένος ισχυρισμός.

Στην δυτική κουλτούρα θεωρείται πως ένας άνθρωπος μπορεί να κατέχει μεγάλη (διανοητική) γνώση, για παράδειγμα μπορεί να είναι ένας ικανός επιστήμονας, να κάνει ανακαλύψεις, να προάγει την επιστήμη, και ταυτόχρονα μπορεί να είναι, και έχει το δικαίωμα να είναι, μικρόψυχος, εγωιστής, σκληρός, ζηλιάρης, ματαιόδοξος, αφελής και αφηρημένος. - Γκουρτζιέφ

Αν πάρει κανείς όλες τις πληροφορίες από τον εγκέφαλο ενός ατόμου αυτό θα απομείνει ένας ανόητος. Δεν θα γνωρίζει τίποτα αξιόλογο. Εκείνη η πληροφόρηση θα έχει φύγει.

Εν τούτοις, κάποιος ο οποίος είναι αληθινά ευφυής δεν χρειάζεται το διανοητικό ώστε να είναι ευφυής, γιατί η αληθινή ευφυία σχετίζεται με την συνείδηση. Η ευφυία στην συνείδηση θα ελέγχει την πληροφόρηση που έχουμε στο διανοητικό για το δικό μας καλό.

Όταν ένα άτομο δεν είναι ευφυές, χρησιμοποιεί την πληροφόρηση του διανοητικού ώστε να καταστρέφει την ζωή του και την ζωή των άλλων. Αυτό είναι που συμβαίνει στον πλανήτη Γη, βρίσκουμε μονάχα διανοούμενους οι οποίοι δεν είναι ευφυείς. Αν ήταν ευφυείς αυτός ο πλανήτης θα ήταν διαφορετικός, δεν θα υπήρχε μόλυνση και δεν θα υπήρχε αυτή η δυσμένεια που έχουμε στον πολυαγαπημένο μας πλανήτη Γη.

Ετσί αυτό το άτομο ευφυίας, το Μπινά στον αδένα της επίφυσης, πρέπει να μπει σε δραστηριότητα όταν ανυψώνουμε, εξαγνίζουμε, αυτήν την ηλεκτρονική δύναμη στον κόκκυγγα μέσα από όλους τους σπόνδυλους της σπονδυλικής στήλης ώσπου να φτάσει στον αδένα της επίφυσης. Αυτή η ενέργεια είναι η Θεϊκή Μητέρα Κουνταλίνη, η θηλυκή όψη της ευφυίας (Μπινά), η οποία είναι μια δύναμη που έχουμε στον κόκκυγγα που κοιμάται γιατί εμείς κάνουμε κατάχρηση της σεξουαλικής ενέργειας. Μονάχα σταματώντας την κατάχρηση της σεξουαλικής ενέργειας μπορούμε να θέσουμε σε δραστηριότητα την ευφυία, μέσω της γνώσης του χειρισμού των πολικότητων ανάμεσα στον άνδρα και στην γυναίκα, γιατί η γυναίκα έχει την θηλυκή όψη αυτής της ενέργειας και ο άνδρας έχει την αρσενική όψη της ενέργειας. Το αρσενικό και το θηλυκό ενωμένα με σοφία αφυπνίζουν την ευφυία και τότε εμείς αναγεννούμε τον αδένα της επίφυσης με την Ταντρική όψη αυτου του θέματος.

Εμείς πρέπει να λατρεύουμε την Θεϊκή Μητέρα, την πηγή όλων των μορφών, ακόμα και αυτής της φυσικής μορφής, έτσι είναι πως μαθαίνουμε πως να περπατάμε πάνω στον Δρόμο γιατί η ευφυία θα οδηγήσει την συνείδηση. Η Θεϊκή Μητέρα είναι ευφυία στον εαυτό της. Πρέπει να λατρεύουμε Αυτήν.

Η Θεϊκή Μητέρα Κουνταλίνη έχει πολλά ονόματα στις διάφορες θρησκείες. Αυτή συμβολιζόταν, Αυτή συμβολίζεται, Αυτή θα συμβολίζεται με πολλά ονόματα. Είναι η Μαρία, η Μαία, η Ίσιδα, η Ισνομπέρτα, η Ρέα, η Κύβελη, η Τονατζήν, κτλ.Σχετικά με την διδασκαλία του Αξιοσέβαστου Δασκάλου Σαμαέλ Αούν Βεόρ, αυτός είπε πως πρέπει να την επικαλεστούμε πριν πάμε για ύπνο, πριν πάμε στον αστρικό επίπεδο. Πρέπει να εκτελούμε αυτήν την επίκληση αφού κατορθώσουμε την τέλεια ανάμνηση όλων των ονείρων μας (όπως εξηγήθηκε στο προηγούμενο μέρος) ώστε να ζητήσουμε βοήθεια από την Θεϊκή Μητέρα. Φυσικά, αυτή πάντα μπορεί να μας βοηθήσει. Αλλά επειδή εδώ δίνουμε οδηγίες πάνω στην πρακτική της ονειρικής γιόγκας, είναι φανερό πως θα το εκτελέσετε αυτό όταν αποκτήσετε την ευφυία (αφυπνισμένη συνείδηση) να το κάνετε. Έτσι είναι πως μπορείτε να την επικαλεστείτε:

Τονατζήν, Τετεόιναν, Ο! Μητέρα μου,
έλα σε μένα, έλα σε μένα, βοήθησε με,
καθοδήγησε με στα εσωτερικά επίπεδα.

Είναι φανερό πως αν επαναλάβετε αυτήν την επίκληση ακόμα και στο φυσικό επίπεδο τότε θα περπατάτε με γερά βήματα γιατί η Θεϊκή Μητέρα είναι η ευφυία η οποία δίνει στην συνείδηση μας κατανόηση (Μπινά) ώστε να περπατάμε στο δρόμο της Αυτό-πραγμάτωσης του Είναι. Αυτή γνωρίζει πολύ καλά πως να βγάλει έξω το φως ή την γνώση που είναι παγιδευμένη μέσα στο εγώ.

Αν καταχρώμαστε την σεξουαλική ενέργεια καταχρώμαστε την ίδια ουσία της Θεϊκής μας Μητέρας Κουνταλίνη. Αυτός ο οποίος κάνει κατάχρηση της σεξουαλικής ενέργειας κάνει κατάχρηση της ουσίας των μορφών, κάνει κατάχρηση της Θεϊκής Μητέρας και λατρεύει την αρνητική όψη εκείνης της Θεϊκής Μητέρας, η οποία σχετίζεται με το πάθος, με εκείνο το όργανο που ονομάζεται Κουνταμπάφερ, που είναι το αντίθετο της Κουνταλίνη.

Όλα τα άτομα αυτού του πλανήτη λατρεύουν το όργανο Κουνταμπάφερ, την αρνητική όψη της σεξουαλικής ενέργειας, και λατρεύουν αυτό μέσα από την σεξουαλική κατάχρηση, ακόμα και όταν αγνοούν αυτό που εξηγούμε εδώ.

Έτσι για να λατρεύουμε την θετική όψη, η επιστημονική αγνότητα είναι απολύτως αναγκαία. Μην μπερδεύετε την αγνότητα με την σεξουαλική αποχή, ή με την αγαμία. Η αγνότητα είναι Ταντρισμός.

Έτσι λοιπόν, η Θεϊκή Μητέρα θα τοποθετήσει στα εσωτερικά επίπεδα, στα όνειρα μας, το Μυητικό Στοιχείο.

Τί είναι το Μυητικό Στοιχείο; Είναι μια συγκεκριμένη όψη του Είναι μας η οποία σχετίζεται με την δική μας ανάπτυξη. Όταν το καταλαβαίνουμε αυτό και ανακαλύπτουμε αυτό το Μυητικό Στοιχείο, το οποίο βρίσκεται σε κάθε όνειρο, εκείνη τη στιγμή θα καταλάβουμε το μήνυμα του Είναι μας, θα ανακαλύψουμε πως μέσα από αυτό το Μυητικό Στοιχείο η Μονάδα μας, το Είναι, ο Θεός, μας λέει διάφορα πράγματα.

Άτομα πολύ ψυχικά έχουν την ικανότητα να θυμούνται το Μυητικό Στοιχείο τους. Αλλά αν δεν γνωρίζετε το δικό σας Μυητικό Στοιχείο πρέπει να έχετε ένα σημειωματάριο ώστε να γράφετε τις αστρικές σας εμπειρίες και να το ανακαλύψετε μέσα σε αυτές. Μπορεί να είναι ένα χρώμα, ένα πράγμα, ένα άτομο, ένας ήχος, πάντα είναι κάτι το οποίο είναι συνεχώς εκεί σε κάθε όνειρο. Αλλά πρέπει εσείς να το ανακαλύψετε. Η Θεϊκή Μητέρα μας θα τοποθετήσει αυτό το Μυητικό Στοιχείο μέσα στις εσωτερικές μας εμπειρίες και στα όνειρα μας και πάντα θα λαμβάνουμε αυτήν την γνώση, την καθοδήγηση από το Πνεύμα μας. Τότε θα γνωρίζουμε πολύ καλά πως να περπατάμε. Μπορεί να είναι μια δράση, ένας τρόπος ύπαρξης, μπορεί να είναι πολλά πράγματα.

Πρέπει να γνωρίζουμε πως για να μελετάμε τα όνειρα μας πρέπει να τα μελετάμε βασιζόμενοι στο Νόμο των Φιλοσοφικών Αναλογιών, το Νόμο των Αντίθετων Αναλογιών, το Νόμο των Αντιστοιχιών και της Νουμερολογίας.

Μέσα από τους παραπάνω αναφερόμενους νόμους θα μελετάμε τα όνειρα μας, έτσι είναι πως θα καταλαβαίνουμε την δική μας συνείδηση. Θυμηθείτε πως ο Πυθαγόρας είπε πως ο άνθρωπος γνωρίζει τον εαυτό του μέσα από τα όνειρα του. Θυμηθείτε εκείνη την φράση στο ναό των Δελφών: Hommo noscete ipsum - Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το δικό σου σύμπαν, και το εξωτερικό σύμπαν, τον δικό σου Θεό και τους Θεούς έξω από εσένα, γιατί ο Θεός είναι Θεοί, Έλοχιμ.

Είναι φανερό πως μόνο μέσω του διαλογισμού, μέσα από εσωτερική ανάλυση, θα καταλάβουμε και θα κατανοήσουμε τα όνειρα μας. Πρέπει να μάθουμε Καμπάλα, η οποία είναι η επιστήμη των αριθμών, η ίδια η γλώσσα των συμβόλων την οποία το Είναι μας χρησιμοποιεί για να επικοινωνήσει μαζί μας. Για αυτό πρέπει να μελετήσουμε διάφορα βιβλία και για αυτό δίνουμε έμφαση στις διδασκαλίες της Καμπάλα γιατί σχετίζονται με την Μύηση, ώστε να την κατανοήσουμε. Η Καμπάλα που διδάσκουμε εδώ στην Γνώση σχετίζεται με την συνείδηση, σχετίζεται με το Είναι. Αυτό είναι που θέλουμε, ένωση με τον Θεό, την σωστή χρήση της επιστήμης.

Ένα όνειρο το οποίο δεν ερμηνεύτηκε είναι σαν ένα γράμμα που δεν διαβάστηκε - Το Ταλμούδ

Ένα παράδειγμα των Φιλοσοφικών Αναλογιών: θυμηθείτε πως το λευκό περιστέρι και ο αετός είναι σύμβολα του Αγίου Πνεύματος. Κάθε τύπος πουλιού σχετίζεται με την αναλογία του Πνεύματος.

Ένα παράδειγμα των Αντιστοιχιών: η βροχή σχετίζεται με δάκρυα, πόνο, κάρμα, και εν τούτοις εξαρτάται από το πως βιώνουμε τέτοια όνειρα.

Ένας σκύλος: σε αυτό το φυσικό επίπεδο λέμε πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Έτσι αν ονειρευτούμε πως είμαστε με έναν σκύλο τότε βλέπουμε το σύμβολο ενός φίλου. Αν αυτό το σκυλί μας δαγκώνει είναι ένας φίλος ο οποίος θα μας προδώσει.

Αν δούμε μια γάτα, σύμφωνα με το νόμο των αναλογιών, αντιστοιχιών, βλέπουμε πως η γάτα είναι ένα ζώο το οποίο έρχετε σε εμάς όταν είναι πεινασμένο. Αλλά αν η γάτα θέλει να μείνει μόνη τότε δεν νοιάζεται για τα συναισθήματα σου. Έτσι στο φυσικό επίπεδο θα είναι κάποιος ο οποίος είναι κοντά σε εσένα γιατί θέλει κάτι από εσένα και θα προσποιηθεί φιλία.

Παρομοίως, πολλά άλλα σύμβολα που μαθαίνετε μέσα από αυτούς τους νόμους πρέπει να αναλύσετε και να διαλογιστείτε.

Για παράδειγμα, ο Νόμος των Αντιθέτων: αν ονειρευτείτε πως τρώτε γλυκά, κάτι γλυκό, το όνειρο σας λέει πως θα ζήσετε πίκρες στο φυσικό επίπεδο, το αντίθετο. Αν ονειρευτείτε πως βρίσκετε πολλά λεφτά και τα σηκώνετε από το πάτωμα σημαίνει πως θα βιώσετε φτώχια. Δεν σημαίνει πως θα γίνετε πλούσιοι, το αντίθετο. Αν δείτε την αναλογία των αντιστοιχιών που σχετίζονται με τα λεφτά στο φυσικό επίπεδο, αν νιώσετε πως πατάτε σε ένα σωρό από περιττώματα τότε αυτό σημαίνει πως θα έχετε πολλά λεφτά γιατί τα λεφτά τα οποία έχουμε εδώ στο φυσικό φαίνονται ως περιττώματα στο εσωτερικό επίπεδο. Έτσι αν είστε τόσο άπληστοι στα εσωτερικά επίπεδα τότε είστε σαν τα σκαθαριά αυτά που πάντα συλλέγουν την κοπριά. Έτσι τα άτομα που είναι άπληστα είναι σαν αυτά τα σκαθάρια. Έτσι για αυτό αν κάποιος σας πει πως έχετε βρώμικη μυρωδιά, σημαίνει πως έχετε πολλά λεφτά, γιατί τα περιττώματα μυρίζουν άσχημα. Για αυτό ο πλανήτης αυτός, αυτός ο κόσμος βρωμάει γιατί όλοι είμαστε τόσο άπληστοι για περιττώματα, το οποίο σημαίνει λεφτά. Ιδού το επίπεδο αυτού του πλανήτη γη. Όταν οι εξωγήινοι έρχονται εδώ και βλέπουν στα εσωτερικά επίπεδα αυτό το είδος συμπεριφοράς: άτομα τα οποία μόνο νοιάζονται για περιττώματα και δεν νοιάζονται καθόλου για το Πνεύμα. Υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν στο μυαλό τους μόνο τα λεφτά και τα περισσότερα λεφτά, σαν σκαθάρια. Είναι μονό-διάστατα όντα, η αίσθηση του να είναι πλούσια, αισθάνονται τόσο καλά και δυνατά, αλλά μόνο στο φυσικό επίπεδο. Όταν πεθαίνουν αφήνουν τα περιττώματα στο φυσικό επίπεδο για άλλους. Έτσι αυτό είναι το σύμβολο, έτσι αν ονειρευτείτε αυτό όταν ξυπνήσετε νιώστε χαρούμενοι γιατί θα έχετε πολλά λεφτά. Αλλά μην ταυτίζεστε με αυτό. Να είστε καθαροί στο νου σας. Αυτός ο οποίος ταυτίζεται με τα λεφτά είναι βρώμικος μέσα στο νου του.

Ο σκύλος στις φιλοσοφικές αναλογίες αντιπροσωπεύει την σεξουαλική ενέργεια. Αλλά πάντα πρέπει να διαλογιζόμαστε γιατί το όνειρο, σύμφωνα με την συγκεκριμένη φύση του ονείρου, μας λέει την κατάλληλη αναλογία. Για παράδειγμα, το να ονειρευτούμε πως κάποιος πεθαίνει ή εμείς πεθαίνουμε είναι καλό. Όταν κάποιος πεθαίνει εισέρχεται σε μια καινούργια ζωή, θα έχουμε μια ολοκληρωτική αλλαγή στην ζωή μας όταν πεθαίνουμε σε ένα όνειρο.

Ερώτηση: Πώς ξέρουμε πότε ένα όνειρο είναι διορατικό;

Απάντηση: Για αυτό πρέπει να διαλογιζόμαστε. Πρέπει να αναλύσουμε αν είναι μια προβολή του εγώ ή ένα μήνυμα από επάνω. Μόνο μέσα από τον διαλογισμό μπορούμε να μάθουμε να διακρίνουμε, γιατί ο τύπος ονείρου που σχετίζεται με ένα μήνυμα από το Πνεύμα μας έχει μια συγκεκριμένη γεύση. Την έχουμε στην καρδιά μας, έχουμε μια ώθηση. Λέμε, "Αυτό δεν μπορεί να είναι μια προβολή από το εγώ μου είναι κάτι που έρχεται από επάνω". Αν αμφιβάλλουμε, τότε απλώς περιμένουμε, ο χρόνος θα μας δώσει την απάντηση στην ζωή μας.

Ερώτηση: Είναι λάθος να έχουμε μια καλή ζωή;

Απάντηση: Δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο με το να έχει κανείς μια καλή ζωή. Αυτό που είναι λάθος είναι να είμαστε ταυτισμένοι με αυτήν και να νομίζουμε πως είμαστε κάποιοι λόγω αυτής. Αν νιώθετε πως είστε λόγω αυτών που έχετε, τότε ζείτε σαν ένα σκουλίκι. Όταν κουνάει κανείς το έδαφος κάτω από ένα σκουλίκι τότε το σκουλίκι θυμώνει. Άτομα που έχουν πολλά λεφτά αλλά δεν ταυτισμένα με αυτά μπορεί να τα χάσουν αυτά τα λεφτά και δε νοιάζονται. Δε νιώθουν τους εαυτούς τους στα λεφτά. Υπάρχουν μερικά άτομα που νιώθουν πως είναι τα λεφτά και όταν χάνουν αυτά τα λεφτά διαπράττουν αυτοκτονία. Αισθάνονται σαν μια αποτυχία. Μην ταυτίζεστε με την φτώχια ή τον πλούτο σας.

Ερώτηση: Ποιά είναι η γλώσσα του Πνεύματος και πως Αυτός μιλάει με αριθμούς;

Απάντηση: Ένα παράδειγμα είναι οι ώρες του ρολογιού όταν σχετίζονται με τα όνειρα. Μερικές φορές όταν ρωτάμε το Είναι μας για πληροφόρηση σχετικά με κάτι το Είναι μας δείχνει ένα ρολόι. Τότε θα γνωρίζετε σχετικά με τον χρόνο, την ώρα, τι είναι να έρθει ή να συμβεί και προετοιμάζετε τον εαυτό σας. Κάθε ώρα είναι ένα σύμβολο. Για παράδειγμα, η τέταρτη ώρα σχετίζεται με επιθέσεις. Πολλοί μαύροι μάγοι, θα σας επιτεθούν ώστε να σας σταματήσουν από την πορεία σας προς την Αυτό-πραγμάτωση. Υπάρχουν πολλές μάγισσες και μαύροι μάγοι οι οποίοι εργάζονται για τους μηχανικούς νόμους της φύσης. Όταν θέλετε να ξεφύγετε, να αφήσετε τους μηχανικούς νόμους της φύσης, αυτοί αρχίζουν να σας επιτίθενται. Αν δείτε την τέταρτη ώρα θα πρέπει να ξέρετε πως να αμυνθείτε γιατί αυτοί θα προσπαθήσουν να σας σταματήσουν από αυτό που κάνετε. (Οι ώρες εξηγούνται σε διάφορα βιβλία του Σαμαέλ Αούν Βεόρ, ειδικά στο: "Ο Μυητικός Δρόμος στα Αρκάνα του Ταρώ και της Καμπάλα").

Πρέπει να μάθουμε πως να αμυνόμαστε ενάντια στο εγώ μας. Αυτός ο δρόμος είναι εναντίον του εγώ. Μην περιμένετε το εγώ σας να συνεργαστεί με εσάς. Το εγώ σας θα προσπαθήσει να σας διώξει με πολλούς τρόπους. Το εγώ σας, σας έβγαζε από την συγκέντρωση σας πάνω σε αυτήν την διάλεξη πολλές φορές γιατί στο εγώ δεν αρέσει αυτή η διάλεξη γιατί είναι εναντίον του, είναι υπέρ της συνείδησης.

Μάθετε τον παρακάτω εξορκισμό ώστε να προστατεύετε τον εαυτό σας από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρού σας.

Εξορκίζω όλους τους εχθρούς σου, όπως ακριβώς τους εσωτερικούς σου αλλά και τους εξωτερικούς σου, στην πύλη του Μπελέν. Τους εξορκίζω και τους εξορκίζω επίσης πάλι σε περίπτωση που έχουν συμφωνία με τον Διάβολο, Μαύρη Μαγεία ή οπισθοδρομικές πράξεις. Τους εξορκίζω, ώστε να έρθουν ταπεινά στα πόδια σου, όπως ο Αμνός του Χριστού έφτασε την βάση του Σταυρού. Τους εξορκίζω, ώστε να έρθουν ήρεμοι, όπως ο Αμνός έφτασε από τον Σταυρό στον Αιώνιο Πατέρα. Με δύο τους βλέπω με τρία τους δένω, στο όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

(Εξήγηση: "δύο" είναι η Μητέρα Φύση και "τρία" είναι οι τρεις κύριες δυνάμεις).

Η πύλη του Μπελέν ή της Βηθλεέμ είναι ο αδένας της επίφυσης. Πρέπει να θυμόσαστε πως είστε στον αδένα της επίφυσης, που είναι η πύλη του ουρανού, η πύλη που ενώνει την συνείδηση μας με το Είναι μας. Βλέποντας πως είστε στον αδένα της επίφυσης, βλέπετε το νου σας, όλο το εγώ σας και έξω από το νου σας βρίσκετε όλα εκείνα τα άτομα που λατρεύουν το εγώ, αυτοί επίσης είναι εχθροί του δρόμου. Έτσι εξορκίζετε τους εχθρούς του ίδιου σας του Θεού.

Ερώτηση: Μπορεί ποτέ ο νους να χρειαστεί να μετακινηθεί στο διανοητικό ανώτερο κέντρο για να εργαστεί με αυτό;

Απάντηση: Όχι. Η συνείδηση είναι ο ιδιοκτήτης αυτών των κέντρων, όχι ο νους. Αυτή η ευφυία που είναι η συνείδηση είναι στα πέντε κατώτερα κέντρα αλλά κοιμάται. Είναι παγιδευμένη σε όλα τα κέντρα. Έτσι η ίδια συνείδηση, ελεύθερη από το εγώ, θα χειριστεί το συγκινησιακό ανώτερο κέντρο και το διανοητικό ανώτερο κέντρο και θα μάθει πως να ελέγχει τα κατώτερα κέντρα με το να είναι αφυπνισμένη.

Ερώτηση: Αλλά μπορεί πάλι ο νους να μην είναι συγχρονισμένος με αυτό;

Απάντηση: Αυτήν την στιγμή, ο κατώτερος διανοητικός νους μου με εξυπηρετεί ώστε να σας διδάσκω. Αλλά είναι φανερό πως η συνείδηση μου λαμβάνει την γνώση από τα ανώτερα κέντρα και ο διανοητικός νους μου είναι απλώς ένας υπηρέτης που πρέπει να χρησιμοποιήσω ώστε να επικοινωνήσω μαζί σας.

Ερώτηση: Έτσι για να συγχρονίσουμε το νου με τα ανώτερα επίπεδα είναι θέμα να αφήσουμε τα ανώτερα επίπεδα να ελέγξουν το νου.

Απάντηση: Πρέπει να αφήσουμε τα ανώτερα κέντρα να μας ελέγξουν. Αυτήν την στιγμή είμαστε ταυτισμένοι με το νου. Για να είμαστε ελεύθεροι από το νου πρέπει να έχουμε πίστη στην συνείδηση. Πίστη στην συνείδηση είναι ελευθερία από το νου, από τον διανοητικό νου. Πίστη στην καρδιά στο κατώτερο επίπεδο είναι αδυναμία. Καθώς βάζουμε την συνείδηση με επιθυμία θα είμαστε αδύναμοι. Και αυτή η πίστη τοποθετημένη στο σώμα είναι ανοησία. Έτσι ας είμαστε ελεύθεροι. Και για αυτό ας θυμηθούμε τους εαυτούς μας.

Όταν είμαστε ελεύθεροι, γιατί έχουμε πίστη η ελπίδα μας θα μας δώσει δύναμη γιατί θα είναι με τον Θεό. Αν βάλουμε πίστη στις επιθυμίες, στο κατώτερο επίπεδο, θα έχουμε ελπίδα αλλά στο εγώ και τότε θα είμαστε σκλάβοι. Έτσι ελπίδα στις επιθυμίες είναι σκλαβιά. Και ελπίδα στο σώμα είναι αρρώστια.

Κάθε αρετή στο σωστό μέρος είναι ευλογία. Στο λάθος μέρος είναι λανθασμένη. Έχουμε πολλά εγώ μέσα από τα οποία οι αρετές ενεργούν πάντα με τον λάθος τρόπο. Έτσι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις αρετές με την συνείδηση και όχι με το εγώ. Η αρετή του να δίνουμε είναι καλή αλλά αν την κάνετε με το εγώ δεν είναι καλή. Μπορεί να δίνετε ελεημοσύνη σε έναν ζητιάνο και ο ζητιάνος να παίρνει την ελεημοσύνη και να πηγαίνει να πιεί. Έτσι συνεργάζεστε με το πάθος.

Τα άτομα λένε μέσα από τα εγώ τους, "Ελπίζω πως στην επόμενη ζωή μου θα φτάσω το επίπεδο ενός φωτισμένου". Πεθαίνουν ελπίζοντας και στην επόμενη ζωή τους γεννιούνται με τον ίδιο τρόπο να ελπίζουν αυτό. Το εγώ είναι πάντα ο χρόνος. Η συνείδηση ζει στο παρόν και όχι στο παρελθόν ή στο μέλλον. Σε αυτούς τους καιρούς η ανθρωπότητα αισθάνεται την ελπίδα με λάθος τρόπο. Υπάρχει μόνο μια ελπίδα: ο Θεός, η δύναμη.

Σχετικά με την αγνότητα - η αντισύλληψη είναι μια κατάχρηση του σεξουαλικού κέντρου. Το να κάνει κατάχρηση κανείς του σεξουαλικού κέντρου είναι να βάλει σε αυτό το όργανο οποιοδήποτε τεχνητό αντικείμενο.

Ερώτηση: Αν είναι ένα νεαρό ζευγάρι μέχρι να μάθουν; Μπορούν να την χρησιμοποιήσουν μέχρι να μάθουν;

Απάντηση: Δεν το συμβουλεύουμε αυτό.


Εσείς πλάσματα πάνω στην γη που είστε σε βαθύ ύπνο...

Σταματήστε να ονειρεύεστε!

Ξυπνήστε!

Τί περιμένετε;

- Το Ζοχάρ


Για να συνεχίσετε στο τέταρτο μάθημα πιέστε εδώ (προς το παρόν μόνο στην αγγλική γλώσσα).

πηγή: www.gnosticteachings.org

 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία