Τετάρτη, Μαΐου 17, 2006

Τί είναι η Γνώση;





Όλες οι θρησκείες είναι πολύτιμα μαργαριτάρια κρεμασμένα στη χρυσή κλωστή της θεϊκότητας - Σαμαέλ Αούν Βεόρ


Αληθινή Γνώση είναι η Οικουμενική σοφία η οποία ελευθερώνει την ψυχή από την Δυστυχία. Αυτή η Γνώση έχει εκφραστεί από όλους τους μεγάλους αγίους του κόσμου και τις φωτισμένες ψυχές.

Η αληθινή γνώση είναι οικουμενική για όλη την ανθρωπότητα και μπορεί να βρεθεί σε όλες τις γνήσιες θρησκείες και μυστικές παραδόσεις. Έτσι, μέσα σε όλες αυτές είναι Η Διδασκαλία της Σύνθεσης: η Οικουμενική Διδασκαλία από την οποία όλες οι θρησκείες έχουν γεννηθεί. Αυτή η βασική γνώση είναι η ουσιώδης επιστήμη που κάθε ανθρώπινο ον χρειάζεται ώστε να γνωρίσει τα Μυστήρια της Ζωής και του Θανάτου άμεσα, προσωπικά, μέσα από τη δική του εμπειρία.


Εμείς πεταχτήκαμε στα λιοντάρια στα δημόσια θεάματα της Ρώμης, και γιορτάζαμε τις τελετουργίες μας μέσα στις κατακόμβες. Καήκαμε ζωντανοί στις φλόγες της Ρωμαιοκαθολικής Ιεράς εξέτασης. Συνοδέψαμε τον Ιησού Χριστό στους Αγίους Τόπους. Εμείς ήμασταν οι μυστικοί Εσσαίοι της Παλαιστίνης, δεν αυτοσχεδιάζουμε καιροσκοπικές διδασκαλίες. Ήμασταν κρυμμένοι για είκοσι αιώνες και τώρα επιστρέφουμε ακόμα μια φορά στους δρόμους κρατώντας στους ώμους μας τον παλιό, σκληρό και βαρύ σταυρό.

Ο Παύλος πήγε την διδασκαλίας μας στη Ρώμη και ήταν ένας Ναζωραίος Γνωστικός.

Ο Χριστός δίδαξε την διδασκαλία μας μυστικά σε εβδομήντα μαθητές.

Οι Sethani, Peratae, Carpocratians, Ναζωραίοι και Εσσαίοι είναι Γνωστικοί. Τα Αιγυπτιακά μυστήρια και τα μυστήρια των Αζτέκων, τα Μυστήρια της Ρώμης, της Τροίας, της Καρθαγένης, της Ελευσίνας, της Ινδίας, των Δρυιδών. των Πυθαγορείων, των Καβίρ, του Μίθρα και της Περσίας, κτλ. είναι στην ολότητα τους αυτό που καλούμε Γνώση ή Γνωστικισμός.

Εμείς τώρα για μια ακόμα φορά ανοίγουμε τους αρχαίους Γνωστικούς Ναούς οι οποίοι είχαν κλείσει με την άφιξη του μεσαίωνα.

Ανοίγουμε τώρα τα αυθεντικά Μυητικά κολλέγια. - Από Τα Μεγαλύτερα Μυστήρια του Σαμαέλ Αούν Βεόρ.



Η Γνώση είναι εμπειρική, όχι διανοητική ή θεμελιώδη πιστεύω. Η σεβαστή επιστήμη της Γνώσης είναι οικουμενική και ουσιώδης γνώση της αντικειμενική πραγματικότητας, εκφράζει τα μέσα με τα οποία φτάνει κανείς να γνωρίσει την πραγματικότητα για τον εαυτό, μέσα από τη δική του εμπειρία. Αυτή είναι, στην ουσία της, η μέθοδος για να διαφύγει κανείς από τη δυστυχία, επειδή η είσοδος στην αντικειμενική πραγματικότητα είναι η διαφυγή από τον υποκειμενικό Νου, μέσα στον οποίο όλοι υποφέρουμε έντονα. Αυτή η επιστήμη είναι ακριβής και αναλλοίωτη και έχει υπάρξει για χιλιετίες. Η γνώση έχει εκφραστεί από όλους τους μεγάλους αγίους του κόσμου και είναι ελεύθερη από δογματισμό, πολιτικές πεποιθήσεις και σεκταρισμό.

Η καρδιά της Γνώσης είναι το Μεγάλο Αρκάνο, Daath (στα Εβραϊκά η γνώση), το οποίο είναι η ζωτική σοφία κρυμμένη μέσα στην ιστορία του Κήπου της Εδέμ μέσα στο σύμβολο του Δέντρου της Γνώσης.

Οι αρχαίοι πολιτισμοί που έκτισαν της Μεγάλες Πυραμίδες, οι οποίοι εξελίχθηκαν τρομερά, και κατείχαν γνώση και τεχνολογίες που ακόμα και σήμερα είμαστε ανίκανοι να καταλάβουμε, όλοι κατείχαν και σέβονταν τις μυστικές επιστήμες πάνω από όλα τα άλλα. Και το μεγαλύτερο μυστικό, η μεγαλύτερη επιστήμη από όλες, το Μεγάλο Αρκάνο, ή η Μεγάλη Απόκρυφη Επιστήμη της Αλχημείας, ήταν το πιο σημαντικό πράγμα από όλα τα άλλα. Οι Αιγύπτιοι, οι Αζτέκοι, οι Μάγιας, οι Χαλδαίοι, οι Ινδοί, οι Θιβετιανοί, κτλ. όλοι είχαν σαν πιο πολύτιμο θησαυρό τους το Μεγάλο Αρκάνο.

Σε όλους αυτούς τους πολιτισμούς, η Εσωτερική γνώση ήταν πάντα αποκλειστικότητα μιας ελίτ ομάδας. Είτε στην Ινδία ή στην Αίγυπτο ή στους Μάγιας ή στον πολιτισμό των Αζτέκων, η μυστική γνώση μεταδιδόταν, εξασκούνταν και συντηρούνταν από μια ιεραρχία προσεκτικά καλλιεργημένων ατόμων. Και αυτά τα άτομα υποβάλλονταν στις πιο σκληρές, απαιτητικές πειθαρχίες και οδηγίες. Για να εισέλθει κανείς στη γνώση του Μεγάλου Αρκάνου, έπρεπε να περάσει από δοκιμασία σε δοκιμασία, αποδεικνύοντας την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του. Πολλές φορές, θα ήταν κάτω από παρακολούθηση για χρόνια, ακόμα και χωρίς να το ξέρουν. Πολλές φορές, θα απορρίπτονταν μόνο και μόνο για να γίνει φανερό πως θα αντιδράσουν, αν ακόμα συνέχιζαν να σέβονται τους όρκους που είχαν πάρει. Τόσο σημαντικά και τόσο ισχυρά ήταν τα μυστικά του Μεγάλου Αρκάνου, το μεγαλύτερο μυστήριο των μυστηριακών σχολών, που όποιος μυημένος τα φανέρωνε, ο οποίος λίγο μίλησε για αυτά, αποκεφαλιζόταν και η τέφρα του ριχνόταν στον αέρα, ή μυστηριωδώς εξαφανιζόταν. Αναπόφευκτα, όλοι οι μυημένοι που δημόσια αποκάλυπταν τα μυστικά του Μεγάλου Αρκάνου σκοτώνονταν και εξαφανίζονταν από τη Γη. Έτσι ήταν, μέχρι πολύ πρόσφατα.

Ένα πράγμα που θα ανακαλύψει όποιος σοβαρά μελετάει εσωτερισμό είναι ότι η βασική επιστήμη, αν και ποτέ δεν είχε διευκρινιστεί ανοικτά, είναι αμετάβλητη, όλοι οι αληθινά μυημένοι συμφωνούν πάνω στην ουσιώδη φύση της επιστήμης και της τέχνης, ανεξάρτητα της παράδοσης τους ή σε ποιον αιώνα έζησαν. Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο Μωυσής, ο Άγιος Αυγουστίνος, ο Όμηρος, ο Βασιλιάς Σολομώντας, ο Βούδας Shakyamuni, ο Ινδός Δάσκαλος του Τάντρα Padmasambhava, ο Μωάμεθ, ο Έλιφας Λεβί, η Ε.Μ. Μπλαβάτσκυ, ο Μπασίλ Βαλεντίνος, ο Δάσκαλος Μόρια, ο Μαξ Χάιντελ, ο Παράκελσος, ο Άρνολντ Κρουμμ Χέλλερ, η Ντιόν Φόρτσουν, και ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor), συγγραφείς και μυστικιστές οι οποίοι έζησαν τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια, όλοι συμφωνούν, όλοι περιγράφουν την ίδια ακριβή επιστήμη, αν και χρησιμοποιούν διαφορετικά σύμβολα και διαλέκτους. Και αυτή η επιστήμη είναι ακριβώς η ίδια στα μυστήρια της Ελευσίνας, των Αζτέκων, των Μάγιας, των Χαλδαίων, των Εσσαίων, κτλ. Αυτή η εσωτερική γνώση είναι το Μόνο Μονοπάτι για το οποίο μίλησε ο Ιησούς ο Ναζωραίος:




Μπείτε μέσα από τη στενή πύλη επειδή, πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια, και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ' αυτή.

Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν.
- Ματθαίος 7:13-14



Η στενή πύλη είναι η γνώση του Μεγάλου Αρκάνου. Το να εξασκεί κανείς τις διδασκαλίες που περιέχονται μέσα σε αυτόν τον πιο πολύτιμο θησαυρό είναι να μπαίνει κανείς στον αληθινό Δρόμο. Αυτός ο δρόμος, και τα σκαλοπάτια από τα οποία είναι φτιαγμένος, ορίζεται στα Εβραϊκά με τη λέξη Daath. Daath είναι η κρυμμένη σφαίρα της Καμπάλας, και σημαίνει "γνώση". Είναι το Δέντρο της Γνώσης από τον Κήπο της Εδέμ, το οποίο έδωσε το φρούτο που φαγώθηκε από τον Αδάμ και την Εύα. Η ελληνική λέξη για τον όρο Daath είναι Γνώση.

Υπήρχε μόνο μια ουσιώδης διδασκαλία. Αυτή η διδασκαλία είχε πολλά ονόματα και πολλά πρόσωπα, διότι η επιστήμη και η τέχνη της αφύπνισης της Συνείδησης με έναν θετικό τρόπο είναι οικουμενική και αιώνια, αλλά ήταν κρυμμένη για τα μάτια του συνηθισμένου ανθρώπου. Αυτό που έβλεπε ο συνηθισμένος άνθρωπος ήταν η πλατιά πύλη που φέρνει σε απώλεια.

Πολλοί δε φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός σχολών, παραδόσεων και θρησκευμάτων που έχουν πάρει την ουσιώδη πνευματική γνώση, το μεγάλο Αρκάνο, και το διέφθειραν, είτε σκόπιμα είτε εν αγνοία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές είναι οι πιο σεβαστές, οι πιο διάσημες και οι πιο "δημοφιλής" διδασκαλίες, σεβαστές, διάσημες και δημοφιλής ακριβώς διότι δεν έρχονται σε σύγκρουση με τα βασικά ψυχολογικά προβλήματα που εκφυλίζουν το νου.


Η Μαύρη Μαγεία απευθύνεται στον μαζικό νου. Επικαλείται τις αρχές του πολιτισμού μας. Προσφέρει κάτι για το τίποτα. Όσο υπάρχει απληστία στην ανθρώπινη καρδιά, θα παραμένει ως μια απειλή για την ειλικρίνεια και την τιμιότητα της φυλής μας. - Manly P. Hall από το "Μαγεία: Πραγματεία στις Εσωτερικές Ηθικές"



Τα κρυμμένα, εσωτερικά μηνύματα από όλες τις μεγάλες θρησκείες πάντα ήταν μανιωδώς προστατευμένα και απαγορευμένα, ακριβώς γιατί περιέχουν τρομερή δύναμη, δύναμη πολύ εύκολα παρανοημένη και κακομεταχειρισμένη από τους εγωιστές, χυδαία και συνηθισμένη απειλή για την ανθρωπότητα. Η μετάδοση της γνώσης απαιτούσε έναν μαθητή να είναι "ευσεβής, ευγενικός, και φοβούμενος τον Θεό," ή, με άλλα λόγια, τον αντίθετο τύπο ανθρώπου από κάποιον που μόνο θέλει να φτιάξει Χρυσό από μόλυβδο, για να ταΐσει τις επιθυμίες του.

Στις 4 Φεβρουαρίου, 1962, όταν η Εποχή του Υδροχόου έφτασε, η ανθρωπότητα μπήκε σε μια πολύ καινούργια κατάσταση. Με την νέα ουράνια επιρροή είδαμε την άφιξη μιας τεράστιας μεταβολής της κοινωνίας: μαζικές επαναστάσεις ενάντια στα παλιά έθιμα, σεξουαλικός πειραματισμός, γιγάντιοι κοινωνικοί σεισμοί τράνταξαν τις παλιές παραδόσεις. Ακόμα είδαμε την άφιξη στα Δυτικά μιας μεγάλης πνευματικής λαχτάρας, και μιας βαθιάς δίψας για αληθινή, γνήσια πνευματική εμπειρία. Αυτά τα δύο στοιχεία: 1) επανάσταση στη παράδοση και 2) δίψα για πνευματική γνώση είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της επιρροής του Υδροχόου, του πιο επαναστατικού ζωδίου του ζωδιακού κύκλου. Ο Υδροχόος είναι ο Μεταφορέας του Νερού, το νόημα του οποίου μπορεί να μάθει κάνει αν μελετήσει τις διδασκαλίες των προαναφερθέντων δασκάλων. Η απόκρυφη σημασία είναι η Γνώση, αυτός που φέρνει την Γνώση. Με τη νέα εποχή ήρθε μια ξαφνική αποκάλυψη όλης της κρυμμένης γνώσης. Οι πόρτες των μυστηρίων άνοιξαν διάπλατα ώστε η ανθρωπότητα να σώσει τον εαυτό της από τον εαυτό της. Αυτή η αποκάλυψη εγκαινιάστηκε από την πρώτη δημόσια εμφάνιση της αρχαίας εσωτερικής γνώσης: η έκδοση του βιβλίου του Σαμαέλ Αούν Βεόρ Ο Τέλειος Γάμος το έτος 1950. Η εμφάνιση αυτού του βιβλίου άναψε μια καταστρεπτική φωτιά στις πνευματικές κοινότητες εκείνου του καιρού, -πολλοί σκανδαλίστηκαν, πολλοί προσβλήθηκαν, και πολλοί εμπνεύστηκαν βαθιά. Η Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία επιχείρησε να συλλάβει τον Σαμαέλ, και έτσι έγινε. Πολλοί άνθρωποι απείλησαν να τον σκοτώσουν, πολλές απόπειρες έγιναν εναντίον της ζωής του. Αλλά, στο τέλος, η έκδοση αυτού του βιβλίου έδωσε γέννηση στην Διεθνή Γνωστική Κίνηση, μια εκτεταμένη και διαφοροποιημένη συλλογή σχολών, δασκάλων και μαθητών των οποίων το μήνυμα έχει τώρα διαδοθεί σε κάθε ήπειρο του πλανήτη, και κάτω από τη σημαία που ύψωσε ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ.

Όταν η αληθινή εσωτερική γνώση, του γνήσιου δρόμου της Αυτό-Πραγμάτωσης του Είναι, αποκαλύφτηκε, ήρθε μια τυφλή χιονόπτωση λανθασμένης γνώσης, οι "λύκοι σε προβιά προβάτου" οι οποίοι εσκεμμένα ή ασυνείδητα επιζήτησαν να ανατρέψουν τη δίψα της ανθρωπότητας με σκοπό να ικανοποιήσουν το δικό τους πόθο, υπερηφάνεια, απληστία, κενοδοξία, κτλ. Έτσι τώρα μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα χιλιάδες βιβλία με "εσωτερικές διδασκαλίες" αλλά πολύ, πολύ λίγα είναι γνήσια. Μπορούμε να βρούμε αρκετές εκατοντάδες βιβλία όσον αφορά τον Εσωτερικό Ταντρισμό αλλά οποιοσδήποτε μορφωμένος μαθητής μπορεί να δει εύκολα ότι όλα είναι 100% Μαύρη Μαγεία. Σήμερα μπορούμε να βρούμε πολλούς δασκάλους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διδάσκουν την "κρυμμένη γνώση", αλλά πως ξέρουμε τι είναι αληθινό και πραγματικό, και τί είναι μια πλάνη του Εγώ των ανθρώπων;

Με τα κλειδιά που αποκαλύπτονται στα βιβλία του Σαμαέλ Αούν Βεόρ, μπορεί οποιοσδήποτε να ξεκινήσει να προσδιορίζει τι είναι αληθινό και τι όχι σε οποιαδήποτε διδασκαλία, από κάθε χρόνο ή τόπο. Όπως ο ίδιος λέει στο βιβλίο του Πραγματεία της Ερμητικής Αστρολογίας


Η Χρυσή Πύλη της Σοφίας μπορεί να μετατραπεί στην πλατιά πύλη και στον ευρύχωρο δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή, η πύλη των μαγικών τεχνών όταν εξασκούνται με εγωιστικούς σκοπούς. Είμαστε στην Εποχή της Κάλι-Γιούγκα, η Εποχή του Σιδήρου, η Μαύρη Εποχή, και όλοι οι μαθητές του Αποκρυφισμού είναι προδιαθετειμένοι να χαθούν στο Μαύρο Μονοπάτι. Είναι εκπληκτικό να βλέπει κανείς την λανθασμένη άποψη που έχουν τα "μικρά αδελφάκια" όσον αφορά τον Αποκρυφισμό και την ευκολία με την οποία νομίζουν πως μπορούν να φτάσουν στη Πύλη και να διασχίσουν το κατώφλι των Μυστηρίων χωρίς Τεράστια Θυσία.



Η αληθινή και βαθιά γνώση της Αλχημείας, της Καμπάλας, της Εσωτερικής Ψυχολογίας και του Διαλογισμού είναι η γνώση η οποία μεταμορφώνει τον συνηθισμένο άνθρωπο σε έναν Δάσκαλο, έναν Άγγελο, έναν Βούδα. Το να επιτύχει κανείς μια τέτοια τεράστια μετατροπή δεν είναι θύμα πιστεύω ή σκέψεων: είναι μια ολοκληρωμένη ψυχολογική Επανάσταση, μια επανάσταση ολόκληρου του ατόμου, σε κάθε επίπεδο. Είναι μια ακριβής επιστήμη, και είναι γεμάτη με κινδύνους τόσο από μέσα όσο και από έξω. Κάθε βήμα διατηρεί το ενδεχόμενο να πέσει κανείς από το δρόμο, έτσι χρειάζεται μεγάλη φροντίδα και πολύ προσοχή. Ο δρόμος είναι ο Ένας Δρόμος, ο ίδιος δρόμος που δίδαξε κάθε Χριστικοποιημένος Δάσκαλος, ο ίδιος δρόμος που φώτισε όλους τους Αγγέλους και τους Βούδες κάθε παράδοσης, άσχετα της κουλτούρας ή της θρησκείας ή της εποχής από την οποία άνθισαν.


Είναι αδύνατον να φέρεις ψυχές στο Φως χωρίς τα Μυστήρια του Βασιλείου του Φωτός. -Ιησούς, από το βιβλίο Πίστης Σοφία (κεφάλαιο 103)



Ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ έγραψε πάνω από εξήντα βιβλία φωτίζοντας το Δρόμο της Αυτό-πραγμάτωσης του Είναι. Τα βιβλία του είναι γεμάτα με πρακτικές ασκήσεις και αναλυτικές οδηγίες όσον αφορά τις πολλές απαιτήσεις για να εισέλθει κανείς στην αληθινή και γνήσια Μύηση. Ίδρυσε την Διεθνή Γνωστική Κίνηση και καθιέρωσε πολλά επίπεδα εκπαίδευσης και βοήθειας για την ανθρωπότητα. Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στον να προσφέρει στην ανθρωπότητα τα ουσιώδη κλειδιά που χρειαζόμαστε ώστε να αφυπνίσουμε την συνείδηση. Είναι γνωστό πως ήταν πολύ αυστηρός όσον αφορά τον τρόπο διδασκαλίας και απαιτητικός στην καθοδήγηση του, καθώς κατανοούσε πλήρως τους κινδύνους του δρόμου και τις πολλές παγίδες που υπάρχουν μέσα στις δικές μας νόες.

ΘΕΛΗΜΑ!

πηγή: www.gnosticteachings.org

 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία