Κυριακή, Αυγούστου 27, 2006

Διάλεξη - Τα δαχτυλίδια της Αλκυόνας
Βάλτε την μεγαλύτερη προσοχή. Πριν απ’ όλα, είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε ότι από το 1962, στις 4 του Φεβρουαρίου, ανάμεσα στις 2 και στις 3 το απόγευμα, άρχισε η εποχή του Υδροχόου, του Υδροφόρου. Υπήρξε ένα γεγονός που θα θυμόσαστε στης μνήμες σας, αναφέρομαι σε αυτό το συνέδριο των κόσμων, των πλανητών που συναντήθηκαν, ακριβώς, στον αστερισμό του Υδροχόου. Ήταν πραγματικά ένα μποτιλιάρισμα της ουράνιας κυκλοφορίας, μια συνάντηση των κόσμων. Υπήρξε μια έκλειψη του ήλιου και της σελήνης.

Εδώ και πολλά χρόνια μιλούσαμε γι’ αυτό το κοσμικό γεγονός και είχαμε δώσει μέχρι και την ώρα. Είχαμε βεβαιώσει με σύνεση ότι αυτό το γεγονός θα γινόταν στις 4 Φεβρουαρίου του 1962, μεταξύ 2 με 3 το απόγευμα. Γεγονός που συνέβη συγκεκριμένα.

Είχαμε 15 ή 20 χρόνια που λέγαμε το ίδιο. Όταν το γεγονός συνέβη, όταν το συμβάν έφτασε, σε κανέναν από τους Αδερφούς του Διεθνούς Γνωστικού Κινήματος δεν ήρθε σαν νέο. Μονάχα επιβεβαιώθηκε αυτό που είχαμε πει με τόση προσδοκία.

Μια σύνοδος των κόσμων, τέτοια όπως συνέβη σε αυτή την ημερομηνία και χρόνο, δεν γίνεται όλες τις μέρες, αλλά μόνο όταν ξεκινά μια νέα εποχή.

Έτσι λοιπόν, τα γεγονότα είναι γεγονότα και μπροστά στα γεγονότα πρέπει να υποτασσόμαστε. Αυτό δεν είναι όλο, από εκείνη την ημερομηνία κάτι ακόμα είναι να συμβεί.

Ήδη ξέρουμε ότι ο Υδροχόος κυβερνιέται από τον Κρόνο και τον Ουρανό και ότι είναι εντελώς επαναστατικός. Ο Κρόνος παρομοιάζεται στην αλχημεία σαν μαύρο κοράκι, η επιστροφή στο πρωτόγονο χάος, το πρωτότυπο. Ως προς τον Ουρανό, είναι τέλεια αποδεδειγμένο ότι είναι ανυπότακτος εκατό τοις εκατό, επαναστατικός, καταστροφικός.

Σ’ αυτό το ζήτημα που σχετίζεται με τα αστέρια, υπάρχουν γεγονότα, υπάρχουν συμβάντα που αξίζει ο κόπος να γνωρίζουμε. Έχουν ειπωθεί πολλά πάνω στην Αλκυόνα και αυτό μας καλεί να στοχαστούμε. Κάποια φορά, στους ανώτερους κόσμους, έπρεπε να κουβεντιάσουμε με αυτόν, εκτενώς. Τότε μπορέσαμε να αποδείξουμε ότι ναι, πραγματικά, είναι ένας Οπαδός της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας.

Πολλά ειπώθηκαν για την Αλκυόνα και παρατέθηκαν στον Κρισναμούρτι, σε κάποια μορφή τον συσχέτισαν με αυτό το αστέρι. Αυτό είναι βαθιά βαρυσήμαντο.

Η Αλκυόνα είναι ένας ήλιος αρκετά ενδιαφέρον. Γύρω από αυτόν τον ήλιο γυρίζουν άλλοι τέτοιοι ήλιοι. Λέγεται ότι ο ήλιος που μας φωτίζει είναι ο έβδομος ήλιος που γυρνά γύρω από την Αλκυόνα. Δεν θα το δεχτούν φυσικά οι σοφοί της επίσημης επιστήμης, αλλά οι εσωτεριστές δεν αγνοούμε την πραγματικότητα της σημασίας αυτού του μεγάλου ήλιου.

Υπάρχει μια μεγάλη κίνηση των κόσμων γύρω από την Αλκυόνα, είναι εφτά ήλιοι και κάθε ένας από αυτούς φωτίζει και δίνει ζωή στους πλανήτες και τους δορυφόρους που γυρίζουν στην αντίστοιχή του τροχιά. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως ο ήλιος που μας φωτίζει έχει την δική του ομάδα κόσμων, τους οποίους φωτίζει και δίνει ζωή.

Όταν κάποιος καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται τα ηλιακά συστήματα και πως αυτά γυρίζουν γύρω από τα κέντρα βαρύτητάς τους, τότε προχωρά πολύ πάνω στο έδαφος της γνώσης.

Οι Πλειάδες

Έχουν προαναφερθεί από τις Ιερές Γραφές, από τα Βιβλία και από πολλές διδασκαλίες εσωτερικού τύπου. Η Αλκυόνα είναι ακριβώς ο κύριος ήλιος των Πλειάδων και γύρω του έλκονται 7 ήλιοι, όντας ο δικός μας ήλιος ο έβδομος που γυρίζει γύρω από την Αλκυόνα. Κάθε ήλιος είναι το κέντρο ενός ηλιακού συστήματος και η Αλκυόνα είναι το κέντρο των 7 ηλιακών συστημάτων. Αυτό μας καλεί να συλλογιστούμε λιγάκι.

Θυμόμαστε τον Κρόνο με τα μεγάλα δαχτυλίδια του από πέτρα, μετεωρική άμμο και βράχους κλπ κλπ. Αυτά τα δαχτυλίδια, περιορίζονται αποκλειστικά στον Κρόνο. Επίσης είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η Αλκυόνα επίσης έχει τα δαχτυλίδια της. Αυτά τα ίδια είναι πολύ μεγαλύτερα από του Κρόνου και σε αντίθεση με αυτά του Κρόνου, που είναι φτιαγμένα από βράχους, μετεωρίτες, άμμο και υλικά από ευδιάκριτο είδος, αυτά της Αλκυόνας αναμφίβολα σχηματίζουν ένα μοναδικό σύνολο και είναι ραδιενεργά. Είναι φτιαγμένα από ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Αλλά σε τι τύπο ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων θέλω να αναφερθώ; Απλά, στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που προκαλούν την διάσπαση του ηλεκτρόνιου. Τα ηλεκτρόνια διασπασμένα ελευθερώνουν ενέργεια, ένα τύπο ενέργειας που μερικοί συγγραφείς ονομάζουν manasica. Αυτός ο όρος είναι σανσκριτικός και κατά κάποιον τρόπο σχετίζεται με τις κατώτερες πηγές (ενέργειας) ή κατώτερο νου, ή με τις ανώτερες πηγές ή ανώτερο νου.

Τέτοια ηλεκτρόνια ελευθερώνουν έναν τύπο ενέργειας άγνωστο. Αν το διανοητικό ζώο λανθασμένα ονομαζόμενο άνθρωπος μπορούσε να διασπάσει τα ηλεκτρόνια όπως διέσπασε το άτομο, προφανώς θα ήταν έτοιμο να προκαλέσει μια καταστροφή, που όχι μόνο θα επηρέαζε τον τρισδιαστατικό κόσμο του Ευκλείδη, αλλά ακόμα περισσότερο, θα επηρέαζε τις σεφιροτικές περιοχές του Hod, ή συγκινησιακό κόσμο, ή του Netzach, ή διανοητικό κόσμο, ή μέχρι τον Tiphereth, κόσμο των φυσικών αιτιών. Αυτές οι περιοχές θα υπέφεραν από μεγάλες ζημιές.

Εάν κάποιος τρελός από τους κατοίκους της Γης μπορούσε να διασπάσει το ηλεκτρόνιο, θα είχε μια διαφορετική ενέργεια από αυτή που προκαλεί η διάσπαση των ατόμων. Ενέργεια πολύ πιο τρομερή από την ενέργεια της βόμβας Η, ή κάποιο άλλο θανατηφόρο στοιχείο.

Ευτυχώς οι επιστήμονες ακόμα δεν είναι ικανοί να διασπάσουν τα ηλεκτρόνια και να επωφεληθούν την ενέργεια που είναι κλεισμένη σε αυτά.

Στην Αλκυόνα, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες τα ηλεκτρόνια είναι διασπασμένα, κατεστραμμένα. Ελευθερώνουν έναν τύπο ενέργειας άγνωστο, διαφορετικό από τις καθοδικές ακτίνες, ακτίνες Χ ή ακτίνες Ν.

Από εκεί, από το έτος 1974, τρεις αστροναύτες που έλκονταν γύρω από τη Γη από τη βαρύτητα, θα πληροφορήσουν για έναν τύπο ραδιενέργειας ή έναν τύπο άγνωστης ενέργειας, ανυποψίαστης από την επίσημη επιστήμη. Προφανώς, από το 1962, ακριβώς από τις 4 Φεβρουαρίου αυτού του έτους, ο πλανήτης μας Γη και γενικά όλο το ηλιακό σύστημα, είναι στο σημείο να μπει στα τρομερά δαχτυλίδια της Αλκυόνας.

Τέτοια δαχτυλίδια απλώνονται μερικά έτη φωτός, είναι απέραντα, τεράστια. Χωρίς αμφιβολία, σε μια δεδομένη στιγμή, το δικό μας ηλιακό σύστημα θα μπει στα δαχτυλίδια της Αλκυόνας. Αυτό που θα ακολουθήσει πολύ λίγοι το φαντάζονται. Εάν η Γη μπει πρώτη, έχει ειπωθεί από τον Paul Otto Hess, θα φαίνονται όλα σαν μια μεγάλη πυρκαγιά, σαν μια πραγματική εικονογραφική φωτιά από φώτα.

Εάν ήταν ο ήλιος πρώτος να μπει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει, τέτοια ραδιενέργεια θα αναμιγνυόταν με τις ηλιακές ακτίνες και εξ’ αιτίας αυτού θα υπήρχε σκοτάδι που θα διαρκούσε 110 ώρες, μετά από αυτό, όλα θα ομαλοποιούνταν και σε αντίθεση με το πρώτο, που όλα θα φαίνονταν σαν μια μεγάλη πυρκαγιά, σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση τα σκοτάδια θα τύλιγαν τη Γη. Αλλά στην πραγματικότητα δεν θα υπήρχαν σκοτάδια, γιατί όλα θα είναι πιτσιλισμένα με φώτα. Για να σας δώσω μια ιδέα, θα είναι σαν μια βροχή από αστέρια πάνω στην όψη της Γης. Μετά, όλα θα τείνουν να ομαλοποιηθούν. Από όλες τις απόψεις η Γη μας, χωμένη μέσα στα δαχτυλίδια της Αλκυόνας θα είναι παραδομένη σε μια πολύ ιδιαίτερη δόνηση.

Τα μόρια, που ήταν αυτά του σιδήρου, του φωσφόρου, του ασβεστίου, του χαλκού, του αζώτου, του κάρβουνου, της αμυλόκολλας κλπ κλπ θα είναι εντελώς μετατρεμμένα λόγω της ραδιενέργειας. Αυτό συνεπάγεται πως εσείς θα δείτε μια αλλαγή στην ύλη.

Νομίζουν οι επιστήμονες πως γνωρίζουν την ύλη, αλλά στην πραγματικότητα δεν την γνωρίζουν. Η γνώμη που έχουν πάνω στην ύλη, δεν είναι παρά μόνο αυτό, μια γνώμη και τίποτα άλλο. Η ύλη σαν ουσία είναι άγνωστη για τους φυσικούς.

Δεν λέω ότι η απλώς φυσική ύλη δεν μπορεί να απαλειφθεί, αλλά η ίδια η ουσία, αυτό το φημισμένο iliaster που μετά τη μεγάλη κοσμική νύχτα αναπαύεται ανάμεσα στα βαθιά σκοτάδια της αβύσσου ή του ατέλειωτου διαστήματος, αυτό δεν το γνωρίζουν οι μοντέρνοι επιστήμονες.

Τα άτομα προσφέρουν πολλές εκπλήξεις. Οι επιστήμονες τίποτα δεν ξέρουν για τα άτομα πριν την ύπαρξη και πολλά λιγότερα θα μπορούν να ξέρουν για τα άτομα όταν το σύμπαν πάψει να υπάρχει.

Τα άτομα προσφέρουν πολλές εκπλήξεις που ο επιστήμονας, πυρηνικός φυσικός, ούτε αμυδρά φαντάζεται. Τα άτομα φέρουν στο εσωτερικό τους αυτό που οι εβραίοι ονομάζουν πύρινο μόριο, hachin, ή πύρινες ψυχές. Αυτές οι πύρινες ψυχές είναι τρομερές, χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαν τα άτομα να εξελίσσονται στην ζωντανή δημιουργία της ύλης.

Έτσι, στην πραγματικότητα της αλήθειας, κανείς δεν γνωρίζει τις δυνάμεις, για παράδειγμα, μερικών κόκκων άμμου. Θα μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν γνωρίζει τις δυνάμεις που είναι εκεί κλεισμένες και για αυτό που είναι ικανά τα hachin ή πύρινες ψυχές που είναι κλεισμένα σε κάθε άτομο.

Οι μεγάλοι μάγοι της Ανατολής ξέρουν να δουλεύουν με αυτά τα πύρινα μόρια των ατόμων και στο χάος. Αυτά τα άτομα, ωθούμενα από τα πύρινα μόρια, προφανώς αναπτύσσουν δυνάμεις τρομερές που ούτε αμυδρά δεν υποπτεύονται οι μοντέρνοι επιστήμονες.

Μην εκπλήσσεστε λοιπόν με αυτό που λέω, ότι οι πύρινες ακτινοβολίες ή αναζωογονητικές ακτινοβολίες των ατόμων της Αλκυόνας, θα μεταβάλλουν τα μόρια της φύσης.

Αυτή η ακτινοβολία, τυλίγοντας τη Γη, θα είναι τρομερή, τόσο τρομερή, που δεν θα νυχτώσει για 2000 χρόνια. Όλη η Γη θα μείνει τυλιγμένη σε τέτοια ακτινοβολία και δεν θα χρειάζεται το φως του ήλιου για να μπορείς να βλέπεις. Αυτή η ακτινοβολία θα φωτίσει μέχρι και τις πιο βαθιές σπηλιές και για 2000 χρόνια δεν θα υπάρχει νύχτα, παρά μια μεγάλη μέρα συνεχόμενη, χωρίς νύχτα. Έτσι είναι γραμμένο και οι καλύτεροι σοφοί συμφωνούν με αυτό.

Προφανώς οι άντρες της επιστήμης δεν θα δεχτούν αυτό που εμείς επιβεβαιώνουμε με έμφαση σήμερα. Με κανέναν τρόπο δεν θα το δεχτούν γιατί δεν συμβαδίζει με τα επιστημονικά τους ταλέντα, αλλά αυτό είναι μια πραγματικότητα. Οι οργανισμοί όλων των όντων θα είναι τροποποιημένοι, το ίδιο και των φυτών, των ζώων, κλπ κλπ.

Πολλά φυτά που σήμερα δεν υπάρχουν, πολλά είδη ζώων των οποίων το σπέρμα βρίσκεται υπό λανθάνουσα κατάσταση στο βάθος των ωκεανών, ή στους βράχους, ή στα πιο απομακρυσμένα βουνά, θα ζωντανέψουν από την ακτινοβολία και σαν αποτέλεσμα ή πόρισμα, θα έρθουν στην ύπαρξη.

Αυτό το γεγονός συμβαίνει κάθε 10000 χρόνια. Έχει συμβεί πριν και θα ξανασυμβεί γιατί υποτάσσεται στην ουράνια κίνηση και αναγκαστικά το δικό μας ηλιακό σύστημα πρέπει να περάσει από τα δαχτυλίδια της Αλκυόνας.

Μερικοί θα μπορούσαν να πουν ότι η Αλκυόνα είναι πολύ μακριά, ότι σχετίζεται με μια Πλειάδα και ότι δεν έχει σχέση με το δικό μας ηλιακό σύστημα. Είναι πολύ ωραίο να μιλάμε έτσι, με άγνοια. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ήλιος που μας φωτίζει είναι μέρος της Αλκυόνας και είναι ο έβδομος. Σχετίζεται με ένα σύστημα από ήλιους που γυρίζει γύρω από την Αλκυόνα.

Το γεγονός που πριν αναφέραμε θα εξελιχθεί ή θα διαρκέσει 2000 χρόνια.

Η ακτινοβολία των δαχτυλιδιών της Αλκυόνας θα εξασκήσει μια ειδική επιρροή πάνω στην περιστροφή του δικού μας πλανήτη. Αυτό σημαίνει πως η ταχύτητα της περιστροφής πάνω στους άξονες θα γίνει πιο αργή και σαν συνέπεια ή πόρισμα, ο κόσμος μας θα συνεχίσει να γυρίζει γύρω από τον ήλιο αλλά με μια τροχιά πιο εκτεταμένη. Θα απομακρυνθεί λίγο πιο πολύ από το ηλιακό κέντρο.

Η καθετοποίηση των αξόνων του πλανήτη μας, σε σχέση με την εκλειπτική τροχιά, θα είναι ένα ειδικό γεγονός. Οι πόλοι θα ξεπαγώσουν, οφειλόμενο στην απόκλιση των αξόνων της Γης. Αυτό ήδη είναι επαληθευμένο. Σήμερα, ο μαγνητικός πόλος ήδη δεν συμπίπτει με τον γεωγραφικό πόλο. Με την τρομερή ακτινοβολία της Αλκυόνας, οι πόλοι θα επισπεύσουν την απόκλισή τους.

Είπε ο κόμης του Saint Germaine: «τα πρώτα που θα μεταβληθούν, θα είναι οι εποχές άνοιξη και καλοκαίρι». Γεγονός που μπορείτε να δείτε πραγματικά, αυτή η άνοιξη συνολικά κράτησε λιγότερο από την άνοιξη (του έτους 1977).

Στην καρδιά της άνοιξης έχουμε να υποφέρουμε κρύο. Επίσης το καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο, φαίνεται ότι οι εποχές τείνουν να εξαφανιστούν.

Οι πόλοι ξεπαγώνουν και με την ακτινοβολία της Αλκυόνας θα επισπευσθεί αυτή η διαδικασία. Οι πάγοι θα εισβάλλουν σε όλο το Βορά, όλο το Νότο, μόνο η ζώνη του ισημερινού θα είναι υποφερτή.

Έρχεται μια νέα εποχή παγετώνων!

Η Γη έχει ήδη υποφέρει άλλους παγετώνες πριν και έρχεται ένας νέος. Το κρύο που είχε πριν λίγο καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες ποτέ πριν δεν το είχαμε δει.

Πότε θα είναι που η δική μας Γη, ή καλύτερα θα λέγαμε το δικό μας ηλιακό σύστημα θα εισχωρήσει στα τρομερά δαχτυλίδια της Αλκυόνας;

Πότε θα είναι που θα αρχίσουμε να διασχίζουμε αυτό το δαχτυλίδι που κάθε 10000 χρόνια πρέπει να το διασχίσουμε;

Κανείς επιστήμονας δεν θα μπορούσε να το πει, πραγματικά είναι απρόβλεπτο. Αλλά από το 1962 βρίσκεται στο σημείο να μπει σε αυτά. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, ήδη μπαίνουμε στα δαχτυλίδια της Αλκυόνας.

Βασίζομαι στα γεγονότα, οι τρεις αστροναύτες που το 1974 βρίσκονταν σε τροχιά γύρω από τη Γη ήταν αυτοί που πληροφόρησαν για έναν περίεργο τύπο ακτινοβολίας.

Θα έρθει μια τρομερή αλλαγή στη φύση, αυτό είναι προφανές. Αλλά η αποθέωση θα πραγματοποιηθεί με την άφιξη του Ερκόλουμπους. Το γεγονός του Ερκόλουμπους προπορεύεται με την είσοδο του πλανήτη μας Γη στα δαχτυλίδια της Αλκυόνας. Θα είναι τότε που θα καταλάβουμε ότι η φυσική ύλη δεν είναι πάντα η ίδια.

Αν εσείς νομίζετε ότι η φυσική ύλη, αυτή που συνθέτει τον κόσμο μας, ήταν πάντα με τους ίδιους μαθηματικούς τύπους, είστε εντελώς λανθασμένοι. Ήταν διαφορετική στην πολική εποχή, στην υπερβόρεια, στην λεμουρία, στην ατλαντική και τώρα, διασχίζοντας τα δαχτυλίδια της Αλκυόνας, οι μαθηματικοί της τύποι θα αλλάξουν εντελώς.

Αποτέλεσμα: τα στοιχεία που σήμερα μπορούν να εξυπηρετούν για την ιατρική, πχ. τότε δεν θα εξυπηρετούν. Οι φόρμουλες που χρησιμοποιούμε για να φροντίζουμε τα λαχανικά, θα καταστούν περιττές. Οι συνταγές για τα ζώα θα μείνουν «εκτός μόδας», όπως λέγεται. Οι γνώσεις της σύγχρονης φυσικής θα είναι ο περίγελος όλου του κόσμου. Όλο αυτό που διδάσκεται στην τωρινή χημεία, μέσα σε λίγα χρόνια, με την είσοδο στην ακτινοβολία της Αλκυόνας θα καταστεί άχρηστο, γιατί ήδη η χημεία θα αλλάξει τύπους.

Μια φορά ακόμα αποδεικνύουμε το νόμο του εκκρεμούς.

Αρχίζουμε τον μεγάλο κύκλο των μεταμορφώσεων, που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 1962, μεταξύ 2 με 3 το απόγευμα, σε αντίθεση με αυτό που έλεγαν εκείνοι οι επίμονες. Εμείς βασιζόμαστε στα γεγονότα. Ποτέ δεν υπήρξε μια συγκέντρωση πιο μεγαλειώδης στον ουρανό, σαν αυτή της 4ης Φεβρουαρίου του 1962. Ούτε εκπλησσόμαστε λοιπόν, που από λεπτό σε λεπτό το ηλιακό μας σύστημα μπαίνει στα δαχτυλίδια της Αλκυόνας.

Πρέπει να προετοιμαστούμε κιόλας. Πολλοί δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στην ακτινοβολία και θα πεθάνουν.

Η φυσική ύλη θα γίνει πιο ραδιενεργή, πιο φωσφορίζουσα και αυτό θα αποτελέσει κατά κάποιον τρόπο βοήθεια για τη δουλειά μας. Είναι ξεκάθαρο πως εμείς πρέπει να διορθώνουμε την συμπεριφορά μας καθημερινά. Πρέπει να γίνουμε πιο στοχαστικοί, πιο προσεκτικοί με τις κριτικές μας αντιλήψεις και ιδιαίτερα πιο προσεκτικοί με τα αρνητικά μας συναισθήματα.

Στο χώρο της ψυχολογίας συναντούμε πολύ σύγχυση στους ανθρώπους. Όλος ο κόσμος είναι δυστυχής από τα αρνητικά συναισθήματα και αυτό είναι πολύ σοβαρό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο βλαβερό από την βαθιά εσωτερική ανάπτυξη των αρνητικών συναισθημάτων.

Όταν εσείς είστε κυριευμένοι από ένα αρνητικό συναίσθημα να εκφράζεστε γι’ αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα. Αν ένα αρνητικό συναίσθημα έχει έρθει, ένα αρνητικό συναίσθημα του φθόνου μας κατατρώγει μέχρι το μεδούλι των κοκάλων, εκφραζόμαστε για αυτό με τρόπο αρμονικό όχι για χάρη του φθόνου, αλλά για το καλό των ανθρώπων.

Αν ένα συναίσθημα του θυμού μας συγκλονίζει σε μια δεδομένη στιγμή, μιλάμε με μια θαυμάσια ηπιότητα και αντί να αισθανθούμε ενοχλημένοι από αυτό που μας έχει πληγώσει, μιλάμε καλά για αυτό που μας έχει προσβάλει. Έτσι δεν θα έχουμε πληγωθεί εσωτερικά.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να εκφράζεσαι καλά όταν έχεις ένα αρνητικό συναίσθημα, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Αν έχουμε ένα συναίσθημα θυμού γιατί κάποιος μας έχει ενοχλήσει, μιλάμε με αγάπη και καλά γι’ αυτόν που μας ενόχλησε.

Είναι ξεκάθαρο πως δεν πρέπει να μείνουμε στην επιφάνεια. Πρέπει να εξαλείψουμε αυτά τα ανεπιθύμητα ψυχικά στοιχεία που στιγμές στιγμές μας βγάζουν αρνητικό συναίσθημα, όπως του θυμού, του φθόνου, του μίσους, της λαγνείας, της υπερηφάνειας κλπ κλπ. Πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον αυτό, ενώ εξαλείφουμε το σύνολο που μας έχει βγάλει τα συναισθήματα. Έτσι δεν θα είμαστε πληγωμένοι.

Αναμφισβήτητα, αυτός ο κόσμος των 48 νόμων είναι στο σημείο να μπει στα δαχτυλίδια της Αλκυόνας. Όλος ο κόσμος δονείται από αρνητικά συναισθήματα και τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από αυτά.

Υπάρχουν βακτηρίδια, ιοί, γι’ αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Τα βακτηρίδια προκαλούν πολλές αρρώστιες, αυτό είναι αποδεδειγμένο στους δοκιμαστικούς σωλήνες. Ως προς τους παθογενείς ιούς, είναι απέραντα μικροί και γι’ αυτό πολύ βλαβεροί.

Βλέπουμε για παράδειγμα τον ιό του καρκίνου, που αν και μερικοί σκέφτονται ότι δεν θα καταφέρουν να τον απομονώσουν, πρέπει να πληροφορήσουμε ότι στο Ισραήλ έχει ήδη απομονωθεί. Δεν ξέρουμε με πιο όνομα βαπτίστηκε.

Εμείς το βαπτίζουμε με το όνομα του καρκινώματος και έχουμε μιλήσει εκτεταμένα γι’ αυτό. Είναι τόσο μικρό που χρειάζεται ένα ισχυρό μικροσκόπιο για να μπορέσεις να το μελετήσεις.

Εν πας περιπτώσει, οι ιοί, επειδή είναι τόσο μικροί, καταλήγουν πολύ επικίνδυνοι, πολύ μεταδοτικοί. Χωρίς αμφιβολία οι αρνητικοί άνθρωποι ή τα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο μεταδοτικά από τους ιούς και τα βακτηρίδια.

Αυτοί οι παραπονούμενοι άνθρωποι, γεμάτοι από φθόνο, που όλες τις ώρες είναι ενοχλημένοι, αυτοί οι άνθρωποι γεμάτοι από ασθένεια κάθε στιγμή, αυτοί οι άνθρωποι που έχουν σύμπλεγμα καταδίωξης, μαγεμένοι, που όλος ο κόσμος τους μισεί, είναι αρνητικοί και μολύνουν τις ομάδες, τους άλλους. Στην δική μας δουλειά, διαχωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους.

Αν δεν καταλαβαίνουν, αν αισθάνονται ενοχλημένοι και σκέφτονται ότι δεν τους αγαπούν, πλανώνται, τους αγαπούν και αποκτούν την εύνοια προσπαθώντας να γίνουν θετικοί, συμπαθητικοί, μαγνητικοί. Τους δίδεται η ευκαιρία με τις σπουδές μας, αλλά απομονώνονται κατά κάποιο τρόπο γιατί είναι επικίνδυνοι για τις ομάδες.

Ένα αρνητικό άτομο μπορεί να μολύνει άλλα αρνητικά άτομα και έτσι υπαγορεύει μια ομιλία μολυσματική σε χιλιάδες άτομα. Είναι πολύ επικίνδυνοι, χίλιες φορές πιο επικίνδυνοι από τους ιούς και τα βακτηρίδια.

Πρέπει να προσδιορίσουμε ποια είναι τα αρνητικά άτομα και ποια είναι τα αρνητικά συναισθήματα. Δεν αρκεί να πούμε ότι ο κύριος τάδε είναι αρνητικό άτομο, ή ο δείνα, όχι, πρέπει να προσδιορίσουμε ποίοι είναι οι αρνητικοί.

Αν ένα άτομο όλη την ημέρα φωνάζει, γκρινιάζει, κραυγάζει, θα είναι θετικό ή αρνητικό;

Αν ένα άτομο είναι εσωτεριστής και όλες τις ώρες αισθάνεται σαγηνεμένο, μαγεμένο και η ζωή του εξελίσσεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα είναι θετικό ή αρνητικό;

Αν ένα άτομο είναι τρομερά λάγνο και η ζωή του διαδικάζεται λόγω της λαγνείας, εάν είναι γεμάτο από απαίσια συναισθήματα και βλέπει σε κάθε άτομο του αντίθετου φύλλου μια σεξουαλική ευκαιρία, τι θα λέγαμε για αυτό το άτομο; Αν ένα βλέμμα του άλλου μπορούσε να τον διεγείρει και αυτό είναι αρκετό για να είναι όλες τις ώρες με την λαγνεία του, τι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε; Προφανώς πρόκειται για ένα αρνητικό άτομο, αυτό το άτομο θα μολύνει άλλα άτομα, είναι ξεκάθαρο.

Αν ένα άτομο λειτουργεί κάθε στιγμή με αρνητικά συναισθήματα, μολύνει όλο τον κόσμο.

Ο οξύθυμος, που όλες τις ώρες βροντά και αστράφτει, μολύνει τους άλλους με το θυμό του. Ένα άτομο που όλες τις ώρες αισθάνεται κυνηγημένο, είναι αρνητικό.

Μου έρχεται στη μνήμη η περίπτωση ενός φίλου μου, που είχε τη συνήθεια να βάζει τα χέρια του κάτω από τη ζώνη του παντελονιού. Ένα υποκείμενο τον πλησίασε με πιστόλι στα χέρια και του είπε:

-Τι έχετε μαζί μου;

Ο φίλος μου απάντησε: Τίποτα!

- Και γιατί έχετε τα χέρια έτσι;

- Είναι μια συνήθεια που έχω, κύριε. Απάντησε ο φίλος μου.

- Α, καλά, είπε ο άλλος, συγχωρέστε με, είναι που είμαι θυμωμένος.

Υπάρχει εκεί ένα παράδειγμα κάποιου αρνητικού που μολύνει όλο τον κόσμο. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να διαχωρίζονται από τις ομάδες, δεν ξέρουν ή δεν καταλαβαίνουν ότι είναι αρνητικοί. Πιστεύουν πως κανείς δεν τους αγαπά, αλλά τους αγαπούν. Είναι άτομα μολυσματικά και παρεμποδίζουν την βαθιά εσωτερική ανάπτυξη του Είναι. Υπάρχει εκεί το σοβαρό σημείο.

Είναι αναγκαίο εμείς ποτέ να μην αφεθούμε σε αρνητικά συναισθήματα, από ψυχολογική άποψη.

Σας έρχεται η επιθυμία να μπορείτε να επισκεφτείτε ή να μπείτε στις σεφιροτικές περιοχές του διαστήματος. Ένα πράγμα είναι να συλλάβουμε (σαν έννοια) ένα σεφιρότ και άλλο πράγμα είναι να διεισδύσουμε στην περιοχή του. Προφανώς τα σεφιρότ είναι ατομικά και εμείς σαν γνωστικοί πρέπει να διεισδύσουμε στο δέντρο της ζωής.

Πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχουν ξεχωριστές σεφιροτικές περιοχές στο διάστημα, να διεισδύσουμε σ’ αυτές είναι θαυμάσιο. Πως θα μπορούσαμε να μπούμε στην καβαλιστική περιοχή του Hod αν δεν έχουμε ένα ψυχολογικό σώμα;

Υπάρχουν ψυχολογικά ξεδιπλώματα. Τα διάφορα ψυχολογικά πρόσθετα, σε μια δεδομένη στιγμή, μπορούν να σχηματιστούν για να εισχωρήσουν στο σεφιρότ Hod. Αλλά θα ήταν μια είσοδος πολύ υποκειμενική, δεν θα είχε την ίδια αντικειμενικότητα όπως όταν θα είχε δημιουργηθεί το δεύτερο σώμα.

Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σώμα για αυτά τα συναισθήματα. Σε τι τύπο συναισθημάτων αναφέρομαι; Στα ανώτερα συναισθήματα. Τα κατώτερα συναισθήματα είναι εμπόδια για την εμπειρία του πραγματικού και για την πνευματική άνοδο του Είναι.

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δεύτερο σώμα για να μπούμε στην σεφιροτική περιοχή του Hod, είναι προφανές πως δεν πρέπει να ξοδεύουμε τις ενέργειές μας αδέξια, αφήνοντάς μας να γεμίσουμε από αρνητικά συναισθήματα, όπως της βίας, του μίσους, της ζήλιας, της υπερηφάνειας, ή παρόμοια.

Αν ξοδεύετε τις ενέργειές σας σε κατώτερα συναισθήματα, με τι ενέργεια θα δημιουργηθεί το ψυχολογικό σώμα; Με τι τρόπο αν τις ξοδεύετε;

Για να δημιουργηθεί το ψυχολογικό σώμα, είναι αναγκαίο να αποταμιεύουμε τις ενέργειες, για να εξερευνήσουμε μετά αυτές τις περιοχές του Hod (μας έχει λεχθεί ότι αυτές οι τεράστιες περιοχές κυβερνώνται από άφατα όντα, από ηλιακά όντα, πχ. Τους Beni-Elohim, τους γιους του Θεού που διαμένουν σε τέτοιες αχανής και ιερές περιοχές). Μόνο αυτός που αποταμιεύει την ενέργεια μπορεί να εισχωρήσει στα βάθη του Hod.

Στα μυστήρια της ζωής και του θανάτου, δεν θα ήταν δυνατόν να εισχωρήσουμε ή να έχουμε πρόσβαση χωρίς τον Καβαλιστικό Hod. Αυτό είναι προφανές.

Αρχίζουμε να αποταμιεύουμε ενέργεια. Όταν ένα αρνητικό συναίσθημα μας συγκλονίζει, αξίζει τον κόπο να γνωρίσουμε τι είδος ψυχολογικού πρόσθετου το έχει δημιουργήσει και μετά να το παρατηρήσουμε σε δράση, να το κατακτήσουμε με την τεχνική του διαλογισμού, για να διαλύσουμε αυτό το πρόσθετο. Αντιθέτως, πως θα το κάναμε;

Το πιο σοβαρό είναι πως τα αρνητικά συναισθήματα επιστρέφουν ψευδόμενα στον άνθρωπο. Το ψέμα δημιουργεί μια λανθασμένη σύνδεση, γιατί η ενέργεια του Αρχαίου των Ημερών, που ρέει αρμονικά και τέλεια δια μέσου των δέκα σεφιρότ της εβραϊκής καβάλας, μέχρι να φτάσει στον Μαλκούτ, τον βασιλιά, τον φυσικό άνθρωπο, ψυχοφυσικό, στον ψεύτη συνδέεται άσχημα. Αυτό δημιουργεί έναν εσκεμμένο διαμελισμό του νου του και σαν συνέπεια ξεπροβάλλει το ψέμα, δηλαδή, μια λανθασμένη σύνδεση.

Μπορείτε να είστε ψεύτες από ένα αρνητικό συναίσθημα, που σας κάνει συκοφάντες και ψεύτες, ή μπορείτε να είστε ψεύτες συνειδητά και με τη θέλησή σας. Σε κάθε περίπτωση είναι μια αρνητική σύνδεση του νου με τα ανώτερα κέντρα του Είναι. Δημιουργείται ένας διαμελισμός του νου με τα ανώτερα κέντρα του Είναι.

Πρέπει να λέτε την αλήθεια ό,τι κι αν γίνει και ας βγει ό,τι είναι να βγει. Να λέτε την αλήθεια και τίποτα περισσότερο από την αλήθεια, είναι η ωμή πραγματικότητα των γεγονότων.

Τα αρνητικά συναισθήματα επιστρέφουν ψευδόμενα στους ανθρώπους. Το κάρμα των ψευτών είναι η τερατομορφία. Παιδιά που γεννιούνται με δυο κεφάλια, παραμορφωμένα, είχαν συνδεθεί άσχημα με τα ανώτερα κέντρα του Είναι. Συνέπεια: έρχονται στην ύπαρξη με παραμορφωμένο σώμα. Υπάρχει εκεί το ψέμα. Πρέπει να δώσουμε πολύ προσοχή σ’ αυτή την ερώτηση.

Όταν έχουμε σχηματίσει ένα δεύτερο ψυχολογικό σώμα, που μας επιτρέπει να μπούμε στις σεφιροτικές περιοχές του Hod, μπορούμε να αποδείξουμε στον εαυτό μας αυτό που είναι το ψέμα, η απάτη.

Ο Μικαέλ λέγεται ότι είναι ο υπεύθυνος αυτού του σεφιρότ και είναι προφανές ότι αυτός ακτινοβολεί θαυμάσια σε αυτή την περιοχή.

Πως θα μπορούσαμε να εξερευνήσουμε αυτές τις περιοχές αν είμαστε ψεύτες, αν είμαστε θύματα των αρνητικών συναισθημάτων; Προφανώς είναι αδύνατον.

Πώς θα μπορούσαμε να εξερευνήσουμε τις περιοχές του Netzach, εάν δεν συνδεόμαστε σωστά με τα ανώτερα κέντρα του Είναι;

Για να εξερευνήσουμε την περιοχή του Netzach, χρειάζεται να έχουμε δημιουργήσει ένα ψυχολογικό νοητικό σώμα, αντιθέτως είναι αδύνατον.

Κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα ψυχολογικό σώμα αν αφήνεται στα αρνητικά συναισθήματα. Δεν θα είχε αρκετή ενέργεια για να μπορεί να δημιουργήσει έναν ατομικό νου, που θα επέτρεπε να εξερευνηθούν οι ψυχολογικές περιοχές του συμπαντικού νου.

Για να μπορέσουν να εξερευνηθούν οι περιοχές του Hod, ή του Netzach, χρειάζεται να μάθουμε να λέμε την αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να πει την αλήθεια όταν κυριεύεται από αρνητικά συναισθήματα.

Χρειάζεται να υπακούμε στον Πατέρα και εκείνοι που κυριεύονται από αρνητικά συναισθήματα δεν υπακούν στον Πατέρα. Ο Πατέρας είναι η Αλήθεια και τίποτα παραπάνω από την Αλήθεια. Για να υπακούμε στον Πατέρα, οι συνδέσεις πρέπει να είναι τέλειες.

Πρέπει κανείς να μάθει να συνδέεται με τον Πατέρα με αρμονικό τρόπο, σωστά. Αυτός που έχει καταφέρει να σχηματίσει το σώμα της συνειδητής θέλησης, προφανώς έχει μάθει να υπακούει στον Πατέρα.

Όλοι στο βάθος έχουμε τον Αρχαίο των Ημερών, έτσι όπως το ανέφερε ο Ben Hod Chain, μεγάλος καβαλιστής, αλλά είναι λίγοι εκείνοι που ξέρουν να υπακούν στον Αρχαίο των Ημερών. Κάποιος δεν μπορεί να υπακούσει στον Αρχαίο των Ημερών αν δεν έχει τη θέληση του Πατέρα.

Δεν πράττει την θέληση του Πατέρα όποιος ψεύδεται. Δεν πράττει την θέληση του Πατέρα, όποιος κυριεύεται από αρνητικά συναισθήματα.

Έτσι λοιπόν, αγαπητοί μου αδερφοί, είναι αναγκαίο να μάθουμε να εξερευνούμαστε, να αυτοπαρατηρούμαστε καλύτερα.

Πάμε λοιπόν να μπούμε τώρα σε μια θαυμαστή εποχή, η μεγάλη επιλογή έχει αρχίσει. Δεν θα χρησιμεύσει όλη η ανθρωπότητα που κατοικεί στην όψη της Γης σαν φυτώριο της μεγάλης μελλοντικής έκτης φυλής, που θα υπάρχει στον μελλοντικό κόσμο.

Άπαξ και η Γη μπει στα δαχτυλίδια της Αλκυόνας, θα αποδειχθεί όλο αυτό που εμείς, οι εργαζόμενοι στο Μεγάλο Έργο, έχουμε πει.

Το δέντρο της ζωής είναι η σπονδυλική στήλη. Το δέντρο της σοφίας είναι τα δέκα σεφιρότ, με των οποίων τα δημιουργικά είκοσι δύο μεγάλα αρκάνο, γράμματα, ήχους και νούμερα, ο Λόγος δημιούργησε το σύμπαν.

Από τον Ain Soph εκπηγάζει όλη η δημιουργία, αλλά η δημιουργία δεν είναι ίση, ούτε σε ουσία ούτε σε ικανότητα με τον Ain Soph. Η πρώτη απόρροια του Ain Soph είναι ο άφατος Αρχαίος των Ημερών που είναι το Είναι του Είναι μας, ο Πατέρας και η Μητέρα σε μας.

 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία