Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2006

Λόγος, Μάντραμ, Θεουργία - 1: Ο Λόγος




ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Γνωρίσαμε έναν άνθρωπο που ονομαζόταν Χουάν, ήταν ένας εξαίρετος Θεουργός. Γνώριζε να βγαίνει συνειδητά με Αστρικό Σώμα.

Μια νύχτα, πολύ ειρηνική, πολύ σιωπηλή, βρισκόμενος έξω από το φυσικό του σώμα, ο Χουάν επικαλέστηκε το Άγιο Πνεύμα….Αμέσως ένα θαυμάσιο πουλί, ένα λευκό περιστέρι, ανείπωτης λευκότητας, με κεφάλι αξιοσέβαστου γέροντα και μακριά λευκή γενειάδα, κατάλευκη, αιωρήθηκε μαγευτικά πάνω στο κεφάλι του Θεουργού. Έμεινε να κοιτάζει και να θαυμάζει αυτό το αμόλυντο περιστέρι, το τόσο μεγάλο και τόσο υπέροχο με το κεφάλι του αξιοσέβαστου γέροντα! Το λευκό περιστέρι κούρνιασε επάνω στους ώμους ενός φίλου του Χουάν και στο αυτί του ψιθύριζε σοφές συμβουλές. Μετά, το περιστέρι της άφατης λευκότητας, με το κεφάλι αξιοσέβαστου γέροντα, σταμάτησε μπροστά στον Χουάν. Γεμάτος έκσταση ο καλός μας μαθητής ρώτησε το Άγιο Πνεύμα.

Κύριε μου! Θεέ μου! Πες μου. Πως πηγαίνω; Πηγαίνω καλά;

Το λευκό περιστέρι παίρνοντας μία υπέροχη ανθρώπινη μορφή, μίλησε γεμάτο αγάπη.
Παιδί μου πηγαίνεις άσχημα!

Ο Χουάν έκπληκτος ξαναρώτησε:
Κύριε, πες μου γιατί πηγαίνω άσχημα;

Και το Άγιο Πνεύμα δήλωσε:
Εγώ είμαι που θεραπεύω κάποια από τις ασθενής σας, την ασθενή που είναι για σας βάρος· δεν είσαι εσύ αυτός που την θεραπεύει, είμαι εγώ αυτός που το κάνει, δίχως΄ άλλο…..Έχετε εισπράξει χρήματα. Αυτά τα χρήματα που δεχτήκατε, πρέπει να τα γυρίσετε πίσω! Σας τα έχουν δώσει με πολύ θυσία!

Ο Χουάν φοβισμένος απάντησε.
Κύριε εάν επιστρέψω αυτά τα χρήματα, τότε θα προχωρήσω καλά;

Ο αξιοσέβαστος γέροντας διαβεβαίωσε.
Ναι, τότε θα πηγαίνεις καλά, πολύ καλά!


ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ (ΜΠΙΝΑΧ)

Ο Χουάν αγκάλιασε τον αξιοσέβαστο γέροντα, γεμάτος άπειρη αγάπη.

Ο γέροντας ευλόγησε τον Χουάν και απομακρύνθηκε……Ο Θεουργός γνώρισε το δικό του Άγιο Πνεύμα. Γνώρισε ότι αυτός ήταν ο Μπινάχ, ο Τρίτος Λόγος!…..Αναμφισβήτητα κάθε ανθρώπινο ον έχει το δικό του λευκό και άφατο περιστέρι.

Ο Λόγος είναι η μονάδα τέλεια πολλαπλασιασμένη.
Το Άγιο Πνεύμα είναι ο Τρίτος Λόγος.
Η καταπληκτική δύναμη του Τρίτου Λόγου, ξεπηδά σε όλο το Σύμπαν.
Εμείς είμαστε δημιουργημένοι από τον Τρίτο Λόγο.


ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Το ανθρώπινο ον πρέπει να ελευθερώσει την ενέργεια του Τρίτου Λόγου, από τα δικά του σκοτεινά ζωώδη βάθη, για να τη κάνει να επιστρέψει μετατρεμμένη σε καθαρό χείμαρρο φωτιάς, προς τα μέσα και προς τα επάνω. Η Κουνταλίνη ανεβαίνει από το κεντρικό κανάλι του νωτιαίου μυελού μέχρι να φτάσει στην κορυφή του κεφαλιού. Αυτή είναι η δημιουργική ενέργεια του Τρίτου Λόγου !


Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ (ΤΣΟΚΜΑΧ)

Μια άλλη νύχτα, ο Χουάν εγκατέλειψε το φυσικό του σώμα. Βγήκε με αστρικό σώμα! Βρισκόμενος έξω από το σώμα του, αφού απογυμνώθηκε από όλα τα οχήματά του, από τα επτά του σώματα…….Αυτό είναι δυνατόν να συμβεί μόνον μέσω υπέρτατης έκστασης.

Ο Χουάν κινιόταν σε αυτή τη Δεύτερη μεσολαβητική Αρχή, γνωστή από τους Καβαλλιστές σαν Τσομάχ. Αυτή είναι ο Δεύτερος Λόγος, η τέλεια πολλαπλή μονάδα.


ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΗΣΗ ΒΕΝΟΥΣΤΑ

Σε αυτήν την κατάσταση της υπέρτατης μακαριότητας, ο Χουάν πήρε το θάρρος να εξετάσει εκείνη την Μύηση Βενούστα την οποίαν ο Θεϊκός Διδάσκαλος δέχτηκε στον Ιορδάνη. Το αποτέλεσμα ήταν θαυμάσιο, έξοχο……Ο Χουάν είδε τον εαυτό του να μετατρέπεται σε Ιησού Χριστό. Ένιωσε ότι είναι ο Ιησούς Χριστός! Και πλησίασε μπροστά στον Βαπτιστή και μπήκε σε έναν υπέροχο Ναό. Ο Ναός ήταν τοποθετημένος στις όχθες του Ιορδάνη …..Ήταν ο Ναός του Βαπτιστή! Ο Χουάν ο οποίος είχε μετατραπεί σε Ιησού Χριστό, πλησίασε, τότε μπροστά στον Βαπτιστή. Αυτός ο μεγάλος Πρόδρομος διέταξε τον Χουάν να βγάλει τον Χιτώνα του. Ο Χουάν υπάκουσε ….και ένοιωσε, απόλυτα σίγουρος ότι είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός! Δεν υπήρχε σε αυτόν καμία αμφιβολία!

Ο Βαπτιστής ήταν περιβεβλημένος με τον Ιερατικό του Χιτώνα. Άνοιξε ένα είδος γραφείου, μέσα στο οποίο είχε τα Ιερατικά βάζα. Ήταν αυτό του λαδιού και του κρασιού. Ο Βαπτιστής πήρε μια φιάλη με ελαιόλαδο και διέταξε τον Χουάν, ο οποίος είχε μετατραπεί σε Ιησού, να περάσει στο εσωτερικό του Ιερού. Εκεί μέσα τον μύρωσε με καθαρό λάδι και ράντισε νερό επάνω στο κεφάλι του. Σε αυτό το λεπτό, μπήκε μέσα του ο Ιησούς, ακριβώς από τον Αδένα Πινεάλ, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο ανώτερο μέρος του κεφαλιού. Ο Απαστράπτων Δράκος της Σοφίας, ο εσώτερος Χριστός. Και σε αυτή την στιγμή ακτινοβόλησαν στο άπειρο διάστημα ο Ήλιος του Πατέρα (Ο Πρώτος Λόγος), ο Ήλιος του Υιού (Ο Δεύτερος Λόγος), και ο Ήλιος του Αγίου Πνεύματος (Ο Τρίτος Λόγος).


ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

Εκείνη η υπέροχη ανεκδήλωτη Θεότητα, εκείνος ο εσώτερος Χριστός, έλαμπε με απέραντη και απόλυτη λευκότητα μέσα στα εσωτερικά οχήματα του Ιησού. Μετά ο Ιερέας διέταξε τον Ιησού να καθίσει σε μία ειδική πολυθρόνα. Και από εκείνη την στιγμή, ο Ιησούς ονομάστηκε Ιησούς Χριστός!

Όταν ο Χουάν επέστρεψε από παρόμοια κατάσταση βαθιάς έκστασης, κατάλαβε ότι στον κόσμο του Δεύτερου Λόγου, στον κόσμο του Χριστού, δεν υπάρχει η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ούτε η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ούτε το ΕΓΩ. Στον κόσμο του Κυρίου, όλοι είμαστε απολύτως Ένα!…..
Ο κόσμος του Δεύτερου Λόγου είναι ο κεντρικός Ήλιος.


Ο ΓΗΡΑΙΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ

Μια άλλη νύχτα, βαθιά, σιωπηλή…….ο Χουάν εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή της μετάβασης μεταξύ αγρύπνιας και ύπνου. Σηκώθηκε από το κρεβάτι του και το αποτέλεσμα ήταν το ξεδίπλωμα. Ο Χουάν με αστρικό σώμα, κινιόταν χαρούμενος και ευτυχής! Ξαφνικά, ένιωσε να έλκεται προς τον Νότιο Πόλο, προς την Ήπειρο της Ανταρκτικής. Ο Χουάν επιπλέοντας μαγευτικά στο Αστρικό επίπεδο, έφθασε προς τις περιοχές των παγετώνων του Νοτίου Πόλου. Και όταν ο Θεουργός ύψωσε τα μάτια του στο άπειρο, είδε να λάμπει ένα αστέρι πλήρους δόξας. Εκείνο το αστέρι φεγγοβολούσε εξαίσια! Ο Χουάν ένιωσε μέσα στην συνείδηση του ότι εκείνο το αστέρι τον καλούσε και, επιπλέοντας στο διάστημα, έφτασε κοντά του. Και είδε ότι το αστέρι ήταν ο Γηραιός των Ημερών, ο Πατέρας που είναι στο κρυφό, ο δικός του Αξιοσέβαστος Γέροντας!…..

Αληθινά ο κάθε ένας από εμάς έχει στο βάθος της συνείδησής του έναν αξιοσέβαστο γέροντα: Αυτός είναι ο Πρώτος Λόγος. Οι Καβαλλιστές τον ονομάζουν ΚΕΤΤΕΡ.

Ο καλός γέροντας εισήλθε στην ψυχή του Χουάν, και αυτός αισθάνθηκε μεταμορφωμένος. Και είδε να περιβάλλεται από μία απέραντη αύρα με την οποία σκεπάστηκε ολόκληρη η Πλανητική σφαίρα….. Ταξιδεύοντας ο Θεουργός, αισθάνθηκε να ρίχνεται σε μία ευτυχία η οποία είναι αδύνατον να περιγραφεί με λόγια.

Όταν ο Χουάν επανήλθε στο φυσικό του σώμα, κατάλαβε ότι στον κόσμο του Πρώτου Λόγου δεν υπάρχει επίσης η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ούτε η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ούτε κανενός είδους ΕΓΩ, ανώτερο η κατώτερο.


ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΚΤΩ

Ο Απαστράπτων Δράκος της Σοφίας είναι η κορώνα της ζωής, είναι εκείνη η ακτίνα από την οποίαν πηγάζει ο ΕΣΩΤΕΡΟΣ, η μονάδα. Ο Απαστράπτων Δράκος της Σοφίας είναι Τρισυπόστατος

Ο Χουάν είχε διαβάσει ότι η Τριάδα μέσω της Μονάδας, σχημάτιζε το Άγιο Τέσσερα, το ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟΝ. Ωστόσο, παρ` όλο που το είχε διαβάσει, δεν το είχε καταλάβει ολοκληρωτικά. Μόνος είχε ανακαλύψει, με την κατανόηση αυτό που είναι η Τριάδα` αλλά χρειαζόταν κάτι περισσότερο! Έπρεπε να κατανοήσει αυτό το Άγιο Τέσσερα!……


Ο ΑΪΝ ΣΟΦ

Και μία άλλη νύχτα ο Χουάν, γεμάτος έκσταση, εγκατέλειψε κάθε επιθυμία, κάθε σκέψη, κάθε βούληση, κάθε συνείδηση, κάθε ιδεολογία και κάθε προκατάληψη και σαν μία πνοή, εγκατέλειψε το φυσικό του σώμα……από τον Αδένα Πινεάλ. Τότε κατάλαβε ότι αυτός ο ίδιος, μετατράπηκε σε ένα άτομο λευκό, άσπιλο, άφατο, ΘΕΪΚΌ! Αυτό το άτομο είναι ο ΑΪΝ ΣΟΦ.

Από αυτό το άφατο άτομο πηγάζουν ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Όταν θα φτάσει η μεγάλη κοσμική νύχτα, ο Απαστράπτων Δράκος της Σοφίας του κάθε ανθρώπου θα απορροφηθεί μέσα στο ΑΪΝ ΣΟΦ……. Εκεί η Τριάδα θα απορροφηθεί μέσα στην μονάδα! Εκεί στο Άγιο Οκτώ, στο ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟΝ των Καβαλλιστών!


ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΪΝ ΣΟΦ

Ο Χουάν, σε αυτή την κατάσταση της έκστασης, κατάλαβε ότι κάθε ένας από εμάς είναι ένα αστέρι του Απείρου Διαστήματος, ένα άτομο πολύ Θεϊκό, άφατο και απόλυτο του αφηρημένου διαστήματος.

Ξαφνικά, ο Χουάν αντιλήφθηκε εκεί, μέσα στο βάθος του διαστήματος να αστράφτει ένας Θεϊκός Ναός. Ο Χουάν μπήκε από τις πόρτες του Ιερού χώρου. Και στο εσωτερικό του Ναού συναντήθηκαν μερικοί Γνωστικοί Αρχιεπίσκοποι. Ο Χουάν συμβουλεύτηκε κάποιον από αυτούς, τον ρώτησε κάτι: Ήθελε να γνωρίσει την ημερομηνία της κοσμικής του μύησης. Το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό και η απάντηση ακριβής. Αργότερα, συζήτησε για μερικά άλλα θέματα του πεπρωμένου των ανθρώπων και κάτι για το δικό του πεπρωμένο. Και ο μεγάλος Γνωστικός Αρχιεπίσκοπος, ο αξιοσέβαστος Άγιος Γέροντας απάντησε:

-Για μας όλες οι δραστηριότητες του ανθρώπινου νου είναι όπως η δραστηριότητα του ορυκτού βασιλείου για σας. Όταν εξετάζουμε τον ανθρώπινο νου, είναι όπως θα εξετάζαμε ένα ορυκτό.

Ο Χουάν έμεινε τρομερά έκπληκτος. Αληθινά, αυτά τα Είναι τα οποία ζουν στον κόσμο του ΑΪΝ ΣΟΦ, έχουν ανυψωθεί για μας πιο πέρα από κάθε κατανόηση. Αυτά τα Είναι δεν ανήκουν πλέον στο ανθρώπινο βασίλειο, ούτε ακόμα τουλάχιστον στο βασίλειο των Αγγέλων, Σεραφείμ ή Χερουβίμ!

Ένας φίλος μας, σχετικά με τα προηγούμενα, μας έθεσε την εξής ερώτηση:


ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ

-Εάν αυτά τα ανώτερα και άφατα Είναι ζουν όπως είπαμε στο Αφηρημένο των ανώτερων κόσμων, είναι σε αδυναμία να μας καταλαβαίνουν, βυθισμένοι στον στοχασμό της δικής τους Θεϊκής ατμόσφαιρας και είναι σε απόλυτη αδυναμία να κατεβαίνουν σε εμάς τους ανθρώπους, αφού η υλική τους υπόσταση δεν συνδυάζεται με την δική μας.


ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΝΑΙ

Τότε πήραμε την ακόλουθη απάντηση για τον φίλο μας:

-Σίγουρα, κάθε τι ζει στο στοιχείο του. Τα ψάρια, ζουν στο νερό, τα πουλιά στον αέρα, οι άνθρωποι και τα ζώα της ξηράς στον φλοιό της γης. Στην φωτιά, κατοικούν οι Σαλαμάνδρες. Στην Άβυσσο υπάρχουν οι σκοτεινοί και στα ανώτερα επίπεδα της συνείδησης, οι Θεϊκές Ιεραρχίες!…Ναι, στους άφατους κόσμους η ανθρώπινη Μονάδα υπήρξε μυρμήγκι, ήταν ερπετό, ήταν πουλί, ήταν τετράποδο…Θα ήταν αδύνατον να ξαναγίνει μυρμήγκι, ερπετό, πουλί, τετράποδο… Ήδη ο άνθρωπος έκανε αυτήν την πορεία και δεν μπορεί να οπισθοχωρήσει!….Έτσι τα άφατα Είναι του κόσμου του ΑΪΝ ΣΟΦ, επίσης δεν μπορούν να οπισθοχωρήσουν, ούτε να επιστρέψουν στην ανθρώπινη κατάσταση! Θα ήταν αυτό σαν να μπορούσαν οι άνθρωποι να ξαναγίνουν μυρμήγκια…Αν και, πότε-πότε κατεβαίνουν από αυτήν την ανώτερη περιοχή μερικά από αυτά τα Είναι του φωτός, για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Αυτοί είναι οι μεγάλοι ΑΒΑΤΑΡΕΣ, οι μεγάλοι μεταρρυθμιστές, των οποίων οι ψυχές, μέσα από τους αιώνες έχουν επαγρυπνήσει για την ανθρωπότητα. Εκ των πραγμάτων δεν είμαστε εγκαταλειμμένοι. Εδώ στον Γήινο κόσμο βρίσκεται η Μεγάλη Λευκή Στοά με πολλούς Δασκάλους οι οποίοι εργάζονται για το καλό της ανθρωπότητας.


ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΗ

Υπάρχει μια σπουδαία εργασία: Να ενσαρκώσουμε τον Λόγο μέσα σε μας τους ίδιους.

Το επείγον είναι να πραγματοποιηθεί η μύηση Βενούστα….Και ας γίνει κατανοητό ότι το πρόβλημα είναι εντελώς Σεξουαλικό!

Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, (χρειάζεται να ξυπνήσει την Κουνταλίνη), έχει ανάγκη να ξυπνήσει την Κουνταλίνη! Πρέπει να επιστρέψει η δημιουργική ενέργεια προς τα μέσα και προς τα επάνω!….Όταν η δημιουργική ενέργεια φθάσει στο Αιθερικό, μετατρέπεται στο ένδυμα των γάμων της ψυχής. Και όταν φτάσει στο Αστρικό σώμα, ξυπνούν τα Τσάκρας και το υποκείμενο, ο σπουδαστής μετατρέπεται σε αληθινό Θεουργό. Και όταν αυτή η ενέργεια φτάσει στο νοητικό σώμα, ξυπνούν οι δυνάμεις του Νου. Έτσι είναι πως ο ανθρώπινος νους μετατρέπεται σε Χριστικό Νου!

Και όταν η δημιουργική ενέργεια ανέβει στο Αιτιατό σώμα, ή Μάνας της Θεοσοφίας, η ανθρώπινη θέληση μετατρέπεται σε ΧΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ. Και όταν ανέβει στο σώμα της συνείδησης (Βουδικό σώμα) παράγεται η ΧΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ……Και αν η δημιουργική ενέργεια του Τρίτου Λόγου ανέλθει μέχρι τον Εσώτερο, γινόμαστε δημιουργικοί Θεοί! Και είμαστε έτοιμοι για να ενσαρκώσουμε τον ΧΡΙΣΤΟ!….. Έτσι είναι πως ο Λόγος ενσαρκώνεται.

Και για να το πετύχουμε αυτό το μυστικό κλειδί είναι το ΑΡΚΑΝΟ Α.Ζ.Φ. Στην ένωση του φαλλού και της μήτρας, βρίσκεται το κλειδί του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ,της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!….Και το σημαντικό είναι να μην εκσπερματώνετε την οντότητα του σπέρματος: ΤΟ ENS SEMINIS!

Έτσι πραγματοποιείται η σεξουαλική μετατροπή. Έτσι ξυπνά η Κουνταλίνη! Οι φλόγες του Νωτιαίου μυελού είναι Θεϊκές. Οι φλόγες της καρδιάς είναι Χριστικές. Και στο μέτωπο απαστράπτουν οι ακτίνες του Πατέρα!

Από αυτό πρέπει να εξαχνωθούν οι σεξουαλικές ενέργειες μέχρι την καρδιά! Και αυτή είναι ο Δεύτερος Λόγος, ο εσώτερος Χριστός! Αυτό που είναι ΕΠΑΝΩ πρέπει να εισέλθει σε αυτό που είναι ΚΑΤΩ, για να επιστρέψει αυτό το Κάτω στους κόσμους του Μεγάλου Φωτός. Πρέπει κάποιος να εργάζεται με την πρώτη ύλη του Μεγάλου Έργου, αλλά να εξαχνίζει αυτήν τη πρώτη ύλη, αυτό το Χριστικό σπέρμα, μέχρι τη καρδιά, για να μπορέσει αργότερα να ανυψωθεί η δημιουργική ενέργεια του Τρίτου Λόγου προς τα επάνω, προς τους κόσμους του Μεγάλου Φωτός.

Μόνον έτσι θα τα καταφέρει ο Θεουργός!

 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία