Κυριακή, Ιανουαρίου 03, 2010

Μυητική προετοιμασία - 17

Η εσωτερική πειθαρχία είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτη. Μερικοί, φανατικά αφοσιωμένοι του Πνευματισμού του Υδροχόου, διαπράττουν τα πιο φριχτά εγκλήματα μέσα στο νου τους, εν τούτοις αν υποψιαστούν κάτι κακό σε κάποιον άλλον, κυνικά αποδίδουν αυτά τα συναισθήματα ως ειδοποιήσεις από τον Εσώτερο τους. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο είναι πως συκοφαντούν τα άτομα και ύστερα λένε: «Ο Εσώτερός μου, μου λέει τα πάντα». Όταν θυμώνουν, φωνάζουν: «Δεν είμαι θυμωμένος! Αυτό που νιώθω είναι δυνατές διαισθητικές ωθήσεις από τον Εσώτερο μου». Έτσι, αποδίδουν κάθε διεστραμμένη ιδέα, κάθε διεστραμμένη σκέψη, ως ωθήσεις από τον Εσωτερικό τους Θεό.

Τέτοια άτομα συγχέουν την διαίσθηση με την μοχθηρία, και την φωνή της Σιωπής με την φωνή του Σατανά. Εμείς οι Γνωστικοί δηλώνουμε πως η φωνή της Σιωπής ποτέ δεν εκστομίζει θηριωδίες, γιατί είναι τέλεια, από την άλλη η φωνή του Σατανά πάντα βγάζει διεστραμμένους λόγους.

Μέσα στην άβυσσο, οι Μαύροι μάγοι υιοθετούν την μορφή των φίλων μας, και ύστερα λένε και κάνουν φριχτά πράγματα μπροστά στους Μυημένους. Έτσι, αν οι Μυημένοι αφήσουν τον εαυτό τους να ξεγελαστεί από εκείνες τις σκοτεινές οντότητες, γίνονται συκοφάντες των άλλων. Η δυσφήμηση είναι χειρότερη από την κλοπή!

Οι συκοφάντες μυημένοι βυθίζονται στην άβυσσο. Οι συκοφάντες μυημένοι χάνουν τους βαθμούς τους και τις μυήσεις τους, με άλλα λόγια, πέφτουν.

Μερικοί από εκείνους τους Μυημένους, που στις μακρινές εποχές ήταν δαίμονες της αβύσσου, τώρα είναι θαυμάσιοι, δεν αφήνουν πλέον τον εαυτό τους να παραπλανηθεί από τις σκοτεινές οντότητες, γνωρίζουν με εξαιρετικό τρόπο πως συμπεριφέρονται οι δαίμονες. Αυτού του τύπου οι Μυημένοι δεν μπορούν να ξεγελαστούν από καμία σκοτεινή οντότητα, καθώς γνωρίζουν τι είναι η άβυσσος. Η εξειδίκευσή τους είναι βαθιά σε αυτήν την περιοχή, γνωρίζουν πολύ καλά το Δέντρο της Επιστήμης του Καλού και του Κακού.

Εν τούτοις, οι Μυημένοι οι οποίοι στους αρχαίους καιρούς δεν γνώρισαν την άβυσσο, τώρα έγιναν αφελή θύματα των σκοτεινών οντοτήτων. Τέτοιοι Μυημένοι εύκολα παραπλανούνται από τους σκοτεινούς. Αυτοί είναι οι μυημένοι οι οποίοι γίνονται συκοφάντες των συνανθρώπων τους. Αυτοί είναι οι μυημένοι που κραυγάζουν εναντίον άλλων και πέφτουν στην άβυσσο.

Για να γίνουμε όπως οι Θεοί, πρέπει να γνωρίσουμε ολοκληρωτικά το Δέντρο της Επιστήμης του Καλού και του Κακού.


- Απόσπασμα, από το βιβλίο "Τα Μεγάλα Μυστήρια" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor)



 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία