Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

Μυητική προετοιμασία - 19

Η ασυνείδητη κατάσταση πολλών Θεόσοφων, Ροδόσταυρων και Πνευματιστών του Υδροχόου είναι αξιοθρήνητη, μας λυπεί να τους βλέπουμε να συζητάνε και να λογομαχούνε για πράγματα για τα οποία δεν έχουνε συνείδηση. Μιλάνε για το κάρμα, εν τούτοις δεν έχουν ποτέ συζητήσει με έναν Δάσκαλο του Κάρμα. Διανοητικά συζητάνε για το Σύμπαν, εν τούτοις δε γνωρίζουν πως να ταξιδεύουν συνειδητά με το Αστρικό Σώμα. Δεν έχουν ποτέ προσωπικά συζητήσει με έναν Άγγελο. Αυτοί μόνο λογομαχούν γιατί έχουν διαβάσει, αυτό είναι όλο. Παρόλα αυτά, το πιο κρίσιμο πράγμα είναι πως πιστεύουν πως γνωρίζουν.

Άθλια άτομα... πόσο φουσκωμένοι με υπερηφάνεια είναι... είναι άξιοι λύπησης.

Έχουμε γνωρίσει παντοδύναμους, φωτισμένους Δασκάλους οι οποίοι ποτέ δεν έχουν διαβάσει ένα βιβλίο. Από την άλλη, γνωρίσαμε επίσης μεγάλους άνδρες, μορφωμένους, πνευματικά αφοσιωμένους οι οποίοι είναι πλήρως αγνοούντες, εν τούτοις είναι πολύ φουσκωμένοι με υπερηφάνεια. Για να τους φτάσουν, υπάρχουν οι γυναίκες πνευματικά αφοσιωμένες οι οποίες έχουν διαβάσει πολύ και είναι ακόμα χειρότερες, είναι γεμάτες με μια τρομακτική ματαιοδοξία. Είναι αξιοθρήνητο να τους βλέπεις, πως μιλάνε, πως λογομαχούνε για πράγματα που δεν έχουν δει ποτέ. Μιλάνε για την μετενσάρκωση, εν τούτοις δεν θυμούνται τις προηγούμενες υπάρξεις τους. Μιλάνε για το κάρμα, εν τούτοις δεν έχουν ποτέ επισκεφτεί το Δικαστήριο του Κάρμα. Μιλάνε για κοσμογονία, εν τούτοις ποτέ δεν έχουν συνειδητά παραβρεθεί με το Αστρικό Σώμα στην αυγή ενός κόσμου που σχηματίζεται. Μιλάνε με εξουσία για εκείνο που δεν έχουν ποτέ δει, και ύστερα, φουσκωμένες με υπερηφάνεια, κάθονται στις άνετες πολυθρόνες τους μέσα στα καθιστικά τους. Συνήθως, αυτές οι πνευματικά αφοσιωμένες καταλήγουν να λατρεύουν «εξαίσιους», με μακριές γενειάδες και μακριά μαλλιά απατεώνες.



Όταν αυτές οι πνευματικά αφοσιωμένες ασχολούνται με τον πνευματισμό, καταλήγουν πιστεύοντας πως είναι διάσημες μετενσαρκώσεις, όλες γίνονται Μαρίες Αντουανέτες, ή Ιωάννες της Λωρραίνης, ή Μαρίες Μαγδαληνές, ούτε μια από αυτές θέλει να είναι ασήμαντη, όλες θέλουν να είναι «μεγαλειώδεις».



Ωστόσο, οι αυθεντικά φωτισμένες Δασκάλες ποτέ δεν πηγαίνουν εδώ και εκεί καυχούμενες για αυτό.

Οι αληθινοί μαθητές και Δάσκαλοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως να ταξιδεύουν συνειδητά με το Αστρικό τους Σώμα. Οι αφοσιωμένοι και αφοσιωμένες που θυμούνται τις προηγούμενες υπάρξεις τους και μπορούν να παρευρίσκονται Αστρικά στους ναούς του μυστηρίου, είναι αληθινά φωτισμένα όντα, εν τούτοις ποτέ δεν πηγαίνουν εδώ και εκεί καυχούμενοι για αυτό, αυτοί είναι εκείνοι που πραγματικά γνωρίζουν.


- Απόσπασμα, από το βιβλίο "Τα Μεγάλα Μυστήρια" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor)



 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία