Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

Μυητική προετοιμασία - 20

Εκείνοι που γνωρίζουν πως να προβάλουν συνειδητά τον εαυτό τους στο Αστρικό σώμα, εκείνοι που γνωρίζουν πως να κανονίσουν τις διαπραγματεύσεις τους στα δικαστήρια του Κάρμα, εκείνοι που απευθείας λαμβάνουν διδασκαλίες μέσα στους ναούς του μυστηρίου, εκείνοι που θυμούνται τις προηγούμενες υπάρξεις τους, είναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν εσωτερισμό, ακόμα και αν ποτέ δεν έχουν διαβάσει ένα βιβλίο αποκρυφισμού. Ναι, αυτά είναι τα άτομα που αληθινά γνωρίζουν εσωτερισμό ακόμα και αν μέσα στον κόσμο, δεν είναι τίποτα παρά άθλιοι αγράμματοι, ακόμα και αν δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλοί μάγειρες ή απολίτιστοι Ινδιάνοι.

Γνωρίσαμε δύο παντοδύναμα φωτισμένα όντα, που ήταν απολύτως αγράμματα. Το ένα ήταν ένας απολίτιστος Ινδιάνος (ένας Μάμα) στη Λα Σιέρρα Νεβάδα της Σάντα Μάρτα (Κολομβία). Το άλλο ήταν η παντοδύναμη Γκουρού Λιτελάντες, μια μεγάλη Δασκάλα της Καρμικής Δικαιοσύνης. Αυτοί οι δύο μυημένοι απολαμβάνουν το προνόμιο να έχουν συνεχή Συνείδηση. Σε παρόμοιες προνομιακές καταστάσεις, αυτοί οι δύο μυημένοι έχουν διδασκαλίες που ποτέ δεν θα μπορούσαν να γραφούν, γιατί αν ήταν να γραφούν, μια τέτοια γνώση θα βεβηλωνόταν.

Οι μεγάλοι διανοητικοί, που γνώρισαν αυτούς τους δύο Γκουρού, τους κοίταξαν με αποστροφή γιατί αυτοί οι μυημένοι δεν μιλούσαν σαν παπαγάλοι, γιατί δεν ήταν γεμάτοι με υποκρισία, γιατί δεν ήταν διανοητικοί, γιατί ποτέ δεν πήγαιναν εδώ και εκεί καυχούμενοι για τα εσωτερικά τους ζητήματα.

Παρόλα αυτά, έχουμε γνωρίσει άλλους οι οποίοι έχουν σποραδικά μόνο, με άλλα λόγια, από καιρό σε καιρό, αφυπνίσει συνείδηση, αυτού του τύπου οι αφοσιωμένοι δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλούς αρχάριους σε αυτά τα θέματα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να κατέχει κανείς Συνεχή Συνείδηση στο Αστρικό επίπεδο. Για αυτόν τον λόγο έχουμε παραδώσει ασκήσεις και κλειδιά σε αυτό το βιβλίο.

Επομένως, όποιος δεν γνωρίζει πως να προβάλει Συνειδητά τον εαυτό του στο Αστρικό σώμα, δεν γνωρίζει αποκρυφισμό, ακόμα και αν έχει τον «33ο κοινωνικό βαθμό της Μασονίας», ακόμα και αν είναι αφοσιωμένοι του Υδροχόου, ακόμα και αν ονομάζονται Θεόσοφοι ή ακόμα και αν αυτο-προκρίνουν τον εαυτό τους ως έναν Ροδόσταυρο Ιππότη.

Το να διαβάζει κανείς βιβλία αποκρυφισμού ή επιδέξια να σχηματίζει θεωρίες πάνω σε αυτόν, αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε, εν τούτοις, το να αποκτήσει η συνείδηση μας επίγνωση της απόκρυφης σοφίας είναι κάτι διαφορετικό, για να το κάνει αυτό κάποιος απαιτείται να μελετήσει την αληθινή απόκρυφη σοφία μέσα στους εσωτερικούς κόσμους.

Ξανά, όποιος δεν γνωρίζει πως να προβάλει Συνειδητά τον εαυτό του στο Αστρικό σώμα, δεν γνωρίζει αποκρυφισμό.


- Απόσπασμα, από το βιβλίο "Τα Μεγάλα Μυστήρια" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor)



 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία