Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2011

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ζευγάρι

ΕΡ. Είναι δυνατόν ένα ζευγάρι το οποίο εργάζεται στην αλχημεία να είναι μαζί εδώ στο τρισδιάστατο επίπεδο, αλλά να μην είναι παντρεμένο στα άλλα επίπεδα;

ΑΠ. Η πλειοψηφία των ζευγαριών που βλέπουμε είναι παντρεμένα μόνο στον τρισδιάστατο κόσμο. Δε φαίνονται να είναι παντρεμένα στις άλλες διαστάσεις. Αυτά τα ζευγάρια είναι καρμικά, και σχηματίστηκαν μόνο μέσα από τη λαγνεία και τίποτα άλλο, αλλά δε φαίνεται να ανήκουν ο ένας στον άλλον εσωτερικά. Εν τούτοις, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό το οποίο πρέπει να λάβουμε υπόψη μας αυτή τη στιγμή. Τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να φανούν μόνο στις εσωτερικές διαστάσεις αλλά όταν αρχίζουν να εργάζονται με τους τρεις παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης, τότε αρχίζουν να εμφανίζονται σε όλες τις διαστάσεις ή ανώτερους κόσμους ως ζευγάρια, αυτό το δημιουργούμε εδώ και τώρα μέσα από την εσωτερική εργασία.

ΕΡ. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω που μόλις είπατε, ρωτάμε ξανά αξιοσέβαστε δάσκαλε. Τί είναι οι δίδυμες ψυχές;

ΑΠ. Οι δίδυμες ψυχές είναι εκείνα τα ζευγάρια που, όταν βρίσκουν ο ένας τον άλλον, μπορούν να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά και μπορούν να πραγματώσουν τους εαυτούς τους.

ΕΡ. Αυτό σημαίνει πως οι δίδυμες ψυχές, μιλώντας στο επίπεδο των ζευγαριών, είναι ένα γεγονός;

ΑΠ. Ναί, είναι ένα γεγονός! Ποιός θα διαφωνήσει με αυτό; Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, είναι ένα γεγονός! Εν τούτοις, σε αυτό το σημείο διαφώνησα με το Δάσκαλο Σαμαέλ, για ένα γράμμα που είχε λάβει. Πιστεύω ήρθε από την Κόστα Ρίκα. Ένα άτομο του έστειλε μια εικόνα μιας γυναίκας, ρωτώντας αν εκείνη ήταν η "δίδυμη ψυχή" του και αν θα έπρεπε να την παντρευτεί.

Τότε ο Δάσκαλος Σαμαέλ μου έδωσε το γράμμα να το διαβάσω και μου είπε, "Διάβασε το γράμμα και δώσε μου μια απάντηση." Έριξα μόνο μια ματιά στο γράμμα, είδα την εισαγωγή και την ερώτηση που έθετε εκείνο το άτομο. Σηκώθηκα και είπα, "Άκουσε Δάσκαλε, δε μπορώ να συνεχίσω με αυτήν την ερώτηση για τις δίδυμες ψυχές."

Με αυτόν τον τρόπο απάντησα. Τότε ο Δάσκαλος σηκώθηκε, και με πολύ ενεργητικό τρόπο με ρώτησε, "Υπάρχουν ή όχι;" εγώ απάντησα, "Δε διαφωνώ με αυτό. Για εμένα υπάρχουν και είναι ένα γεγονός, αλλά τί θα κερδίσω αν βρω τη δίδυμη ψυχή μου, αν η δίδυμη ψυχή μου είναι μια λεγεώνα από εγώ και εγώ μια άλλη λεγεώνα; Μπορούν δύο λεγεώνες να ζήσουν μαζί;" Τότε εκείνος απάντησε, "Όχι, δε μπορούν να ζήσουν μαζί."

Εγώ είπα: "Για εμένα οι πραγματικές δίδυμες ψυχές είναι ένας άντρας και μια γυναίκα που πραγματικά αφιερώνονται στην εργασία με τους τρεις παράγοντες, στην εξάλειψη του εγώ. Τότε, μέσα από την εξάλειψη του εγώ, έρχεται Αγάπη, Κατανόηση και Ειρήνη. Είναι ή δεν είναι έτσι;"

Ο Δάσκαλος απάντησε, "Έχεις δίκιο, Joaco, έτσι είναι."

ΕΡ. Πώς μπορεί κανείς να εννοήσει το γεγονός ότι είναι ο Μεγάλος Νόμος αυτός που δίνει τον σύζυγο στον κάθε άνθρωπο;

ΑΠ. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός αληθινού ανθρώπου και μιας απομίμησης του ανθρώπου, όπως είμαστε εμείς. Σε εμάς, σαν διαβόλους, μας δίνουν μια διαβόλισσα. Αυτό από μια σκοπιά, από μιαν άλλη έχουν κάνει μεγάλη κερδοσκοπία και σχόλια πάνω στις «δίδυμες ψυχές». Πραγματικά αυτό που χρειάζεται σ’ έναν Γνωστικό είναι μια Γνωστική που δέχεται και ασκεί τους τρεις παράγοντες. Όταν ένα ζευγάρι αρχίζει να δουλεύει με τους τρεις παράγοντες, τότε έρχεται η αγάπη και η κατανόηση, τότε γεννιέται η αληθινή αγάπη. Έτσι λοιπόν για μένα «το μισό πορτοκάλι» είναι μια γυναίκα που δουλεύει με τους τρεις παράγοντες της επανάστασης της Συνείδησης. Πραγματικά δεν είναι ότι μας τη δίνουν, αλλά εμείς θα την κάνουμε.

ΕΡ. Δηλαδή δάσκαλε, αν θέλουμε πραγματικά να μπούμε στον μυητικό δρόμο πρέπει να παντρευτούμε αναγκαστικά;

ΑΠ. Προφανώς ναι. Όλος ο κόσμος... Τώρα, ο πραγματικός γάμος μπρος στις ιεραρχίες είναι ένα ζευγάρι που ξέρει να μεταβάλλει τις ενέργειες του, δεν είναι η λειτουργία που κάνουμε στον φυσικό κόσμο, αυτές οι λειτουργίες χρησιμεύουν μόνο για να συμπληρώνουμε τους όρους των νόμων της γης, με την κοινωνία που λένε, όμως μπροστά στον θεό μπορείτε να παντρευτείτε επτά φορές στον φυσικό κόσμο και σε όσες εκκλησίες έχετε όρεξη. Όμως αν δεν είστε αγνοί δεν αξίζετε φράγκο εκεί πάνω. Τότε να γίνει κατανοητό ότι είναι η αγνότητα αυτή την όποια μετράνε και ζυγίζουν. Έτσι λοιπόν ο αληθινός γάμος μπροστά στην Λευκή Αδελφότητα είναι ένα αγνό ζευγάρι που δουλεύει μεταβάλλοντας τις σεξουαλικές λειτουργίες του κόσμου, εκεί δεν αξίζουμε τίποτα αν δεν δουλεύουμε σωστά με την αγνότητα, διότι είναι αυτή η αληθινή λειτουργία και η αληθινή βάπτισή μας.

ΕΡ. Υπάρχει κανένας τρόπος για να γνωρίσει κανείς εάν ο σύντροφος ή η σύντροφος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος εκείνος που αντιστοιχεί στον κάθε έναν από εμάς;

ΑΠ. Πάνω σε αυτό έχουν γίνει πολλά. Στην πραγματικότητα, μου αρέσει να ξεκαθαρίζω τα πράγματα.

Αυτό το «των δίδυμων ψυχών που μας αντιστοιχεί λόγω ζωδίων» κλπ, είναι μηχανικοί νόμοι. Τι θα πει «αυτή η γυναίκα μου ταιριάζει λόγω του ζωδίου»; Αυτοί είναι μηχανικοί νόμοι της φύσης. Ο Γνωστικός ή η Γνωστική υπερβαίνουν τους μηχανικούς νόμους. Αρκεί η γυναίκα κι’ εμείς να δεχόμαστε την δουλειά, τους τρεις παράγοντες, και όλο το υπόλοιπο εξαρτάται από την δουλειά. Έχουν ειπωθεί πολλά για τις δίδυμες ψυχές, και για να πούμε αλήθεια είναι πολύ εσωτερικές. Ας υποθέσουμε ότι είναι εξωτερικές και ένας συναντιέται με την δίδυμη ψυχή του, μιλώντας για το τρισδιάστατο μέρος όπως το πιστεύει ο κόσμος, ποιοι θα παντρευτούν; Είναι δύο λεγεώνες, έτσι δεν είναι; Τότε μεταξύ δύο λεγεώνων πως μπορεί να υπάρχει κατανόηση, αγάπη και ειρήνη; Δεν μπορεί να υπάρχει, Έτσι δεν είναι; Είναι λεγεώνες.

ΕΡ. Όμως χρειάζεται να αισθανθούμε κάτι για τον άντρα ή για την γυναίκα για να παντρευτούμε;

ΑΠ. Βέβαια. Οι δίδυμες ψυχές είναι η Θεϊκή ψυχή και η ανθρώπινη ψυχή, έτσι δεν είναι; κι αυτό που υπάρχει εδώ (το φυσικό) μπορούμε να το ονομάσουμε μια συγγένεια. Όμως οποιοσδήποτε άντρας ή γυναίκα που αρχίζουν να δουλεύουν, φτάνουν στην κατανόηση, στην αγάπη και στην ειρήνη, σύμφωνα με την δουλειά τους. Για αυτό εξαρτάται όλο από εμάς, τα ζώδια είναι μηχανικοί νόμοι και τους μηχανικούς νόμους πρέπει να τους ξεπεράσουμε με την δουλειά, έτσι μένουν ξεπερασμένοι.

Η χειρομαντεία είναι μια επιστήμη, όμως δεν δέχεται την επανάσταση της Συνείδησης, σφάλλει, δεν είναι ακριβής. Ο βιορυθμός είναι επίσης ένας μηχανικός νόμος, σφάλλει। Το Ταρώ σφάλλει.

- από συνεντεύξεις του Δ. Ραβολού

 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία