Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2006

Μυητική προετοιμασία - 1

Ο μαθητής που θέλει να εισέλθει στο ευθύ, στενό και δύσκολο μονοπάτι που μας οδηγεί στο Φως, πρέπει να αποσυρθεί από όλα τα πνευματικά σχολεία. Αυτά τα σχολεία είναι γεμάτα από «εξαίσια εγκλήματα». Αυτά τα σχολεία είναι χρυσά κλουβιά γεμάτα με «πολύ όμορφες δηλητηριώδεις οχιές». Η μυστικιστική κακία είναι πολύ άφθονη σε αυτά τα σχολεία.

Κάτω από το κάλυμμα της θεϊκής φράσης «Οικουμενική Αδελφότητα», τα χειρότερα εγκλήματα που είναι καταγραμμένα στον ποινικό κώδικα έχουν διαπραχθεί.

Είναι θλιβερό για εμάς να το δηλώνουμε αυτό, αλλά η αδιαφορία για το έγκλημα είναι επίσης ένα έγκλημα. Είναι τόσο κακό να είναι κανείς σιωπηλός όταν πρέπει να μιλήσει όσο και να μιλάει όταν πρέπει να είναι σιωπηλός. Θα θέλαμε να μέναμε σιωπηλοί, εν τούτοις κάποιος δεν πληρώνει κάρμα μόνο για τα διεφθαρμένα πράγματα που έκανε, αλλά επίσης και για τα καλά πράγματα που άφησε να μην γίνουν όταν αυτά θα μπορούσαν να είχαν γίνει.

Επομένως, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί για αυτό εδώ. Αγαπάμε την ανθρωπότητα πάρα πολύ, έτσι χρειάζεται να επισημάνουμε το έγκλημα, να αγγίξουμε την πληγή με το δάχτυλο ώστε να μην πέσουμε στο έγκλημα να είμαστε αδιάφοροι για το έγκλημα. Αν δεν λέγαμε αυτά τα πράγματα θα βάζαμε ένα φριχτό κάρμα (το κάρμα των συνενόχων και των δειλών) στους εαυτούς μας. Έτσι, η αλήθεια, αν και σκληρή, είναι ο καλύτερος φίλος.

Όλα τα πνευματικά σχολεία, αδελφότητες και στοές, είναι απολαυστικοί κήποι μέσα στους οποίους ξεχωρίζουν φωλιές από επικίνδυνες οχιές και δηλητηριώδη λουλούδια γεμάτα από άρωμα. Ανείπωτες γοητείες που μας οδηγούν στην Άβυσσο, όπως επίσης και θαυμάσιες θεωρίες που μπορούν να μας οδηγήσουν στα πρόθυρα της καταστροφής, και γλυκά χαμόγελα που μας κρατούν σε δυσμένεια υπάρχουν μέσα σε αυτά τα σχολεία, στα οποία οι πιστοί τους είναι γεμάτοι από υποκρισία και φανατισμό. Πραγματικά, το όπιο των θεωριών είναι πιο επικίνδυνο και από τον θάνατο.

Οι «πνευματικά αφοσιωμένοι», αγκαλιάζονται με το ένα χέρι και με το άλλο μαχαιρώνουν τον άλλο στην πλάτη, με το αιχμηρό μαχαίρι της προδοσίας.

Οι «πνευματικά αφοσιωμένοι», πάντα καλύπτουν την χειρότερη κακία τους με χαμόγελα και πολύ γλυκά λόγια. Δεν έχουμε την πρόθεση να κατακρίνουμε κανένα άτομο συγκεκριμένα γιατί αυτό είναι λάθος, για αυτό μιλάμε με έναν γενικό τρόπο για το καλό του Μεγάλου Έργου του Πατέρα.

Έχουμε γνωρίσει απαίσιες περιπτώσεις, π.χ. γνωρίσαμε την περίπτωση κάποιου υποκριτή Φαρισαίου ο οποίος νόμιζε τον εαυτό του για τον Ιησού Χριστό, ίδρυσε μια αδελφότητα Μαύρης Μαγείας και αργότερα ισχυρίστηκε πως συνάσπιζε όλα τα σχολεία, αδελφότητες, σέκτες, δόγματα και στοές σε μια οικουμενική αδελφότητα, και αυτός ήταν το κέντρο όλου αυτού, φυσικά. Γνωρίσαμε σχετικά με ένα άλλο άτομο που πήρε το όνομα του Κ.Χ. ώστε να δηλώσει πως ήταν ένας Αβατάρας, και θα επανενώσει όλα τα σχολεία κάτω από το σκήπτρο του. Όλοι αυτοί οι τύποι καιροσκοπικών ατόμων, τείνουν να ιδρύουν μαύρες στοές, κάτω από το κάλυμμα της όμορφης φράσης «Οικουμενική Αδελφότητα».

Δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί σχετικά με αυτό, γιατί η αδιαφορία για το έγκλημα είναι επίσης έγκλημα. Σχεδόν όλοι οι «πνευματικά αφοσιωμένοι», έχουν ολοκληρωτικά παραλύσει από το δικό τους διανοητικό, σχεδόν όλοι από αυτούς παραμένουν παγωμένοι με τις θεωρίες του πνευματισμού του δέκατου ενάτου αιώνα, και γεμάτοι με υπερηφάνεια, φόβο και αλαζονεία, απορρίπτουν τη μυστική διδασκαλία του Κυρίου μας του Χριστού.

Επομένως, συμβουλεύουμε τους μαθητές μας να είναι πολύ προσεκτικοί, είναι καλύτερο να αποσύρεται κανείς από αυτού του τύπου των ευγενικών κύριων, γιατί είναι επικίνδυνοι και παραπλανητές. Οποιοσδήποτε προδίδει τον Χριστό πέφτει μέσα στην Άβυσσο.

«Σε αυτούς τους καιρούς, πολλοί ψεύτικοι Χριστοί εμφανίζονται, και αυτοί που συσχετίζονται με αυτούς διαπράττουν το έγκλημα της υψηλής προδοσίας»

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο αρχηγός όλων των ψυχών, αυτός ο μεγάλος Δάσκαλος ζει στο ανατολικό Θιβέτ.

Μην ξεχνάτε πως το έγκλημα κρύβεται μέσα στο λιβάνι της προσευχής, ναι, το έγκλημα είναι κρυμμένο μέσα στο μείγμα των αρωμάτων και των λιτανειών. Οι ψεύτικοι Χριστοί έχουν εξαίσιο παρουσιαστικό.

Το να δηλώνει κανείς πως «αυτό είναι καλό» ή «αυτό είναι κακό», είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο το να έχει κανείς Συνείδηση του καλού από το κακό και του κακού από το καλό είναι πολύ δύσκολο.

Οι μαύρες στοές είναι γεμάτες με ειλικρινείς αλλά λανθασμένα άτομα, η άβυσσος είναι γεμάτη με άτομα με πολύ καλές προθέσεις.

Όταν εισερχόμαστε στο αληθινό μονοπάτι της Μύησης, τότε όλοι οι «πνευματικά αφοσιωμένοι» στρέφονται εναντίον μας. Ο Χριστός σταυρώθηκε από τους πνευματιστές της εποχής του.

Πολλοί εισέρχονται στο μονοπάτι και μετά από αυτό δεν θέλουν να συνεχίσουν άλλο να εργάζονται ώστε να εκπληρώσουν τις ανάγκες κάθε καλού πολίτη. Αυτά άθλια όντα αμελούν τα καθήκοντά τους απέναντι στην οικογένεια τους, στον κόσμο και στους ίδιους τους, τους εαυτούς.

Έχουμε ακούσει αυτούς να λένε φράσεις όπως: «Τα λεφτά είναι ματαιότητα», «Αυτός ο κόσμος είναι Μάγια (ψευδαίσθηση)», «Δεν ενδιαφέρομαι άλλο για τα πράγματα αυτού του κόσμου», κτλ. Έτσι είναι πως αυτοί οι άθλιοι μαθητές αποτυγχάνουν, διότι δε γνωρίζουν πως να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους. Έτσι είναι πως αυτοί οι μαθητές του δρόμου προχωρούν μακριά από την μύηση, ακριβώς γιατί δε γνωρίζουν πως να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ως απλοί πολίτες.

Οι μαθητές μας τώρα θα καταλάβουν γιατί δηλώνουμε, πως το έγκλημα κρύβεται επίσης μέσα στο λιβάνι της προσευχής.

Αυτός ο οποίος εισέρχεται στο μονοπάτι, πρέπει να είναι πρώτα από όλων ένας υποδειγματικός σύζυγος, ένας υποδειγματικός πατέρας/μητέρα, ένα υποδειγματικό παιδί, ένας πρότυπος πολίτης, ένας έξοχος ανιψιός/ανιψιά και ένας πατριαρχικός παππούς/γιαγιά, κτλ.

Αυτός ο οποίος δεν γνωρίζει πως να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του ως ένας απλός πολίτης, δεν μπορεί να βαδίζει στο μονοπάτι των μεγάλων μυστηρίων.

Πολλοί μαθητές ξεχνούν τους καλούς τρόπους ενός ειλικρινή και έντιμου ευγενικού κυρίου/κυρίας και γίνονται αληθινά ανεύθυνοι και ακόμα και επικίνδυνα άτομα.

Άτομα που ποτέ δεν είχαν κλέψει γίνονται κλέφτες βιβλίων και χρημάτων όταν εισέρχονται στο μονοπάτι. Οι νεότεροι αφοσιωμένοι που εισέρχονται στο πνευματικό μονοπάτι κλέβουν βιβλία ή τα δανείζονται και ποτέ δεν τα επιστρέφουν, κτλ. Άλλοι κλέβουν τους μαθητές τους, δανείζονται λεφτά από αυτούς και μετά από αυτό τα κλέβουν, κτλ.

Κάτω από την σκιά της λέξης «αδελφότητα», διαπράττονται όλα τα εγκλήματα που αναφέρονται στον ποινικό κώδικα. Υπάρχουν αυτοί που παίρνουν τα λεφτά των άλλων και ισχυρίζονται πως τα λεφτά προορίζονται για καλές πράξεις. Υπάρχουν αυτοί που κάνουν κριτική σε αυτούς που εργάζονται, υποθέτοντας πως όλα είναι ματαιότητα, κτλ.

Έτσι είναι πως οι μαθητές κλείνουν το μονοπάτι, που οδηγεί στα μεγάλα μυστήρια, στον εαυτό τους.

Πάνω στο μονοπάτι, υπάρχουν πολλοί πιστοί που διαπράττουν μοιχεία, δικαιολογώντας τον εαυτό τους λέγοντας φράσεις όπως αυτές, «Η σύζυγος μου είναι ανεπίδεκτη στις πνευματικές διδασκαλίες», «Ο άλλος σύντροφός μου συμφωνεί με τις ιδέες μου», «Η άλλη είναι πνευματική, και είναι η μόνη με την οποία μπορώ να εξασκώ σεξουαλική μαγεία ώστε να πετύχω βαθιά εσωτερική πραγμάτωση», κτλ., και άλλες χίλιες μυστικιστικές φράσεις. Έτσι είναι πως οι μοιχοί κλείνουν τις πόρτες του ναού για τον εαυτό τους.

Πολλοί θαυμαστές του μονοπατιού, χρησιμοποιούν τη σεξουαλική μαγεία ως μια πρόφαση, για να γοητεύσουν πολλές αφελείς μαθήτριες. Έτσι είναι πως αυτοί οι μυστικιστικές μοιχοί αποσύρονται από τον βωμό της μύησης και πέφτουν στην άβυσσο.

Η σεξουαλική μαγεία μπορεί να εξασκηθεί μόνο μεταξύ συζύγων σε νόμιμα ιδρυμένα σπίτια.

Πολλοί μαθητές κλέβουν την σύζυγο του γείτονα ισχυριζόμενοι πως ο νόμος του κάρμα το διέταξε. Όλα αυτά τα εγκλήματα οδήγησαν χιλιάδες «πνευματικά αφοσιωμένους» στην άβυσσο.

Όταν πήγαμε σε μια συγκεκριμένη χώρα για να εκπληρώσουμε μια αποστολή, μας επιτέθηκαν κάποια συγκεκριμένα πνευματικά στοιχεία που μας επισκέφτηκαν ώστε να κριτικάρουν τα βιβλία μας, και να μας δώσουν επιτακτικές διαταγές και να μας προσβάλουν μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Στην συνηθισμένη ζωή, κανένας σωστός κύριος ή κυρία δεν θα τολμούσε να μπει στο σπίτι κάποιου άλλου ώστε να δώσει διαταγές και να προσβάλει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, γιατί θα έβρισκαν τον εαυτό τους μπλεγμένο σε μια ποινική σκηνή και με ένα πρόβλημα με την αστυνομία.

Δυστυχώς, οι θαυμαστές του μονοπατιού πέφτουν σε αυτές τις καταστάσεις, της τρομερής ανευθυνότητας.

Κάποιοι ακόμα εγκαταλείπουν και τους πιο βασικούς νόμους της αστικής ζωής και τριγυρίζουν στους δρόμους με τα ρούχα τους λερωμένα και μέσα στην πιο ολοκληρωτική ακαταστασία, και ως πρόφαση καυχιούνται πως είναι πνευματικοί και περιφρονούν τις ματαιότητες του κόσμου. Ωστόσο, αυτό καλείται εκφυλισμός. Έτσι είναι πως, με την απαισιόδοξη θέση τους, οι «πιστοί του μονοπατιού» διώχνουν μακριά πολλά άτομα από αυτό.

Πρέπει να ντυνόμαστε πάντα με ένα αξιοπρεπές στυλ, όχι λόγω υπερηφάνειας ή κενοδοξίας, αλλά απλώς από σεβασμό για τον γείτονά μας.

Το σύστημα για να πετύχουμε βαθιά εσωτερική Αυτοπραγμάτωση, δεν έχει τίποτα να κάνει με το να αφήνουμε την γενειάδα ή τα μαλλιά μας να μεγαλώνουν ή να γυρνάμε βρώμικοι στους δρόμους.

«Αυτός που επιθυμεί να φτάσει στην Αυτοπραγμάτωση πρέπει να ξεκινήσει με το να είναι ένας έντιμος και αξιοπρεπής σωστός κύριος»

Αυτός που επιθυμεί να φτάσει στην Αυτοπραγμάτωση, πρέπει να εξασκεί την σεξουαλική μαγεία και να βαδίζει το μονοπάτι της πιο τέλειας αγιότητας.

Μέσα στα περισσότερα πνευματικά σχολεία, οι πιστοί κακολογούνε τους συνανθρώπους τους και μαλώνουν σαν παπαγάλοι. Αυτό δεν είναι σωστό. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει κανέναν, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος.

Ο Χριστός μάς το είπε ήδη, «Μη κρίνετε για να μη κριθείτε. Επειδή, με όποια κρίση κρίνετε, θα κριθείτε. Και με όποιο μέτρο μετράτε, θα αντιμετρηθεί σε σας...» (Ματθαίος 7:1-2).

Έτσι, δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τα ελαττώματα του γείτονα. Το κουτσομπολιό και η συκοφαντία έχουν γεμίσει τον κόσμο με πόνο και δυστυχία. Η δυσφήμηση, είναι χειρότερη από την κλοπή.

- Απόσπασμα, από το βιβλίο "Τα Μεγάλα Μυστήρια" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor)



Επόμενο >

 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία