Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2009

Μυητική προετοιμασία - 13

Οι Γνωστικοί μαθητές μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τους απατεώνες. Στην Κολομβία, στη Νότιο Αμερική το 1956, ο Αρχηγός της Αρχαίας Ροδοσταυρικής Αδελφότητας ισχυρίστηκε πως ένας άντρας με το όνομα Bhekpati Sinda ήταν ένας μεγάλος Δάσκαλος από την Ινδία, ένας μαθητής του Γκάντι και χιλιάδες ακόμα ψέματα του ίδιου τύπου.

Σε εκείνο τον καιρό, όλοι οι πνευματιστές της Κολομβίας γονάτισαν μπροστά σε αυτόν τον κύριο και ένας φανατικός από την πόλη του Κάλι της Κολομβίας, έτρωγε ακόμα και τα απομεινάρια από το φαγητό που έτρωγε αυτός ο κύριος. Ευτυχώς, ευφυή άτομα ποτέ δεν λείπουν από την εικόνα, έτσι, συνέβη σε έναν από τους μαθητές μας να ρωτήσει τον «λατρευτό» απατεώνα για την διεύθυνσή του στην Ινδία. Έτσι, εκείνος ο απατεώνας του έδωσε την διεύθυνση του Γιόγκι Σιβανάντα.

Υπάρχει ένα κοινό ρητό που λέει: «Το ψέμα ενός τσαρλατάνου πέφτει πιο γρήγορα από την ταχύτητα της βαρύτητας».Έτσι, η απάντηση (την οποία κρατώ στα αρχεία μου) στο γράμμα του μαθητή μας, το οποίο είχε σταλεί σε εκείνη την διεύθυνση, δηλώνει τα ακόλουθα:

Δρ. Kattan Umaña Tamines.

Κάλι, Κολομβία, Ν. Α.

Λατρευτό και Αθάνατο Είναι,

Χαιρετισμοί και λατρείες!

Σχετικά με το ευχάριστο γράμμα και προσάρτημά σας, μέσα από αυτό σας ενημερώνουμε για το δικό σας καλό, πως ο κύριος Bhekpati Sinda, αναφερόμενος στο γράμμα σας, δεν έχει καμία σύνδεση με τις δραστηριότητες της Εταιρείας Πνευματική Ζωή με οποιοδήποτε τρόπο και είναι τελείως άγνωστος σε εμένα. Ο κόσμος είναι επαρκώς πλατύς ώστε να περιέχει όλους τους τύπους ατόμων. Ο ευφυής ή σοφός πρέπει να διακρίνει μέσα και μπροστά από τον εαυτό του προς τον δικό του στόχο, τον δικό του εαυτό, καθώς παράλληλα να ερευνά και για την απελευθέρωση άλλων.

Ο Πνευματικός Δρόμος ονομάζεται ακριβώς «Ο Δρόμος της Κόψης του Ξυραφιού», ο οποίος είναι γεμάτος με εμπόδια τόσο από μέσα όσο και από έξω. Μπες μέσα στην σιωπή της δική σου καρδιάς και ενσάρκωσε τον Σιωπηλό, τον Εσώτερο.

Είθε ο Παντοδύναμος να σας ευλογεί όλους με ειρήνη, καλές περιόδους και υπέρτατους μακαρισμούς, με τους λόγους μου και διαλογισμό στο ΟΜ.

Δικό σας, Σιβανάντα

Έτσι, εμείς ρωτάμε, πού ήταν οι θαυμάσιες ικανότητες εκείνου του Ροδόσταυρου Αρχηγού; Μπορούν τέτοια τυφλά άτομα να είναι έμπιστοι οδηγοί;

Για αυτό συμβουλεύουμε τους μαθητές μας να μην ακολουθούν κανέναν. Ας ακολουθούν οι μαθητές μας τον δικό τους Εαυτό. Κάθε ένας από τους μαθητές μας πρέπει να ακολουθεί το δικό του μεγαλοπρεπές και φωτεινό Εσώτερο Είναι. Κάθε ένας πρέπει να λατρεύει το δικό του Είναι.

Εμείς παρακαλούμε, εκλιπαρούμε τους μαθητές μας να μην μας ακολουθούν. Δεν θέλουμε πρωτοπαλίκαρα και οπαδούς. Έχουμε γράψει αυτό το βιβλίο ώστε εσείς, οι αγαπητοί φίλοι μας, να ακούτε τον δικό σας Εσωτερικό Δάσκαλο, το δικό σας λαμπρό Είναι. Ο Εσώτερος είναι ο Δάσκαλός σας, ακολουθήστε Αυτόν.

Πρώτον, φυλαχθείτε ώστε κανένας από τους πολλούς ψεύτικους Αβατάρες που εμφανίζονται αυτούς τους καιρούς, να μην σας εξαπατήσει. Γιατί πολλοί απατεώνες εμφανίζονται σε αυτές τις στιγμές και εξαπατούν άλλους.

Δεύτερο, φυλαχθείτε από τους σεξουαλικούς πειρασμούς.

Τρίτον, ποτέ μην παρευρίσκεστε σε κέντρα πνευματιστών, αυτοί οι μέντιουμ, κατεχόμενοι, μπορούν εύκολα να σας οδηγήσουν έξω από τον δρόμο.

Πολλοί μαθητές έχουν πέσει φριχτά, εξαιτίας αυτών των τριών επικίνδυνων αιτιών. Απομακρυνθείτε από αυτούς τους τρεις ύπουλους κινδύνους, ώστε να μην χάσετε τις μυήσεις και τους βαθμούς σας.

- Απόσπασμα, από το βιβλίο "Τα Μεγάλα Μυστήρια" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor) 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία