Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2009

Μυητική προετοιμασία - 14

Η εσωτερική πειθαρχία είναι πολύ απαιτητική, εν τούτοις δεν πρέπει να συγχέουμε την αγιότητα με την υποκρισία, καθώς το άτομο τύπου υποκριτή έχει γεμίσει τον κόσμο με δάκρυα.

Το φανατικό, τύπου υποκριτή άτομο τρομάζει με καθετί, π.χ. ένα σκοτεινό υποκριτικό άτομο είδε το μεξικάνικο άγαλμα του Θεού Νυχτερίδα και είπε πως αυτό σχετίζεται με την μαύρη μαγεία, καθώς για το υποκριτικό άτομο, ακόμα και τα πιο Θεϊκά πράγματα είναι μαύρη μαγεία.

«Πνευματικά αφοσιωμένοι» επέκριναν την Δασκάλα Λιτελάντες γιατί δεν συμφωνούσε με την υποκρισία τους, ναι, κάποιες υποκρίτριες γυναίκες την μισούσαν γιατί δεν συμμετείχε στο κράξιμό τους, φλυαρώντας σαν παπαγάλοι που μιλούν αλλά δεν κατορθώνουν τίποτα, και μιλούν για πράγματα τα οποία δεν καταλαβαίνουν.

Τα άτομα τύπου υποκριτή είναι σαν πεταλούδες, οι οποίες κάνουν μόνο βιαστικές επισκέψεις από την μια σχολή στην άλλη, καθώς πάντα ψάχνουν για λουλουδιασμένες, άνετες πολυθρόνες ώστε να αναπαυτούν σε αυτές, υποκριτικά μισούν την σεξουαλική μαγεία και γυρίζουν εδώ και εκεί πάντα γεμάτοι με φόβο.

Με θράσος, το άτομο τύπου υποκριτή ξεγελιέται με θεωρίες, πιστεύοντας πως ανήκει στο βασίλειο του υπεράνθρωπου. Ναι, το άτομο τύπου υποκριτή είναι τόσο ηλίθιο, που θα τολμούσε να αφορίσει τον Γκάντι ή ακόμα και τον Ιησού Χριστό, αν ήταν να τους βρει να τρώνε ένα κομμάτι κρέας. Αυτό είναι το άτομο τύπου υποκριτή, πάντα φανατικό, πάντα φοβισμένο, πάντα πορνευόμενο.



Αυτά τα άτομα τύπου υποκριτή, πάντα αξιώνουν πως ο Ιησούς Χριστός ήταν ένας κουτός γεμάτος με υποκρισία. Εν τούτοις, εκείνοι οι Θεοσοφιστές, Ροδόσταυροι και Πνευματιστές-Κατεχόμενοι κ.τ.λ. του Υδροχόου, που υποθέτουν αυτό, είναι λανθασμένοι.

Ο Ιησούς Χριστός ήταν ένας αξιοσημείωτος επαναστάτης, ένας πολύ αυστηρός και κατανυκτικά γλυκός Δάσκαλος. Γιατί έτσι είναι η αγιότητα: αυστηρή και γλυκιά.

Ο αυθεντικός Δάσκαλος είναι ένας τέλειος κύριος/κυρία, που πλήρως εκπληρώνει τις δέκα εντολές του Νόμου του Θεού και που γνωρίζει πως να χειριστεί το σπαθί του όταν είναι απαραίτητο, ώστε να υπερασπιστεί το καλό, την αλήθεια και την δικαιοσύνη.

Ο αυθεντικός άγιος ποτέ δεν πηγαίνει εδώ και εκεί καυχώμενος, πάντα αναγνωρίζεται από τις πράξεις του. «Από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε» - Ματθαίος 7:16

- Απόσπασμα, από το βιβλίο "Τα Μεγάλα Μυστήρια" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor)



 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία