Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2009

Μυητική προετοιμασία - 9

Μια μεγάλη ισορροπία στην συνείδηση είναι απαραίτητη ώστε να γίνει κάποιος ένας Μυημένος, έτσι, είναι απαραίτητο να καλλιεργούμε δυνάμεις αλλά να μην τις επιθυμούμε άπληστα, να εμπνεόμαστε με την μύηση αλλά να μην την επιθυμούμε άπληστα, να γνωρίζουμε πως να βρίσκουμε αρετές μέσα στην καρδιά των διεστραμμένων και να γνωρίζουμε πως να βρίσκουμε την κακία μέσα στην καρδιά των δίκαιων.

Οι άνθρωποι ξεκινούν να εξασκούν σεξουαλική μαγεία και μετά γίνονται βαριεστημένοι, αποτυγχάνουν λόγω της έλλειψης κουράγιου και επιμονής. Αν η Συνείδηση μας (Ουσία) δεν έχει αποκτήσει ακόμα την βαθιά κατανόηση (Συνείδηση) του τι κάνει, τότε η επιμονή δεν μπορεί να επιτευχθεί και η Συνείδηση (Ουσία) δεν μπορεί να την αποκτήσει αυτήν την βαθιά κατανόηση (Συνείδηση) δίχως να υποφέρει.

Αυτή η ανθρωπότητα ακόμα χρειάζεται να υποφέρει περισσότερο, δεν έχουν ακόμα την ηθική υπευθυνότητα. Οι άνθρωποι θέλουν να αποκτούν τα πάντα μέσα σε μια μόνο μέρα, σπάνιοι είναι αυτοί που επιμένουν για όλη τους την ζωή.

Οι άνθρωποι ζουν πετώντας σαν πεταλούδες από την μια σχολή στην άλλη, για αυτό αποτυγχάνουν. Ο Γνωστικός που απομακρύνεται από την Γνωστική Διδασκαλία είναι ένα ολοκληρωτικά "ανεύθυνο άτομο", ένα έμβρυο το οποίο δεν έχει μια ολοκληρωμένη, ώριμη ανάπτυξη όποια και αν είναι αυτή. Εν τούτοις, ο ώριμος Γνωστικός θα προτιμούσε τον θάνατο παρά να απομακρυνθεί από τη Γνώση.

Το να επιτύχει κανείς μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο Φως και στο Σκοτάδι σημαίνει να πετύχει την κατάσταση του πρακτικού Μύστη και αυτή η τέλεια ισορροπία δεν μπορεί να επιτευχθεί από κανέναν φανατικό.

Μεγάλοι άγιοι γεννιούνται από τους μεγάλους αχρείους, εν τούτοις οι άγιοι μπορούν εύκολα να γίνουν δαίμονες.

Η άβυσσος είναι πιο κοντά για αυτόν που έχει ήδη δει το Φως από εκείνον που δεν το έχει δει ακόμα.

- Απόσπασμα, από το βιβλίο "Τα Μεγάλα Μυστήρια" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor)



 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία