Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2009

Μυητική προετοιμασία - 11

Πολλά ματαιόδοξα και πεισματάρικα άτομα που έρχονται στη Γνώση πιστεύουν πως αυτή είναι απλά ακόμα μια σχολή ανάμεσα σε πολλές άλλες. Εν τούτοις, τέτοια ταλαίπωρα άτομα είναι αξιοθρήνητα λανθασμένα, γιατί η Γνώση είναι η διδασκαλία που κυοφορεί Αγγέλους ή Δαίμονες, ναι, αυτή είναι η αξιοσημείωτη πραγματικότητα αυτών των σπουδών. Επομένως, εκείνοι που αφιερώνουν τους εαυτούς τους στην ανάπτυξη δυνάμεων και δεν αγωνίζονται για την αγιοποίηση τους, τελικά θα μετατραπούν σε δαίμονες. Παρομοίως, εκείνοι που θέλουν να κάνουν μια επιχείρηση από την Γνώση μετατρέπουν τους εαυτούς τους σε δαίμονες.

Όταν κάποιος εισέρχεται στην Γνώση, αυτός πρέπει να πεθάνει ώστε να ζήσει, επομένως, υπερήφανα διανοητικά άτομα που έχουν την συνήθεια να σκέπτονται σε συμφωνία με τα δικά τους καπρίτσια, ματαιοδοξίες και προκαταλήψεις δεν είναι καλά για αυτές τις Γνωστικές σπουδές, αυτή είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια για διανοητικά άτομα, γιατί αυτοί θέλουν μόνο να γεμίζουν το νου τους με αυτές τις Γνωστικές σπουδές, και η αλήθεια είναι πως η Γνώση είναι μια πολύ βαθιά λειτουργία της συνείδησης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε με το νου είναι να τον σκοτώσουμε και ύστερα να τον αναστήσουμε ολοκληρωτικά μεταμορφωμένο.

Έτσι, η Γνώση δεν είναι αντιληπτή μέσα από την διαδικασία του συλλογισμού ή μέσα από το διανοητικό γιατί η Γνώση είναι μια πολύ βαθιά λειτουργία η οποία αφορά μόνο την συνείδηση. Ατυχώς, πολλοί Γνωστικοί "αφοσιωμένοι" είναι γεμάτοι από αστάθεια, καθώς γρήγορα γίνονται στέρεοι και αποφασισμένοι στην Γνώση και αμέσως αδύναμοι και αμφίβολοι, αυτοί είναι και δεν είναι Γνωστικοί. Αυτοί οι με μισή καρδιά Γνωστικοί γίνονται αντίχριστοι, γιατί ακούνε τον λόγο του Χριστού και ύστερα απομακρύνονται, ναι, εκείνοι που έχουν ακούσει τον Χριστό και ύστερα επιστρέφουν στο σκοτάδι γιατί ο λόγος τους μοιάζει πολύ σκληρός για αυτούς είναι οι διεστραμμένοι προδότες που γυρίζουν σκανδαλίζοντας τους ανθρώπους.



Ο Ιούδας που πούλησε τον Χριστό για τριάντα αργυρά νομίσματα συνοψίζεται από εκείνους τους χλιαρούς "αφοσιωμένους" που είναι γεμάτοι από πίστη όταν ακούνε τον λόγο, εν τούτοις, όταν αφήνουν το σκοτάδι να τους μπερδέψει για ακόμα μια φορά, τότε αυτοί κραυγάζουν εναντίον του λόγου του Κυρίου.

Όποιος όμως σκανδαλίσει έναν από τους μικρούς αυτούς που πιστεύουν σ' εμένα, θα ήταν καλύτερο για αυτόν τον άνδρα να μην είχε γεννηθεί, τον συμφέρει να κρεμαστεί μυλόπετρα γύρω από τον τράχηλό του και να καταποντιστεί στο πέλαγος της θάλασσας. - Ματθαίος 18:6

Το Πνεύμα είναι εκείνο που ζωοποιεί, η σάρκα δεν ωφελεί τίποτα. Τα λόγια που εγώ σας έχω μιλήσει είναι Πνεύμα και είναι ζωή.

Αλλά είναι μερικοί από εσάς που δεν πιστεύουν. Γιατί ήξερε από την αρχή ο Ιησούς ποιοι είναι εκείνοι που δεν πιστεύουν και ποιος είναι εκείνος που θα τον παραδώσει. Και έλεγε: «Γι' αυτό σας έχω πει ότι κανείς δε δύναται να έρθει προς εμένα, αν δεν του είναι δοσμένο από τον Πατέρα». Από τότε πολλοί από τους μαθητές του έφυγαν πίσω και δεν περπατούσαν πια μαζί του. - Ιωάννης 6:63-66

Επομένως, εκείνοι που απομακρύνονται είναι τα χλιαρά ανθρωπάκια, τα οποία είναι και δεν είναι, είναι του τύπου Ιούδα, οι σκοτεινοί, οι διεφθαρμένοι αντίχριστοι.

- Απόσπασμα, από το βιβλίο "Τα Μεγάλα Μυστήρια" του Σαμαέλ Αούν Βεόρ (Samael Aun Weor)



 
Γνωστική Διδασκαλία
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
Αστρική Προβολή
Γνώση
Διαλογισμός
Μυστικισμός
Θρησκείες
Τάντρα
Βιβλία
Επαναστατική Ψυχολογία
Λόγος Μάντραμ Θεουργία
Προφητεία
Samael Aun Weor
Μιλαρέπα
Χριστός
Ψυχολογία
Matrix
Βίβλος
Αστρικό Ταξίδι
Μυθολογία
Γνωστική Κίνηση
Εσωτερισμός
Ψυχή
Καμπαλα
Γνωστικισμός
Ζεν
Πνεύμα
Νους
Ευτυχία
Γνωστικοί
Hercolubus
Διαλέξεις
Αλχημεία
Θιβέτ
Ερκόλουμπους
Διάλεξη
Έρωτας
Φωνητική
Αστρικό Σώμα
Μαγεία
Σύντροφο
Σχέσεις
Σεξ
Γάμος
Αγάπη
Ανάμνηση Εαυτού
Ανάπτυξη
Αυτογνωσία